Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво огнестрелно за защита у дома ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво огнестрелно за защита у дома ?

От доста време се каня да изкарам разрешително за оръжие но никога не съм се замислял сериозно. Провокиран от безкрайните теми за оцеляване започнах да умувам - за защита на дома пушка ли е за предпочитане или нещо късоцевно. И двата варианта имат много плюсове и минуси. Ясно, че най-добре и двете но за момента тва не е на дневен ред. Думайте ся да видим какво ще излезе накрая
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

От: Какво огнестрелно за защита у дома ?

Ти не си ли в Норвегия ?
    За там дървена мухобойка е предостатъчна

Коментар

Револвер 357 магнум. Има толкова вида боеприпаси ..... абе всичко което влезе в барабана гърми.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
        Ти не си ли в Норвегия ?
        За там дървена мухобойка е предостатъчна
        В Норвегия съм но жената си е в Балчик и винаги може да отстреля 2-3ма за спорта. Въпроса е с какво
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Теоретично за защита на дома нещо гладкоцевно в 12 кал. особено щом е за жената. Стреля от всяко положение и без да се прицелва и всичко що е пред цевта е фира. Тук обаче резонно възниква въпросът с придобиването защото в Балчик, Бг. нямаш право да защитаваш дома си и живеещите в него. А де
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            В Норвегия съм но жената си е в Балчик и винаги може да отстреля 2-3ма за спорта. Въпроса е с какво
            Не е много лесно да придобиеш разрешително за носене,съхранение и т.н.Аз лично имам едно късо и 4 дълги .Оръжието не може да се преотстъпва на неправоспособни.Ако отсъстваш от България го оставяш в КОС-а на съхранение.Ако искаш дългоцевно караш ловджийски курс,малко е трудно,трябва ти ловна площ,дружинка и т.н.За късо бойно ти трябват добри мотиви за притежание.Тъй че хипотезата за жена ти да си стреля за спорта автоматично отпада,а пък ти от Норвегия как ще ги изкараш тия курсове,идея си нямам.

За всички дето не знаят и си мечтаят да им кажа:България не е бананова република и режима за придобиване и ползване на оръжие е ясно и точно детерминиран.Много мои колеги дето си гърмяха по кръчми ,сватби,кучета си предадоха железата в КОС.Други дето имат съдебно минало и те цъфнаха.Други питат що не ми разрешават?Ами щото не ставаш или не ти трябва.Всеки бива проучван и атестиран.На бодлива крава господ рога не дава.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Става и с ракетен пистолет!Кофти е да те праснат с фосфорна ракета от упор,раните заздравяват трудно и дълго време айдука ще е под панически стрес/предполагам/!Става и нещо гладкоцевно и фишеци със сол и калиев перманганат,няма да трепеме айдуци я,само ще ги стресираме здраво!Това са по-евтините варианти,като за вторият трябва разрешително,за първият нещата са по-лабавиИзбор голям, варианти много! Има и много законни ,алтернативни методи,защото с тия разрешителни е трудна работа,дори да го придобиеш ,оръжието не става за свободна употреба по разбираеми причини!Успех в избора!
              Последно редактирано от faster; 10-12-12, 21:41.
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Я дай по сериозно. Ти не си в България и искаш оръжие на твое име да гърми жената .....

Коментар

Дробе, а не трябва ли да започнем с отговора на въпроса: - С какво оръжие умее да борави жена ти..?!!
                  Дай да започнем от тука, преди да са завалели предложения включващи и системи за залпов огън...
                  Иначе в думите на Хънтъра има много логика - една рязана двуцевка, заредена с 13 нули ще измете не само нападателя, ами и вратата с черчевето и половината двор навънка, като жената просто трябва да стои зад пушката и съвсем общо да я насочи по посока на натрапника...

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                    Не е много лесно да придобиеш разрешително за носене,съхранение и т.н.Аз лично имам едно късо и 4 дълги .Оръжието не може да се преотстъпва на неправоспособни.Ако отсъстваш от България го оставяш в КОС-а на съхранение.Ако искаш дългоцевно караш ловджийски курс,малко е трудно,трябва ти ловна площ,дружинка и т.н.За късо бойно ти трябват добри мотиви за притежание.Тъй че хипотезата за жена ти да си стреля за спорта автоматично отпада,а пък ти от Норвегия как ще ги изкараш тия курсове,идея си нямам.

За всички дето не знаят и си мечтаят да им кажа:България не е бананова република и режима за придобиване и ползване на оръжие е ясно и точно детерминиран.Много мои колеги дето си гърмяха по кръчми ,сватби,кучета си предадоха железата в КОС.Други дето имат съдебно минало и те цъфнаха.Други питат що не ми разрешават?Ами щото не ставаш или не ти трябва.Всеки бива проучван и атестиран.На бодлива крава господ рога не дава.
                    Коментара с жената беше шега и няма много смисъл да го обсъждаме.
                    В бананови републики съм бил и там въпроса не е какво а колко.
                    За сватбарска и кръчмарска стрелба не е ставало дума също.
                    Не обсъждаме кой може и кой не да си изкара разрешително.
                    Ти що така с рогата пък после притчи за крави някакви ?

Не бре, не ща пушка за жената ни пищов. За мен ! Плановете са ми да живея в България през по-голямата част от годината.

Коментар

Аз подкрепям колегата със мнението за фишеците със сол, да вземе жената да изкара един курс за ловец и да си ги тепе на воля, с гладкоцевната.

Коментар

Темата тръгна в друга посока заради тъпа шега но в общи линии въпроса за избора си остава отворен. Смятам, че няма нищо странно в това един мъж на 40 години да иска да има лично легално оръжие в къщата си.

Коментар

Коментара с жената беше шега и няма много смисъл да го обсъждаме.
                          В бананови републики съм бил и там въпроса не е какво а колко.
                          За сватбарска и кръчмарска стрелба не е ставало дума също.
                          Не обсъждаме кой може и кой не да си изкара разрешително.
                          Ти що така с рогата пък после притчи за крави някакви ?

Не бре, не ща пушка за жената ни пищов. За мен ! Плановете са ми да живея в България през по-голямата част от годината.
                          Тогава не мога да разбера за какво става въпрос.
                          П.П.Как ще придобиеш законно оръжие ако не са изпълнени всички изискуеми условия-курс за правоспособност,мотивация и т.н Ами ти ако напишеш в мотивите тия шеги ,ще видиш патлак през крив макарон запушен от другия край.Пише ти човек който от 20 години има законно оръжие и досега съм се опазил читав и не са ми вземали оръжието,разрешителните ми ги разписаха тая година за 5 нови и когато някой почне да дращи по клавиатурата през къра ми растат рога.Поздрави и не се изтървай.
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Значи щом си решил да живеш тук и да се въоръжаваш за защита на къщата-ловец. Даже тази година не могат да попълнят свободните места за ловци така че няма да ти е проблем. Има си определени ангажименти но ще ги разбереш и такааа се сдобиваш на първо време с цафара например. Която естествено пак не можеш да я използваш за защита на дома и семейството. А де?
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                              Значи щом си решил да живеш тук и да се въоръжаваш за защита на къщата-ловец. Даже тази година не могат да попълнят свободните места за ловци така че няма да ти е проблем. Има си определени ангажименти но ще ги разбереш и такааа се сдобиваш на първо време с цафара например. Която естествено пак не можеш да я използваш за защита на дома и семейството. А де?
                              Звучи съвсем приемливо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X