Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предпазни жилетки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предпазни жилетки

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Онези от Северен Холивуд освен тежките армейски жилетки са били и с допълнителни стоманени плочи под балистичните такива и то не само по тялото а и по крайниците - където е възможно! Това обяснява и факта, че ефекта от автоматичния огън на пристигналите Спец. Полицаи с М-16 е без особен резултат. Който си мисли, че може да се прицели спокойно докато от педесетина метра по него бълва огън АК-47 с китайски барабанен пълнител (ако не бъркам май събираше сто парчета), да опита да стреля докато някой го бие през врата - ефекта, ще е същия...
    Ми не е точно така- с М 16 по тях (всъщност по единия) са стреляли едва СУАТ-а когато е пристигнал- при това с ефект. Китайските пълнители са 75 зарядни и са доста ненадеждни всъщност- не за друго ама имам такъв в колекцията.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      Смесваш престрелката в Северен Холивуд с престрелката в Маями, при престрелката "44 минути" вече са 9 мм. Берета 92 ФС.... При престрелката в Маями единият "инструктор по стрелба" е имал отработения навик да си изтърсва барабана в джоба на сакото, където между другото му се намирали и резервните патрони ... презареждай под стрес след това....
      Оказа се че и аз смесвам нещата..... Случая с патроните в джоба на сакото е от престрелката в Нюхол Калифорния.... Все пак дет се вика требе и гредите от собственото око да се вадят не само сламките в чуждите...

Коментар

Ми не е точно така- с М 16 по тях (всъщност по единия) са стреляли едва СУАТ-а когато е пристигнал- при това с ефект. Китайските пълнители са 75 зарядни и са доста ненадеждни всъщност- не за друго ама имам такъв в колекцията.
        Има ефект - като се сеща единия от СУАТ (тях имах предвид със "Спец. полицаи") да залегне на земята и да се цели в стъпалата - така свалят единия "робокоп", който после "умира от раните си на път за/в болницата" - не помня точно... Другия "робокоп" привършва мунициите и с последния си патрон в пистолета си пръска главата сам (не е улучен от полицай)! Докато са ги биели в бронята - ефекта е бил нулев! При аутопсията и на двамата банкови обирджии са преброени по над двайсетина различни наранявания, които по никакъв начин не са им пречили да водят престрелката... За пълнителя - не споря! Казах, че не помня точно, но не мисля, че 25 патрона по-малко в пълнител променят нещата, ако в чантата на гърба си имаш няколко хиляди предварително лентовани патрона...

П.П. Криенето зад автомобилна врата (стандартна - без бронировка) е един от безкрайно многото тъпи митове налагани от Холивуд. Единствената що-годе сигурна позиция за прикритие в подобни случаи е когато между вас и противника се намира двигателя на автомобила. Всичко останало става на "решето" и без да се ползва АК-47.
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 10-02-13, 23:19.

Коментар

Да, а на другия при удара му хвръкват очилата..... След това ФБР приемат 10 мм. Ауто, който не след дълго пък заменят с .40 СиУ.... Но си прав и двете престрелки променят силно тактиката в подобни случаи.
          "Пепел ми на клавиатурата"...или не искам да съм лош пророк ,но е въпрос на време и тук да си имаме такава престрелка...Преди доста години ,като гледах "кадровото обезпечаване" в охранителния сектор предрекох , че скоро ще започнат да изтърбушват банки..Доста такива случаи вече имаме ,но за щастие /сигурно заради комичните мерки.../ се минава без сериозно "пуцане"..
          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Какво сериозно пуцане,недай боже ти се върти в главата.Нарядите ходят на работа задължително със стоп патрони в пистолетите.Нека стрелят по тебе и ти си търси резервния пълнител на колана с бойните патрони.Освен това огневата подготовка на редовия състав е под всякаква критика.Да не мислиш че на сигнал в банката първо отиват спец полицаите,кварталния патрул за какво е.Първо те ще го отнесат,и няма да има 44 мин.престрелка,щото онези ще си отидат по-живо по-здраво,но за полицаите не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              .....щото онези ще си отидат по-живо по-здраво,но за полицаите не знам.....
              Полицаите само ще си отидат (на другия свят) справка "Бинев & Ко" от Люлин пред години. В момента при тях цари такъв страх да си пипат пищовите че на моменти излизам от кожата си от яд. Не коментирам случаи при които носещия жилетката е наметнал като мексиканец пончо.........
              Последно редактирано от дядо владо; 11-02-13, 08:58. Причина: изядени букви
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Бе аз имам едно малко еретично мнение.... Да пази господ българските полицаи от работеща съдебна система- щото тогава, като знаят че ще бъдат осъдени и няма да се разминат работите с хъкта мъкта, бандитите ще почнат да гърмят на месо. А с нивото на подготовка в настоящият момент.... Огромен процент от познатите ми служители общо взето се подготвят на база "опора в собствените средства"- наскоро например ми заминаха белезниците за еднократна употреба, да не говоря колко батерии, спрейове и прочие неща съм раздал. Срамна работа.....

Коментар

....бандитите ще почнат да гърмят на месо. А с нивото на подготовка в настоящият момент.... .....
                  Само някои и само в началото (факт от световната история)......после другите (неубити от първите) придобили самочувствие на "вярни кучета пазачи" ще си стягат бронежилетките, ще си извадят пищовите от касата, и ще почнат да четат законите, и да ги прилагат, а не както сега да пушат цигара от цигара в канцелариите си, докато от радиото дъни чалга........мечтииии
                  П.П. Извън темата за бронежилетките е ...
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

...после другите (неубити от първите) придобили самочувствие на "вярни кучета пазачи" ще си стягат бронежилетките, ще си извадят пищовите от касата, и ще почнат да четат законите, и да ги прилагат, а не както сега да пушат цигара от цигара в канцелариите си, докато от радиото дъни чалга....

Това е истината. Кървава за съжаление. Мои приятели си заминаха. Кървавия Никулден 1993 г. .. Бог да ги прости! И да накаже виновните! С Андро бяхме в съседни стаи. Идваше ми да зарева с глас, ама не можах.
                    Последно редактирано от SMITH 357; 11-02-13, 21:44.
                    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X