Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предпазни жилетки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предпазни жилетки

Темата произлиза от тук:
    Гръмнаха Златко Баретата пред съдебната палата

Понеже се изказа предположение,че мишената била с бронежилетка,затова попаденията били в уязвимата долна част на тялото.Питам ,какво би спряло стрелец с АК 7.62 мм да отнесе от 40 метра мишената с бронежилетката ,без каквито и да било приспособления.Почти винаги чета и слушам внимателно ! Сибирски,също нося белези от попадение на куршум в тялото ,чети между редовете !
    Последно редактирано от Peppy; 07-02-13, 11:28.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

От: Гръмнаха Златко Баретата пред съдебната палата

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Понеже се изказа предположение,че мишената била с бронежилетка,затова попаденията били в уязвимата долна част на тялото.Питам ,какво би спряло стрелец с АК 7.62 мм да отнесе от 40 метра мишената с бронежилетката ,без каквито и да било приспособления.Почти винаги чета и слушам внимателно ! Сибирски,също нося белези от попадение на куршум в тялото ,чети между редовете !

Има колкото си искаш из нета... И забележи, че не става дума за тежка армейска жилетка, а за нещо което си го носиш спокойно под дрехите!

П.П. Мисля, че за тези които имат поне бегли познания на материята, от този клип става ясно и това, дали боеприпаса на АК-47 има по-голяма пробивна или стопираща сила (нищо, че не "пробива" в случая...), защото имаше известно объркване в темата по този въпрос! Не ми се рови сега за клип на който тестват по същия начин някой Desert Eagle, примерно за да видите разликата в поведението на "мишената" когато по нея се стреля с нещо което наистина има стопираща сила... АК-47 няма почти никаква такава (да не кажа никаква), както и което и да е оръжие в междинните калибри, ако говорим за стандартни боеприпаси, защото когато са мислени, са мислени за война - далекобойност, висока скорост на проектила и относителна точност предвид системите от които се изстрелват (автоматични и полу-автоматични). Първите две от гореописаните условия за армейски боеприпас, автоматично изключват "стопиращата сила", защото за нея се изискват "ниска скорост" и "голяма маса" или "голяма площ на поразяване" на проектила - все неща които не вършат работа на военните!

Относно това - дали стрелеца е знаел/не знаел как се стреля под такъв ъгъл - все си мисля, че щом му е дошло на акъла да си запали позицията, преди да се изнесе, би трябвало да се сети и да си коригира стрелбата, още повече, че тук не говорим за единичен изстрел, а от това което успях да прочета по случая - общо стрелеца е отпрал поне половин пълнител! Като прибавим и факта, че е потушил ефективно (с попадение) ответния огън на охраната - поне на мен версията, че е "аджамия" и/или психически неустойчив ми издиша! Баретата продължава да е в много тежко състояние и все още не е "прескочил трапа"! Пораженията които е получил са много тежки и при липсата на адекватна лекарска помощ в един доста тесен времеви интервал - смъртоносни! Дали е късмет или не факта, че линейката е дошла за броени минути не мога да кажа, но това му е спасило живота със сигурност! Хора които имат представа от персонална физическа охрана не могат да си отговорят на въпроса, защо бодигардовете на Баретата въобще са чакали линейка, а не са го натоварили на някой от автомобилите от кортежа му и не са го закарали в най-близката болница по-най бързия начин, каквато е стандартната процедура в такива случаи, а вместо това са разигравали сценки - недопускайки Баретата да бъде пренесен и натоварен в линейката от хората на които това им е работата..?!!
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-02-13, 05:23.

Коментар

Що очаквах калашника да не се държи като пльокало на сачми на по-малко от метър, и ударения да седне на задник и да си брои строшените ребра след първия куршум... Това на филмчето "съвсем калашник" ли е ?
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Що очаквах калашника да не се държи като пльокало на сачми на по-малко от метър, и ударения да седне на задник и да си брои строшените ребра след първия куршум... Това на филмчето "съвсем калашник" ли е ?
        Ами съвсем Калашник си е (обърни внимание как обгаря бронежилетката около попаденията), а няма счупени ребра защото под кевлара (или каквото е там) има или керамика или стоманен лист, или вече и аз не знам какво... Просто технологиите напреднаха толкова много, че никак не е трудно човек да му изтърве края, ако не се интересува професионално от тематиката! Що не си седна на гъза съм отговорил в дописаното, в предното ми мнение, но ще го кажа пак и по-просто... За да си седне улучения на гъза, преди това този, който е стрелял по него трябва също да си е седнал на гъза - трети закон на Нютон! Това дето улучения се мята на пет метра го има само във филмите...

