Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    В оръжейната търговия има много условности . Ето ви го произведен и купен от Лясковец пък който иска да вярва на надписите [ATTACH=CONFIG]771535[/ATTACH]
    Бях казал за не знам си кой път. Първите ги правиха с заготовки за ложа / рама/ и затворен блок произвеждани в Търговище във Военния Завод. Вторите ги правиха с израелските заготовки и са въпросните Кареен , връщат отново български заготовки и накрая са с южнокорейски.
    Този си заслужава човек да си го купи.

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

http://kalashnikovconcern.ru/kalashnikov/products/
      Всеки трети е шести

Коментар

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92...D0%BA%D0%B0%29

Боеприпасът към нея

https://ru.wikipedia.org/wiki/12,7%C...0%A1%D0%A6-130

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%A8-12
        http://voenchel.ru/index.php?newsid=204
        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Всеки трети е шести

Коментар

Дойде им акъла. Най-накрая се виижда фабрично изчистване на детските болести. Примерно ъгъла на приклада и т.н.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
              Дойде им акъла. Най-накрая се виижда фабрично изчистване на детските болести. Примерно ъгъла на приклада и т.н.
              Най-важното според мен, от твърденията им, е това че ще произвеждат по-висококачествени цеви.
              Всеки трети е шести

Коментар

Не вярвам до сега специално цевите да са били нискокачествени. Сега ме караш да си завам въпроси. Виждал съм зад граница много, ама много изтормозени АК-47, ползвани като служебни, с които е стреляно доста. Примерно 30 години употреба, ежедневна. На автомат не прилича вече. Работи. Български на всичкото отгоре. Сега си задавам въпроса защо съм смал, а не съм тествал един такъв изтормозен автомат. Че работи - работи, но как?
                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                  Не вярвам до сега специално цевите да са били нискокачествени. Сега ме караш да си завам въпроси. Виждал съм зад граница много, ама много изтормозени АК-47, ползвани като служебни, с които е стреляно доста. Примерно 30 години употреба, ежедневна. На автомат не прилича вече. Работи. Български на всичкото отгоре. Сега си задавам въпроса защо съм смал, а не съм тествал един такъв изтормозен автомат. Че работи - работи, но как?
                  Точно за как става въпрос. Казват, че новите щели да са се изработват по-прецизно отколкото до сега, от там ще се повлияе на точността в положителна посока.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Това момчета, на мен ми прилича на опит от страна на ижмаш-евци за чисто комерсиален удар, всичко ѝ е разчетено като за блокбастър. Пушка, разработена със собствени средства, извън всякакви официални държавни конкурси. Ориентирана към външния пазар - всичко ѝ е по стандарти, които не се прилагат от руските ВС, с изключение на калибъра, което пък я позиционира към цивилния такъв. Конструктивното ѝ задание е оформено плътно по вижданията на изкушените по „тактикуул-командосията".
                    Колкото до обсъжданата прецизност на изработката, това е в категоричен дискурс, със класическото достойнство на оригинала - прословутата надеждност.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Това момчета, на мен ми прилича на опит от страна на ижмаш-евци за чисто комерсиален удар, всичко ѝ е разчетено като за блокбастър. Пушка, разработена със собствени средства, извън всякакви официални държавни конкурси. Ориентирана към външния пазар - всичко ѝ е по стандарти, които не се прилагат от руските ВС, с изключение на калибъра, което пък я позиционира към цивилния такъв. ...
                      Дали?

... в конкурсе на выбор перспективного стрелкового комплекса для экипировки «Ратник» участвовало два автомата: АК-12 концерна «Калашников» (входящего в госкорпорацию «Ростех») и АЕК-971 ковровского завода им Дегтярева.
                      ...
                      И вот теперь замминистра обороны Юрий Борисов заявил, что автоматом для экипировки «Ратник» выбран АК-12.
                      ...
                      Автоматы обеих схем, представленные на испытания в рамках опытно-конструкторской работы «Ратник», испытывались не только в главной оружейной лаборатории страны ЦНИИ ТОЧМАШ, но и в войсках, прошли государственные испытания.
                      ...
                      Согласно имеющимся планам, первоначально Минобороны закупит у производителей 70 тыс. комплектов новой экипировки, следовательно, и более 70 тыс. автоматов АК-12 к ним. И так до тех пор, пока вся российская армия не будет полностью ими обеспечена. Добавятся и заказы от других силовых ведомств. Начнется экспорт новой продукции, ее дальнейшая модернизация и совершенствование.

