Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво огнестрелно за защита у дома ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво огнестрелно за защита у дома ?

Умерената параноя е хубаво нещо кара те да мислиш трезво и реално. След случката у нас ми беше терсене доста време но после го забравих, но от последния пресен пример у роднините ... Голяма къща, още по голям двор... скъп квартал, висока ограда. 4 кучета обикалят двора, рано сутрин онва сивото между нощта и деня. 3-ма с маски търчат по двора едното куче убито. Мъжа в къщата богат чичко над 50 с къси, дълги, големи калибри малки .. сещаш се, случайно буден (простата) ги вижда и търчи за пушка .. единственото което го спасило че се сетил да запали прожекторите по къщата и ония забегнали. Така, че съм много за промяна на законите и правото да нося и употребявам огнестрелно оръжие с цел самозащита. Ноооо това в некой друг живо тука в тоя у БГ ... нема начин
    Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
    A POS
    0885600200
    За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      .... Намирате възможно най-Лютият млян червен пипер на пазара. Релоудвате като използвате само меки не мазни тапи. Уцелен айдук от около 2-3 метра е труден за описване, но с около две думи-най безпомощното мекотело под небето. Вервайте ми няма сол няма четина, това е нещото което може завинаги да накара някой да потръпва от спомени
      Бе има и изключения: http://www.youtube.com/watch?v=VpK8vQkiXTA
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        Легално ли е сам да си правиш патрони ? Пипер, сол, чубрица, кравешки лайна ......
        Ако си ловец-да
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Бе има и изключения: http://www.youtube.com/watch?v=VpK8vQkiXTA
          Е те тия ме увъртяха от смях. Добре че му гръмнаха топките иначе нямаше и да разбере какво се случва. А и тази идея с късо и люто нещо ама никак не ми се връзва. Холандците гърмяха едни черни, вероятно дилъри на забранени субстанции, на един паркинг с къси помпи 12кал. право в сурата. После ги товареха в едни бусове като трупове. Аз смотах една гилза и така по гадният метод разбрах тайната пипайки се по късно по носа. След години използвах техният метод Беше по ония смутни времена когато крадяха коли като за световно и в родината вилнееше беззаконието.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Холандците могат да си го позволят, както и маса други "демократи", дето ни размахват пръст и ни ругаят колко сме нецивилизовани и си тормозим горките айдучета. Ние обаче не, щото после БХК, НХК, ЕСПЧ и нам си още к'во и айде тема у форумо "Кой ще плаща с'я като осъдИха България?"....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Дробче, звънни ми да ти обясня нещата, че тук станаха един каубойски филми. Имам законно оръжие и знам пътя.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                Дробче, звънни ми да ти обясня нещата, че тук станаха един каубойски филми. Имам законно оръжие и знам пътя.
                Като се прибера януари ще се чуем Злати
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Бре ти да не си се напушил, че си дръпнал на север, нали беше у Атлантика.
                  Иначе една Сайга ми е фаворита, после наминаваш към Казанлък пътьом и си ти.

ПП. Нямам Сайга, нямам Сайга !!!
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Зависи в коя държава ти е дома който ще защитаваш и от кой. В БГ си е спокойно и съм с основно с Глок 17 + други средства, които не мога да изброя тук. Бил съм на места където съм си вардил временния дом с АК, ПК и АТ 4, а под леглото си държах сандък с Ф1 и около 10 хил. патрона. А иначе за "универсална" защита аз бих си взел Глок 26 и примерно един Мозберг серия 500 с най-късата цев, 12 кал и добро куче.
                    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Тука ще е спокойно до време, след това бай мангал ще трябва да се вкара в час. Само с куче няма да стане, ако и да не е фен на чернокракия.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Виждаш как стоят нещата тук. Ръцете ни са вързани и реално не можеш да се защитиш. Най-добрия вариант е да се избегне конфликта, понеже агресията поражда агресия, но не винаги ситуацията го позволява.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                          Виждаш как стоят нещата тук. Ръцете ни са вързани и реално не можеш да се защитиш. Най-добрия вариант е да се избегне конфликта, понеже агресията поражда агресия, но не винаги ситуацията го позволява.
                          За съжаление си ужасно прав. А бях сапьор, да го е. Що не спастрих поне няколко УЗ.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

За самозащита може би е удачен до някъде един тейзър. Ама цената не е посилна за повечето от нас.

Коментар

Ако е само за самозащита, бих си взел "Съдията Дред". http://link.brightcove.com/services/...=1234612271001
                              Много як револвер, стреля както с револверни патрони така и със патрони снарядени с различен брой съчми! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:410ShotshellsII.jpg
Прегледи:1
Размер:104.4 КБ
ID:5434092
                              Всъщност не знам дали се продава в България!
                              Последно редактирано от sl.daskalov; 11-12-12, 19:31.
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Вързани са ни друг път! Значи айдука се разхожда в спалнята а ти избягваш конфликта? За да не поражда агресията агресия???

За самозащита може би е удачен до някъде един тейзър. Ама цената не е посилна за повечето от нас.
                                Удачно е всичко което не го/ги убива на място. Тейзъра е супер но какво правим ако натрапниците са повече от един? Аз поне не съм срещал многозоряден тейзър.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X