Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа катастрофа с елитен руски боен хеликоптер

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Първа катастрофа с елитен руски боен хеликоптер

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Протестирам! - продава Апачи....
    Ами продава .... залагм кутия "Пиани вишни", че няма да продаде и 10 на армията (или там каквото го водят това формирование ) най-много 2-4 "мостри" секънд хенд, от които щабните (л)апачи ще се избият да искат комисионни и да се топят един друг пред БащицаБългарски
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От друга страна - далеч по-приятно ми е да има "престрелки" тука, отколкото в горещия им вариант...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Апача е толкова добре брониран, че някакъв иракси селянин цяла седмица го награждаваха в новините на фона на сваления с чифте. Тогава още имаше опити за достоверна телевизия, никой и не опроверга твърдението.
        Няма нищо общо с Ка-52, това е даже друг клас въртолет.

Аха, появи се и последния тежък експерт, не виждал партенки. Цялата компания накуп.
        Доколкото Грейт Уол отнесоха големи неприятности за много по-малки глупости тука, никаква неловка шега не отменя въпроса за рекламната атака.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          ...

... не виждал партенки...
          Естествено, който не е намотавал партенки и не се е потил във въшкарник, нищо не знае

Партенки все още помня как се навиват, но сега предпочитам гортекс. Някак си след 20 км на ден ми е по-приятно да пия бира и се наслаждавам на изгледа от 3000 м, нежели да пера миризливи парцали.
          П.С. Служил съм 2 години и 3 месеца и с партенките не съм бутал трудовашка количка
          Последно редактирано от GN2355; 15-03-12, 10:39.

Коментар

Апача е толкова добре брониран, че някакъв иракси селянин цяла седмица го награждаваха в новините на фона на сваления с чифте. Тогава още имаше опити за достоверна телевизия, никой и не опроверга твърдението.
            Няма нищо общо с Ка-52, това е даже друг клас въртолет.

Аха, появи се и последния тежък експерт, не виждал партенки. Цялата компания накуп.
            Доколкото Грейт Уол отнесоха големи неприятности за много по-малки глупости тука, никаква неловка шега не отменя въпроса за рекламната атака.
            Леле.... моля те прати гневно писмо до Боинг или още по добре- до Армията на САЩ, че им правя незаконна реклама.Чувам звън на пари. Сваленият (извършил принудително кацане всъщност) хеликоптер е свален с "чифте" с патрон 8х57 известно още като Маузер 98. Попадението е било в опашката доколкото знам.
            П.П. Носил съм партенки , но термо чорапите по ми аресват.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Момче, тогава американците караха стингърите нататък с вагони. ...
              В същност, поне според разни руски сайтове, по-голямата част от загубите все пак са не от ПЗРК, а от ДШК ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                ...
                От твоята клавиатура- в божия сървър Стефане- ако продам двайсетина Апачита на БА - обещавам- ще ти купя един БТР 60 ПБ и ГСМ да се возиш поне една година.
                Темата съвсем отиде у кереча.

Вива АпачитУ!!!

П.П. Само за ГСМ-а нЕкой ВаЛчър ако ме зарадва, БТР не ми трЕбе джипа ми стига.

.... Сваленият (извършил принудително кацане всъщност) хеликоптер е свален с "чифте" с патрон 8х57 известно още като Маузер 98. Попадението е било в опашката доколкото знам.
                ...
                А за иракчанина и аз го гледах, а какво означава принудително кацане насред вражеска територия?
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  .........................
                  А за иракчанина и аз го гледах, а какво означава принудително кацане насред вражеска територия?
                  Не разбирам много../не съм ходил в Казарма, за което съжелявам, но... / Ще си позволя да отговоря/логически/ на този въпрос...Дали е вярно или не е, ще каже някой по-разбиращ...
                  Ако съм аз Пилотът и ме "целнат" в опашката, няма изобщо да гледам, враженска територия ли е, какво е....Кацам и "бЕгам"....Поне така, имам малък шанс, да се отърва от неприятна целувка с земята/катастрофа/... Поне така разсъждавам аз/невежият, по тази тема/
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Всъщност, като човек поразбиращ нещо от хеликоптери и по-конкретно от R22, който е за много по-напреднали и натопорчени пилоти отколкото R44, винтокрилите машини са достатъчен риск и без някой да стреля по тях, та фатмаците да не се мислят за последна инстанция и в тази тема. Инертните транспортни машини горе-долу биват, обаче щурмовите са си най-сложното нещо за удържане във въздуха.

В Камов са не просто майстори, ами направо художници с такова овладяване на съосната схема и хеликоптерите им са голям кеф за всеки, с някаква представа за какво става дума. Обаче една птичка (винтокрила) пролет не прави. Руснаците все още държат научно-техническа школа на световно ниво в много отрасли, обаче дотам. Всичко след това е една разсипия. Номерът не е да проектираш нещо добро и да го добуташ до протитип, ами да изградиш работеща военна машина - нещо, което руснаците отдавна не могат и всеки, който го отрича е наивник. Щурмоваците плъзнат ли без осигурено въздушно превъзходство...

Съвременната военна доктрина е за асимитрични конфликти и единственото място, където се ритат що годе равностойни и оборудвани цигани са Индия и Пакисан. Всичко друго е shooting fish in a barrel.

