Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миг 29 с Ген. Румен Радев

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Миг 29 с Ген. Румен Радев

@Чавдар:
    Ти си имаш становище, както и аз.
    Не ми се водят безпредметни спорове.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Статев Преглед на мнение
      Темата стана като за полицията, сега се чудя за някой "велик "катаджия дето си върши работа
      Хахааха, нищо общо, спрете се с глупостите. Добре както и да е, г-н Румен Радев си върши добре работата и не е велик, доволни ли сте?! Пф
      Вие сте бахти неблагодарните хора, ей т'ва сте Българите, не зачитате нищо... и не е велик.

Коментар

Стига бе,хора! Какво сте оклюмали носове?!?
        Ако трябва да сме честни 1000 часа за един генерал във ВВС са смешна цифра-трябваше да има поне 2000-2200! Даже най-вероятно 800 от тия 1000 часа ги е навъртял като ст. лейтенант или капитан в АБ Равнец(лека и пръст).
        И въпреки това-огромната част от младите българи виждайки в какво тиня и блато живеем си мислят , че причината за това е , че като нация сме смотани , некадърни и загубени неудачници-мишоци и нещастници , неспособни да направят нищо добро.
        А ТОВА НЕ Е ВЯРНО!!!
        Българската нация има огромен потенциал , но нещо дребно му пречи да се разгърне.Повечето млади българи които емигрират го правят не защото нещата са зле , а защото не виждат перспектива. Точно хора като генерала и клипове като тези(които между впрочем са един страхотен ПР) са необходими за да се избие националния комплекс за малоценност и хората да разберат , че са зле не защото са заухави , а защото нищо не правят по въпроса-А БИХА МОГЛИ (е напоследък вече се посъбуждаме). Точно тия клипове показват потенциала на българите и го показват не само на нас , но и на останалите които ни мислят за лебедари.
        Като заключение (в тон с поста) искам да цитирам Владимир Пампоров от книгата му "Аз и МиГ23"-"...Колко чуждестранни групи са си тръгвали от тук посрамени,знаете ли?На този полигон(Ашулук,гр.Астрахан-бел. ЕМО) и прославени гвардейски части едва са успявали да закърпят удовлетворителна оценка.Но аз съм присъствал на всички разбори и съм се гордял , че нося униформата на български летец.И са ме уважавали.И са се дължали с мен като с равен,защото там,в пустинята,има една плоча с десетина имена на отличниците...Само десет!От десетките авиационни части на Съветската армия и на целия Варшавски договор,участвали в стрелби на полигона.И сред тези имена са записани три на БЪЛГАРСКИ КОМАНДИРИ:Иван Бинев,Нецо Ликов и Методи Николов..."
        Тъй че стига реване.Трябва повече бачкане!
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

1000 часа за пилот дослужил до генералско звание са нищо, при условие, че един турски пилот има годишен нальот 600-650 часа.Разбира се за нищожния нальот на българските военни пилоти вина генерал Радев няма.Той както и всеки пилот би се радвал да лети повече.
          Бойко Борисов беше прав като каза, че нашите пилоти са най-добри в региона, нооооо пропусна втората част от истината - Нашите пилоти са най-добри в района при нальот 20 часа годишно.......това се доказва от факта, че изобщо са живи.
          Защото при такъв нищожен нальот се губят основни пилотажни умения.
          А ген.Радев има честта лично да го познавам дори и поради факта, че съм служил доста години във ВВС, както познавам и други много добри пилото, които обаче не са известни на медиите и от там на масите.....може би защото не са дослужили до генералски пагони
          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
            А какво друго?!?

Сериозно!?!?
            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
              Сериозно!?!?
              Май не си си играл да четеш горния ми пост?
              ПП.600-650 часа! Я помисли пак!
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                Май не си си играл да четеш горния ми пост?
                ПП.600-650 часа! Я помисли пак!
                ха ха ха хах 600-650 часа годишно дори и математически е постижимо, но тези думи за този нальот съм ги слушал и от тук обсъжданият генерал, когато е говорил за турските му колеги.Така, че аз се доверявам на мнението на титулувания експерт, въпреки че е малко в разрез с математиката.
                Изобщо чисто по български аз уважавам титулуваните експерти......макар и понякога да се оказва, че в царството на слепите едноокия е цар...

