Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво огнестрелно за защита у дома ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво огнестрелно за защита у дома ?

Тогава КНО, абе и двете дядо попе в този смисъл и пушка, на късото предимството е че може да го изнасяш по всяко време от вкъщи, а и в гората може да си го носиш без проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
      Тогава не мога да разбера за какво става въпрос.
      П.П.Как ще придобиеш законно оръжие ако не са изпълнени всички изискуеми условия-курс за правоспособност,мотивация и т.н Ами ти ако напишеш в мотивите тия шеги ,ще видиш патлак през крив макарон запушен от другия край.Пише ти човек който от 20 години има законно оръжие и досега съм се опазил читав и не са ми вземали оръжието,разрешителните ми ги разписаха тая година за 5 нови и когато някой почне да дращи по клавиатурата през къра ми растат рога.Поздрави и не се изтървай.
      Абе ти не беше ли онзи дето се канеше да трепе с оръжието си шопите на връщане от морето?

Пише ти човек който от 31 години има право на оръжие та до днес.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

В България да имаш оръжие .. за мен е пълна безмислица (естествено ако не ти е работа да го носиш ) За нормални граждани като мен и теб да имаме КНО няма много смисъл. Или седи заключен в касата или го мъкнеш на кръста и се чудиш в жегите с кое яке да си... а зимата като влезеш на кафенце седиш с якето да не би случайно да лъсне. За да защитаваш къщата оръжието трябва винаги да ти е под ръка и всички около теб да знаят за него .. къде е и че е заредено (това в БГ не става ) оръжието в касата под ключ. Точно по тая причина за мен няма смисъл си давам зор да си вадя разрешително и да се занимавам с косаджии. Ето пример.. спя си аз чувам как някой напъва вратата ... ставам и в тъмното търча да отключвам касата да вадя пищоля .. губи се смисъла. Втори пример пистолета ти е до главата ... влиза някой ти го пушкаш той погива и ти влизаш зад # щото той видиш ли бил с нож и не сте равностойни. За това по добре една отвертка под възглавницата и тва е. Ако все пак искаш и решиш да взимаш. КНО за апартамент и КНО и Дълго за къща. Избора е по сърце ... тия истории тоя големия къф е як и тн .. са за сапунките. Отиваш, стреляш, пипаш, размахваш и тн.. и избираш това което ти пасне !
        Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
        A POS
        0885600200
        За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
          Значи щом си решил да живеш тук и да се въоръжаваш за защита на къщата-ловец. Даже тази година не могат да попълнят свободните места за ловци така че няма да ти е проблем. Има си определени ангажименти но ще ги разбереш и такааа се сдобиваш на първо време с цафара например. Която естествено пак не можеш да я използваш за защита на дома и семейството. А де?
          Тука има нещо объркано.В условия на неизбежна самоотбрана може да се ползва законно ловно оръжие,друг е въпроса че Темида не винаги е сляпа
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            Звучи съвсем приемливо.
            Приемливо е за придобиване но не и за ползване по исканото от теб. За КНО ти трябва солидна мотивация а за това само мерак и пари. До колкото те познавам ловец няма да станеш а само ще си плащаш дължимото и ти остава успокоението че имаш с какво да защитиш дома и близките си. Номера е че и да го използваш за неизбежна самоотбрана си извън закона. По-добре солидна обосновка и КНО. Там пак е хлъзгава територия по темата но малко по-малко.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
              В България да имаш оръжие .. за мен е пълна безмислица (естествено ако не ти е работа да го носиш ) За нормални граждани като мен и теб да имаме КНО няма много смисъл. Или седи заключен в касата или го мъкнеш на кръста и се чудиш в жегите с кое яке да си... а зимата като влезеш на кафенце седиш с якето да не би случайно да лъсне. За да защитаваш къщата оръжието трябва винаги да ти е под ръка и всички около теб да знаят за него .. къде е и че е заредено (това в БГ не става ) оръжието в касата под ключ. Точно по тая причина за мен няма смисъл си давам зор да си вадя разрешително и да се занимавам с косаджии. Ето пример.. спя си аз чувам как някой напъва вратата ... ставам и в тъмното търча да отключвам касата да вадя пищоля .. губи се смисъла. Втори пример пистолета ти е до главата ... влиза някой ти го пушкаш той погива и ти влизаш зад # щото той видиш ли бил с нож и не сте равностойни. За това по добре една отвертка под възглавницата и тва е. Ако все пак искаш и решиш да взимаш. КНО за апартамент и КНО и Дълго за къща. Избора е по сърце ... тия истории тоя големия къф е як и тн .. са за сапунките. Отиваш, стреляш, пипаш, размахваш и тн.. и избираш това което ти пасне !
              Ти си лесен , нали си имаш гривнички , коланчета , връвца за оцеляване , ще му спретнеш нЕкоя примка и толкоз , даже и отверка не трЕбе ...