Коментар

Тая тема рискува да се превърне в хит, подобно на ония с таралежите или с машата.

Коментар

И мен ме вълнуват някои отговори по темата:

Смятате ли, че ако ако ставаше дума за подобен американски инцидент, щеше да се реагира със същия неприязън?

Смятате ли, че може да се сравнява инцидента с подобни по време на военни действия?

Смятате ли, че при военни действия е все едно дали на своя или на чужда територия се случва инцидента?

Смятате ли, че освен да напада и убива, един хеликоптер може да защитава и пак да убива?

Смятате ли, че е все едно за какво умират войници?

Смятате ли, че е все едно на коя територия умират войници?

Ето и моето мнение: Тези, които умират за страната си, в страната си, са герои, независимо дали са европейци, руснаци, американци и т.н.
                        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

И мен ме вълнуват някои отговори по темата:

Смятате ли, че ако ако ставаше дума за подобен американски инцидент, щеше да се реагира със същия неприязън?
                          Къде видя неприязън към руснаците? По конкретно с цитат ако може? Обсъждаха се проблемите което имат с качеството и други неща, но неприязън? Обикновено рисофонофилското братство е доста по "неприязнено" по отношение на инцидентите с американска техника. Там се почва редовното дрънкане на балалайка и абяснения колко са зле тъпите хамериканци.
                          Смятате ли, че може да се сравнява инцидента с подобни по време на военни действия?

Смятате ли, че при военни действия е все едно дали на своя или на чужда територия се случва инцидента?
                          Инциденти слетяща техника се случват и в мирно и във военно време- много повече хеликоптери или самолети в последните 50 години са си паднали сами отколкото са свалените от противника. Няма значение от производителя и ползвателя.

Смятате ли, че освен да напада и убива, един хеликоптер може да защитава и пак да убива?

Смятате ли, че е все едно за какво умират войници?

Смятате ли, че е все едно на коя територия умират войници?
                          Съвременните армии като правило са професионални. А и да не бяха- извинявай, но по коя формула точно умирайки на ХХХХ км. не го правиш за страната си ? Айде Булгаристан го остави. На нас националните ни интереси са толкова ... нищожни, че най често са свързани с екскурзия до комшиите. А "имперските държави"? Значи според теб британците които са мрели в Африка, Азия или Европа за да създадат Британската империя, не са го направили за родината си ? Или?

Ето и моето мнение: Тези, които умират за страната си, в страната си, са герои, независимо дали са европейци, руснаци, американци и т.н.
                          Току що официално зачеркна "героизма" на всички американци и канадци загинали примерно на 6 Юни 1944.... Чий го дървят в Европа а не си седят и не чакат в САЩ и Канада да дойдат "Зии Джърманс"?

Нещата не са толкова прости- от ниската камбанарийка на държава която е била политически фактор за последно в 13 век, не е добре да съдим с нашия аршин. Да припомня - български войски са воювали и давали жертви на повече от 300-400 км. от българската граница през 1944 г. Чий сме го дървели в Унгария тогава м?

Коментар

Съвременните армии като правило са професионални.
                            Т.е. - наемници. Който плаща - той поръчва музиката... Което отвсякъде погледнато не е нищо друго, освен частна инициатива, демек бизнес.

Значи според теб британците които са мрели в Африка, Азия или Европа за да създадат Британската империя, не са го направили за родината си ?
                            Не, не са.

Да припомня - български войски са воювали и давали жертви на повече от 300-400 км. от българската граница през 1944 г. Чий сме го дървели в Унгария тогава м?
                            Според мен не същото, дето го дървят хамериканците по света - да крадат държави.

Току що официално зачеркна "героизма" на всички американци и канадци загинали примерно на 6 Юни 1944.... Чий го дървят в Европа а не си седят и не чакат в САЩ и Канада да дойдат "Зии Джърманс"?
                            Тука искрено ме разсмя... То бива промивка, ама пък чак толкова...
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

.........
                              Не ми отговаряш на въпросите, а се опитваш да градиш някакъв PR върху тях. Примерите за неприязън са в темата, не ми се води полемика, затова и не адресирах предното си мнение. Всъщност нека всеки си отговори сам за себе си. За мен си имам отговори.

Тези, които умират за страната си, в страната си, са герои, независимо дали са европейци, руснаци, американци и т.н.
                              Не ми отговаряй защо изключи всички останали като не герои!
                              Нещата не са толкова прости
                              , да, наистина си зависи от къде ги гледаш и колко се вживяваш, а също и колко си вярваш.
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Често да кажа- според мен никой не се бие за абстракции, поне не и след първите три дена. Човек се бие за да запази себе си и живота на другарите си. По какви причини е тръгнал да го прави - за пари, за слава, за краля, за родината, или за световната революция след първоначалният ентусиазъм няма никакво значение. Също както разликата между "борци за свобода" и "терористи" е изцяло в гледната точка и изнасянето (т.е. какво му изнася на даващият определението).
                                Според мен не същото, дето го дървят хамериканците по света - да крадат държави.
                                Че каква е разликата? СССР открадна около 6 държави носейки им "благата" на социализъма и комунизъма при това без много- много да ги пита искат ли. Или наистина вярвате че всичко е станало с целокупното желание на българския, полския или унгарския народи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X