Коментар

За уважаемата аудитория:
                  Ако един летец прави по три "задачи" на ден(една "задача" продължава около 40мин.),това прави два часа нальот на ден(принципно може да се направят и повече "задачи" , но след това летеца ще трябва да лази от "централна стоянка" до "височинния дом"-то по-принцип и три са много особено при МВБ). Та два часа на ден умножено по три летателни дни в седмицата(средно) е шест часа умножено по 52 седмици се равнява на 312 часа годишно.Всичко това е при перфектни условия и при положение , че летеца не ползва платен годишен отпуск и не почива на официалните празници(реално пилотите почиват повече от средностатистическите работници стига да има възможност-в интервюто се вижда защо). До колкото си спомням средния нальот в страните от НАТО (богатите страни от НАТО)е около 200-220 часа/год. По оценки на българските специалисти нальота на български летец (изтребител) не трябва да пада под 90-100 часа/год(разликата в часовете идва от там , че в нашите ВВС програмата по време на полет е доста по сгъстена-т.е. няма разтакаване и размотаване във въздуха което дава нальот , но ощетява подготовката). Само при това положение може да се каже , че имаме подготвени летци.
                  Тук съм длъжен да вметна-в българските ВВС изискванията са много по-жестоки сравнено с нашите съседи(основно визирам Гърция и Турция). Когато един летец-пилот завърши ВВВУ той започва целенасочена подготовка за присвояване на "първи клас"-нещо което отнемаше(по времето на студената война) около четири години.Няма да обяснявам подробно защото няма да ми стигне мастилото , но в общи линии първокласния пилот може ВСИЧКО във въздуха. 80-90% от пилотите ни преди 89г бяха първокласни! Останалите 20% бяха лейтенанти градиращи в подготовката си с цел защитаване на първи клас. В Гърция и Турция нещата не са съвсем такива.Там първокласните пилоти са на практика около 10-15%(или поне бяха-сега не знам колко са , но при положение , че не се чака световна война...).Останалите просто правят калабалък.

Джон Кенеди

Коментар

Правилно, да не говорим, че ако тези 650 часа годишно ги превъртим през ресурс на самолети, гориво за самолети, работа на радиотехническите и навигационните съоръжения, редът за почивка и възстановяване на пилотите и други подобни "дреболии" участващи в математиката формираща 650 часа нальот се получава интересен резултат.Който не кореспондира нито с теорията нито с практиката, но ........ с доказани капацитети не се спори!!На тях само им ръкопляскаме, а математическите резултати клонящи към невъзможност със стаено недоумение крием дълбоко в себе си.......... ето за това с никакъв вид илии род военни не ми се спори, предпочитам да смятам.Тях само ги аплодирам, но ..... някак си не се изпълвам с национална гордост.
                    Успех на всички!!

Коментар

Що се отнася за нальота: все пак срочнослужещият планшетист на старта пишеше това което му каже комндира на полети. Поне беше така преди 20 години. Само незнам как се оправяха с това двойно счетоводство. Така много бързо ще достигнат до следващ гарантиен ремонт на корпуса, двигателя, ракетите... Ще се получат едни излишъци от керосин.

Благодаря за клипчето. На мен ми беше интересно да го изгледам. Другите две не ги пуснах поради наличие на специфични физиономии и логотипи в тях.
                      Иван
                      ivanp98[at]mail.бг

Коментар

...Който не кореспондира нито с теорията нито с практиката, но ........ с доказани капацитети не се спори!!На тях само им ръкопляскаме...
                        Не знам какво точно знаеш за ген.Радев,но сигурно имаш нещо в предвид и въпреки това важно е да има българи като него-единствения чужденец намърдал се в челната двайсетица.Важно е Ивет Лалова да е европейски шампион на 100 метра,важно е пред Николай Гяуров да се прекланя цяла Европа , важно е да сме четвърти на световното по футбол-ВАЖНО Е! Важно е защото българина трябва да разбере , че не е някакъв анголски негър който не може да се подпише.Един човек може да направи големи неща САМО АКО ПОВЯРВА В ТЯХ!
                        Напускам темата.

Джон Кенеди

Коментар

... предпочитам да смятам ...
                          Я кажи как смяташ, че като гледам официалния сайт на Тюрк Хава Кюветлеръ, нещо часовете ми се виждат далечко от твоите!
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Не се карайте!
                            Не може този генерал да е по-велик от Христо Стоичков!
                            Засрамете се!
                            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Е за това сме на тоя хал!Срещу всеки достоен Българин винаги има кой да насочи вентилатора с изпражненията!Срам и Позор за всички изказващи се със жлъч и Уважаващи само своите "постижения"!Генерала наистина е Велик,въпреки вентилаторите и изпражненията на "Големите Професионалци",просто това е истината ,а който иска да си плюва колкото си иска-все тая ,който си го може, си го може!!/Аман от оплюващи/
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                                Е за това сме на тоя хал!Срещу всеки достоен Българин винаги има кой да насочи вентилатора с изпражненията!Срам и Позор за всички изказващи се със жлъч и Уважаващи само своите "постижения"!Генерала наистина е Велик,въпреки вентилаторите и изпражненията на "Големите Професионалци",просто това е истината ,а който иска да си плюва колкото си иска-все тая ,който си го може, си го може!!/Аман от оплюващи/
                                Хайде без истерия, ако може! Вярно, че е голяма жега, но все пак ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X