П.П. Ако помните - казах, че ще се заговори и за втори стрелец - е заговори се! Подробности в днешната преса...
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-02-13, 06:18.

Коментар

Марто, клипчето не е съвсем истинско. Нещо не ми вдъхва доверие, я виж тука едни идиоти как го правят същото.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            Марто, клипчето не е съвсем истинско. Нещо не ми вдъхва доверие, я виж тука едни идиоти как го правят същото.

Знам го този клип, а ти видя ли, че го улучи в ръката, а не в бронежилетката (освен невероятната възможност куршума да е рикоширал от бронята) и, че лакътя си е на мястото, а не като на едни снимки с които се съгласяваш (не отричам, че има и такива случаи, а твърдя, че не са задължителни)..?!!!

Коментар

Съмнявам се в клипа на колегата. Балестичната плоча освен , че спира куршума ,служи повече да "разсее" енергията му на по голяма площ. Или "обира" енергията на куршума. Човек ударен дори и от разстояние с такъв тип жилетка има травми по гръдния кош от много силни натъртвания до счупени ребра. Доста е болезнено.
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                Съмнявам се в клипа на колегата. Балестичната плоча освен , че спира куршума ,служи повече да "разсее" енергията му на по голяма площ. Или "обира" енергията на куршума. Човек ударен дори и от разстояние с такъв тип жилетка има травми по гръдния кош от много силни натъртвания до счупени ребра. Доста е болезнено.
                Аз да съм казал някъде, че не е болезнено..?!! Казвам, защо няма счупени ребра - има разлика, нали..?!! Сега да ти обясня ако искаш и защо..?!! Според физиката - ако силата разпределена на толкова голяма площ е достатъчна, за да счупи ребра под плочата, то противоположната и, и РАВНА ПО СИЛА, но разпределена на значително по-малка площ чрез приклада - рамото, трябва да го чупи (рамото) при всеки изстрел! Просто и ясно!

П.П. Ребра се чупят при свръх-леките кевларни жилетки - без балистична плоча, където куршума просто не прониква, но енергията му остава почти фокусирана в една много малка точка...
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-02-13, 07:41.

Коментар

Марто виж само цевта на калашника и ще разбереш,с колко е намален заряда на патрона.Все едно се стреля с макаров.Това за дулния компенсатор нали няма да ми го пишеш.Клипчетата в интернет пространството са повече рекламни.Иначе съм съгласен че само във филмите те хвърля куршума на 5м.

Коментар

В ютуб има видео на оня обир на банка в САЩ, където лошите бяха с бронежилетки и стреляха с АК и бронебойни куршуми... Тругно ги "свалиха" на земята... Поне е достоверно видео, не "епични грешки" и разликите с горните клипове е очевидна...
                    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Марто виж само цевта на калашника и ще разбереш,с колко е намален заряда на патрона.Все едно се стреля с макаров.Това за дулния компенсатор нали няма да ми го пишеш.Клипчетата в интернет пространството са повече рекламни.Иначе съм съгласен че само във филмите те хвърля куршума на 5м.
                      Намален, ненамален - физиката си е физика и то проста като "свинко със зеле" в случая, а по-нагоре и линк към учебника по патоанатомия съм дал, защото е важно и какво казва биологията! Гърмят го тоя от един метър, не от 20, 30 или 50 метра!!!! Ако искате в търсачката напишете "AK-47 VS bulletproof jacket" и гледайте на воля... Щом пък ви влече това - да вярвате в митове - вярвайте си! Не ми пречи...

Коментар

Първите две от гореописаните условия за армейски боеприпас, автоматично изключват "стопиращата сила"
                        Марто, не следиш новостите в развитието на боеприпасите. Имах възможност да правя всякакви тестове с новите патрони 223 за морската пехота, пробна серия. Много остър стоманен връх, много мека тяло и отново твърд стоманен сърдечник. Хем пробива твърди неща, хем има много добра експанция при попадение в тялото. Малко е безсмислено според мен да се води тема "може ли някой да бъде убит от 40м с АК 47". По въпроса за бронежилетките, има бронежилетки при които на такава дистанция със 7.62х39 няма да има пробив (на плочата) но това не значи, че човека ще оживее, там вече е божа работа. Ако някой иска да направим експеримент, имам плочи и жилетка по която може да се простреля. Само трябва някой да я облече.
                        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                          Марто, не следиш новостите в развитието на боеприпасите. Имах възможност да правя всякакви тестове с новите патрони 223 за морската пехота, пробна серия. Много остър стоманен връх, много мека тяло и отново твърд стоманен сърдечник. Хем пробива твърди неща, хем има много добра експанция при попадение в тялото. Малко е безсмислено според мен да се води тема "може ли някой да бъде убит от 40м с АК 47". По въпроса за бронежилетките, има бронежилетки при които на такава дистанция със 7.62х39 няма да има пробив (на плочата) но това не значи, че човека ще оживее, там вече е божа работа. Ако някой иска да направим експеримент, имам плочи и жилетка по която може да се простреля. Само трябва някой да я облече.
                          Говорим си за боеприпаса на АК-47 който е по-дърт и от самия автомат!!! Че нови неща има съм повече от сигурен и без да съм стрелял с тях, ама нямат нищо общо с конкретния случай...

