Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа катастрофа с елитен руски боен хеликоптер

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Първа катастрофа с елитен руски боен хеликоптер

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    А факта че задаваш такъв въпрос публично, значи че и това сигурно не е вярно. Като лафовете от пубертетските сайтове, които ръсиш. Иди пиши в сайтовете за компютърни игри, там ще си най-умния.
    И няма нужда да лаете на място, където някой заявява съболезнованията си към някого, когото сами не уважавате и не разбирате.
    За останалото който трябва знае, и такива хора, естествено не говорят с такива като вас.
    Ми да ти кажа с мен говорят доста хора които са били на война. Част от тях обаче изискват с тях да се общува на "пиндустански". А относно българите видели "екшън"... Мога да говоря с имена и фамилии. Относно познатите които съм загубил може да си браузнеш някой имена като Николай Саръев примерно. И в момента имам "бивши обучаеми" в Афганистан. Да не говорим че мога да ти изброя поименно командването на Кабул ската рота.Например - командир е майор Бойков , заместник командир е капитан Иван Богданов. Та чакам да чуя нещо съществено. "Който трябва знае" -ух....
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Стефане, малко се изтегли за косата тука

Мисли само как ще изтегляш и коня. А за съболезнованията - има си раздел за съболезнования, и тази тема определено не е в него. Темата си е съвсем тривиална. И въпроси "а ти в коя война си участвал" в нея са естествени, най-малкото поради вниманието което привличаш сам с бисерите си.

Аз апропо също съм любопитен, но си трая от страх. Току виж се окаже че е някоя за която не съм чувал
      Ми и аз това се чудя....Щото както и да го смятам ще да е била строго секретна някоя мисия. За Чехословакия е млад, за Камбоджа е възрастничък, пък и тогава Дроба би трбвало да го знае.

Коментар

Не, нямам какво да кажа на ЗКПЧ-то. Щом не са го уведомили по тяхна си линия - не му се е полагало да знае.

Коментар

Ква Чехословакия, каква Камбоджа... Това не са войни, а някакви операции. Човекът е ветеран от Третата световна. Естествено на страната на победилата матушка Русь и е громил натовци до наси...щане. Единственият проблем е, че към момента участието в Третата световна е пагубно за черния дроб.

Коментар

О, още един експерт. Поне войници да ви бяха взели ... Не се поливайте чак толкова, става ли? С експертизата на пейнтболните войни вече няма ядове, сега съм спокоен.
            Я сега помогни на другия експерт, да обясни поне как се сваля Ми-24 с чифте. За апачите знаем, понеже го показваха по телевизора.

Коментар

Стефане, много си сладък като те заклещят в ъгъла, но наистина - остави ни грам илюзия преди да се изложиш тотално.

Да те гледаме как се излагаш предизвиква чувства от неловкост до злорадство - според кибика, но не и на непреклонна вяра в бойните ти подвизи.

Задълбаваш сам дискусии от които няма измъкване с хитра софистика и остроумия, а с конкретни данни. Обидите също няма да ти помогнат.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Айде тогава ти обясни поведението си, понеже глупостта се случва за втори път, за няма и месец.
                Идва човек, и отваря интересна тема за някое си руско оръжие. После идва някой умник, и ни в клин, ни в ръкав, изтърсва глупост за нещо американско. После идва отявлен пропагандатор, и засипва всички мнения на всички участници с по две свои, едно от друго по-несъстоятелни. Всичко се превръща в елементарна помия, и само модератора не е чул. Или вече всяка тема ще се превръща в пиар, за който примерно кантората ВИП е взела пари? Няма лошо, да напишат на ЛС, ще им дам номера на сметката, и ценоразпис за такава услуга. Нямам никакви основания да възприемам поведението на участника Мад Дог като друго, освен като рекламна атака.
                Някакви обяснения?

Колкото до останалото, на тебе май също не ти приляга да ми търсиш сметка за каквото и да било. Да не ти дава господ да видиш, веднага ще знаеш защо може, и защо не може да питаш. А в момента се държиш просто свински. Нямам и спомен, да съм си позволявал да ровя в твоята биография, или в тия на някой от горните кресльовци. Еле пък по лични въпроси.