По словам заминистра Юрия Борисова, АК-12, имеющий с АК-74М только аналогичную схему автоматики, внешнее сходство и несколько общих деталей (затвор, штампованная ствольная коробка и боковое газоотводное устройство), обойдется Минобороны всего лишь на четверть дороже, чем традиционные штатные автоматы. Ковровский АЕК-971 из-за сложности конструкции, необходимости развертывания его серийного производства и связанных с этим работ по модернизации завода стоил бы значительно дороже.
                      ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

В „Ратник" го включиха тази година да не говорим какво всъщност от практическа гледна точка представлява то. След като няколко години нещо не тръгва комерса. АК 12 не е мислен специално за нея, нито АЕК (А 545), нито който и да е от двата е минавал процедура за въвеждане на въоръжение (съответно и не е). Също и цялото „Ратник". В момента (той малко отмина този момент ,но инерцията ги държи) Русия може да си позволи - и го прави - да подкрепя производства, разработки, конструкторски бюра и пр. които са в сферата на оръжейното производство и без продуктът им непременно да интересува държавата.

Коментар

В „Ратник" го включиха тази година да не говорим какво всъщност от практическа гледна точка представлява то. След като няколко години нещо не тръгва комерса. АК 12 не е мислен специално за нея, нито АЕК (А 545), нито който и да е от двата е минавал процедура за въвеждане на въоръжение (съответно и не е). ...
                          Няма как да е тази година, след като при сравнителни изпитания преди повече от година АК-12 се е бил представил по-зле от другия, което е наложило да бъде доработван. Факт е, че в момента това изделие определено се разглежда като един от вариантите за основно стрелково оръжие на руската армия и, с оглед на това, че е съществено по-евтино от конкурента си, като да има сериозни шансове на успех.

... «До войсковых испытаний допущены оба образца. В течение года будем с ними экспериментировать, ломать, «убивать», чтобы выявить все проблемы. Общевойсковая эксплуатация будет вестись по всей стране», — отметил представитель Минобороны. ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Нещо по темата, само че на обратно...руски аналог на западно оръжие
                            https://www.youtube.com/watch?v=ppg_jkHx60o
                            Освен варианта на "Орсис" има и Вепрь-15 на "Молот Армз"

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Няма как да е тази година...
                              Сравнителни изпитания може да имало и преди година, и преди две, и преди три. Това значи единствено, че преди година ... ... ... преди три - е имало сравнителни изпитания. В Ратник се числи от тази година. Целият Ратник е един проект в типично „еврогейския" смисъл на понятието - едно безкрайно „проектиране", като някакъв практически резултат в обозримо бъдеще, съвсем не е целта му. Поддържа се в обороти една система, като все нещо може да се пръкне и във всеки момент е на разположение потенциалът.

пп
                              В момента не тече програма за ново стрелково оръжие.
                              Последно редактирано от davc; 08-04-15, 18:30.

Коментар

Това момчета, на мен ми прилича на опит от страна на ижмаш-евци за чисто комерсиален удар, всичко ѝ е разчетено като за блокбастър. Пушка, разработена със собствени средства, извън всякакви официални държавни конкурси. Ориентирана към външния пазар - всичко ѝ е по стандарти, които не се прилагат от руските ВС, с изключение на калибъра, което пък я позиционира към цивилния такъв. Конструктивното ѝ задание е оформено плътно по вижданията на изкушените по „тактикуул-командосията".
                                Колкото до обсъжданата прецизност на изработката, това е в категоричен дискурс, със класическото достойнство на оригинала - прословутата надеждност.

Тука си в абсолютна заблуда, не, в абсолютна грешка. Първо говорим с Митко само за цевта, второ в калашника има "ресурс" за намаляване на допуските без това да повлияе негативно на надеждността, която в не малка степен се обуславя и от самата му конструкция, не само от луфтовете. И последно - направи си проучване на иж-маш колко им пазара за цивилна продукция в сравнение с пазара за военна. Верно, че американския пазар е необятен, ама все пак едва ли.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X