П.П. Стандартната армейска бронежилетка в американската армия издържа на няколко попадения от АК-47 от 30 метра по производствен стандарт на поръчката! А какви бутикови разработки за нуждите на разни служби и богати клиенти (какъвто е и Баретата - с вече три опита за атентат срещу него...)има, да не отваряме дума, че разговора ще отиде в сферата на научната фантастика...
                          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-02-13, 08:52.

Коментар

Сега малко снимков материал. Ето групата ми от 100 метра с механични мерни прибори на единична (на автоматична стрелям само с ПК), подпрян на капака на Хамър-а, по мишена за М9 за 25м стрелба (нямаше други мишени)
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:352.JPG
Прегледи:2
Размер:198.2 КБ
ID:5451920

Ето плочата на една от бронижитетките ми. Дистанция 100м., 7.62х39, няма пробив (попадението горе в центъра).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1090.JPG
Прегледи:1
Размер:157.4 КБ
ID:5451922

Ето ми намъдника от последната ми бронежилетка, стрелба от под 1 метър, 5 изстрела с макаров 9х18, пет изстрела с берета 92 9х19. Тук вече идва интересното. При попадение в кевлара боеприпаса с ПО-СЛАБ заряд, нанася повече поражения от боеприпаса със по-силен заряд. Обяснение. ПМ няма достатъчно енергия за да разплеска куршума, т.е. площта му е по-малка от на разплескания, по-трудно се увива в кевлара и следователно прониква по-дълбоко и нанася повече увреждания. Видно от снимките. При 9х19 заряда е по-голям, енергията също, куршума получава перфектното разплескване в кевлара, площта му скача 3 пъти и на по-пличко бива уиловен и обвит с кевлар. Зад парчето кевлар бях сложил дъска, мината на планията, идеално равна и гладка. От ПМ-а имаше следи по дъската, вдлъбнатити все е дно някой е удрял с чук по меко дърво, от 9к19 нямаше никакви следи по дървото, но те бяха и "уловени" още в първите слоеве на кевлара.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:355.JPG
Прегледи:2
Размер:331.7 КБ
ID:5451923
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                              Сега малко снимков материал. Ето групата ми от 100 метра с механични мерни прибори на единична (на автоматична стрелям само с ПК), подпрян на капака на Хамър-а, по мишена за М9 за 25м стрелба (нямаше други мишени)
                              [ATTACH=CONFIG]545445[/ATTACH]

Ето плочата на една от бронижитетките ми. Дистанция 100м., 7.62х39, няма пробив (попадението горе в центъра).

[ATTACH=CONFIG]545448[/ATTACH]

Ето ми намъдника от последната ми бронежилетка, стрелба от под 1 метър, 5 изстрела с макаров 9х18, пет изстрела с берета 92 9х19. Тук вече идва интересното. При попадение в кевлара боеприпаса с ПО-СЛАБ заряд, нанася повече поражения от боеприпаса със по-силен заряд. Обяснение. ПМ няма достатъчно енергия за да разплеска куршума, т.е. площта му е по-малка от на разплескания, по-трудно се увива в кевлара и следователно прониква по-дълбоко и нанася повече увреждания. Видно от снимките. При 9х19 заряда е по-голям, енергията също, куршума получава перфектното разплескване в кевлара, площта му скача 3 пъти и на по-пличко бива уиловен и обвит с кевлар. Зад парчето кевлар бях сложил дъска, мината на планията, идеално равна и гладка. От ПМ-а имаше следи по дъската, вдлъбнатити все е дно някой е удрял с чук по меко дърво, от 9к19 нямаше никакви следи по дървото, но те бяха и "уловени" още в първите слоеве на кевлара.[ATTACH=CONFIG]545449[/ATTACH]
                              Не виждам с какво оборваш думите ми..?! Напротив - говорим за едно и също, но от различни гледни точки! Поздравления за групата - отлична стрелба!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X