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                Теоретично за защита на дома нещо гладкоцевно в 12 кал. особено щом е за жената. Стреля от всяко положение и без да се прицелва и всичко що е пред цевта е фира. Тук обаче резонно възниква въпросът с придобиването защото в Балчик, Бг. нямаш право да защитаваш дома си и живеещите в него. А де
                Да и аз съм за този вариант/с къса цев и без приклад /. С това оръжие дори и да нямаш психиката да се прицелиш..да на си подготвен като стрелец ефекта ще е максимален...Както казва колегата обаче проблема да се придобие за самоохрана в БГ не е възможен...Имам познати,които станаха ловци само и само да си имат оръжие в къщи.
                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Ето ви и една идея за бърза самоотбрана

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4877_507178315968743_1881179146_n.jpg
Прегледи:1
Размер:22.7 КБ
ID:5433957
                  ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнение
                    Ти си лесен , нали си имаш гривнички , коланчета , връвца за оцеляване , ще му спретнеш нЕкоя примка и толкоз , даже и отверка не трЕбе ...
                    А лесен
                    Просто на правилните места има по една чикийка. Когато са влизали докато спиш и са били на 1-2 метра от главата ти, почваш да мислиш малко по различно Да съм сам .. да се правя на герой ... ама с жената и детето не мерси.. спим си кротко и тва е. А това с големите пушки без приклади ... къде го пратихте Дроба още не си е избрал оръжието и вече го виждам с прангите
                    Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                    A POS
                    0885600200
                    За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      .....- една рязана двуцевка, заредена с 13 нули ще измете не само нападателя, ами и вратата с черчевето и половината двор навънка, като жената просто трябва да стои зад пушката и съвсем общо да я насочи по посока на натрапника...
                      И после и двамата с жената отиват да рисуват икони. Единият в Сливен, другия - в Пазарджик....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
                        А лесен
                        Просто на правилните места има по една чикийка. Когато са влизали докато спиш и са били на 1-2 метра от главата ти, почваш да мислиш малко по различно
                        Тва и на мен се е случвало и то на Канарите Тогава още дъщеря нямах та един задигнат портфейл ми се видя повече смешно отколкото да отчета някаква заплаха. Брей паранои някакви на дърти години ....

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        И после и двамата с жената отиват да рисуват икони. Единият в Сливен, другия - в Пазарджик....
                        Язе икони няма да рисувам щото си имам професия вероятно силна търсена по таквизи курорти. Жената да му мисли
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

..... Брей паранои някакви на дърти години ....
                          Сменяй пиячката... Бе ти от слънцето и жегата как се озова в тоя фризер? Верно климата там действал депресиращо.
                          ..Язе икони няма да рисувам щото си имам професия вероятно силна търсена по таквизи курорти. Жената да му мисли
                          Тцъ. Там се работи по авангардна технология с клечка и игла, омотана в конец и натопена в мастило от пълнител за писалка. С некви бръмчилки въобще не моеш се пласираш. А и такива сложни творби, като "Айше + Манго = Love" не знам дали ще можеш да сътвориш...
                          Последно редактирано от kuzdov; 10-12-12, 22:53.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                            Да и аз съм за този вариант/с къса цев и без приклад /. С това оръжие дори и да нямаш психиката да се прицелиш..да на си подготвен като стрелец ефекта ще е максимален..
                            Ей това пък с късата цев е ама съвсем забранено за притежание. Иначе за ефекта и то максимален наистина е правилното ружьо, само че със съвсем различен пълнеж от 13/0. Май че съм го споделял тук но..откраднах идеята от холандските полицаи някъде към средата на 80-те на миналият век. Намирате възможно най-Лютият млян червен пипер на пазара. Релоудвате като използвате само меки не мазни тапи. Уцелен айдук от около 2-3 метра е труден за описване, но с около две думи-най безпомощното мекотело под небето. Вервайте ми няма сол няма четина, това е нещото което може завинаги да накара някой да потръпва от спомени

Коментар

Стреляй ги със сигнални ракети от некой газов пищоль и си спи спокойно!По лесно ще се откачиш ,ако стане беля !Все пак всеки си носи отговорността!Иначе всеки иска да има някое качествено желязо,но отговорностите са други и няма изполвзане!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Легално ли е сам да си правиш патрони ? Пипер, сол, чубрица, кравешки лайна ......
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X