Коментар

Н.е знаех че да стоиш,в американска база от 34000 войници и да пазиш вътрешен периметър се води,военни действия на чужда територия.Ако си спомняте случайно първите ни мисии в Ирак,бяха абсолютна пародия от подготовка,а действията на командира по време на атаката над нашата база,даже е излишно да се коментират.Имаше и филм за тогава.И други хора познават някой,който е ходил там,и наскоро разговарях с един от тях,който каза че докато в ген.щаба има 3400души,докато за прословутите "Котки"-за които е дадено по 3-чувала пари и които в мисиите вече участвали 3бр,и били като луксозни лимузини и толкова.Докато всички мислят,само за комисионните при закупуването на въоръжението от БА-нищо не става.

Коментар

Лошо е да попаднеш под кръстосан огън
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Поредната тема "Левски срещу ЦСКА"! Ми-24 и "Апача" са несъпоставими и като концепции и като брой бойни летателни часове, и въобще темата зави към WC-то... По време на бойното кръщение на "Апача" в първата война в залива, колко машини ги "свали" пясъка..?!! По време на операцията на НАТО над Сърбия, колко "Апача" бяха унищожени на земята..?!! Това означава ли, че е кофти машина..?! Не! Напротив... За сведение на Стефан - "Апач" с ДШК можеш да свалиш единствено ако стрелеца с ДШК-то е по-високо от вертолета! Дъното му е толкова добре бронирано, че пилотите умишлено го ползват за щит при директен обстрел! С чифте се свалят само патици и пуйки. За тези пък които много разбират от Ка-52 (до колкото ми е известно във форума има само един авио-инженер), колко да разбират..?! Колкото и всички останали - чели, недочели каквото са намерили по въпроса (аз също)! Машини падат винаги и ще продължават да падат независимо дали заради повреда, заради глупост или защото някой стреля по тях! Просто не мога да схвана защо всяка подобна тема се превръща в мерена на .....! Взе наистина да ми писва! Ако някой има да напише нещо интересно и любопитно по въпроса (Не за загиналите пилоти! За тях единствено - лека им пръст...) нека пише! Ако не - нека си намери друго занимание! Призовавам модераторите да бастисват подобни напъни (като това в което се превърна и тази тема още в зародиш) на момента, независимо кой-кой е и с какво име и статут се ползва тук! Тези които искат да си ги мерят - да се разберат на лични за датата, мястото, часът и кръчмата, и да си ги премерят с помощта на няколко кила дестилат и мезе по избор...

Коментар

Лошо е Стария,това че преди 20-25г,такива млади"тигри"като колегата,защитаваха руската теза,сега други защитават американските интереси,а за българските никой не мисли.На едвам свързващата ни двата края,държава,не са и нужни скъпи играчки от запада,или още по-скъпи мисии ,без полза(особено когато там гинат наши деца).Ако преди нещо имах ме като бонус за послушанието(пазари,и евтини горива,и др)то сега само ни стрижат и прегат.Останах потресен от факта,че според колегата,1войник на фронта трябва по-веригата да се обслужва от 11 човека.Че ние ако има ме 20 000войници годни да водят бойни действия,значи 220 000,други,покрай тях трябва да си играят на войска и да взимат големи заплати.Преди 09.09 1944г,дядо ми е бил офицер в дружината в Банкя,от него знам че е имало,дружинен командир,3-ма заместници и 7 офицери.и не помня колко фетфебели,на 1300души войска.Сега 300-400души се водят бригада,и имат в МО над 3000командване,и безброй жени.

Коментар

Пълна пародия...

А не се ли замислихте защо се подмениха термини като "война", "интервенция" и други с някак си благородно звучащата "мисия". Баси мисията - да охраняваш бизнеса с наркотици на някой в Авганистан или другите кражби и убийства в Иран, Либия, Египет и т.н. Сега ще има "мисия" в Сирия, сетне - в Иран... Щом ви харесва...
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

....Идва човек, и отваря интересна тема за някое си руско оръжие. После идва някой умник, и ни в клин, ни в ръкав, изтърсва глупост за нещо американско....
                            Тоя път съм съгласен с теб
                            ...на това чудо, е известния комикс топ гън.
                            Колкото до Апача, той не е и карикатура в сравнение с това. Детска играчка.
                            То и това е начин да се трупат мнения, но риска да станеш за смях е съществен

Коментар

Колегата Върдаров: Прав сте в огромна степен- в момента раздутите щатове пречат на наистина ефективна работа и учебен процес. А за мисиите - не всички са били такива- първи и втори пехотен в Ирак не беше точно така. Разпитайте за "Акцията на гробищата" и кой е ст.серж. Иван Михайлов. Не сте чували нали? Ми повечето хора не са.
                              Стефане- ти броиш за "служил" само тези преди 1990? Щото ако не е така, нямам идея кво съм правил година и половина - явно имам бели петна в паметта?

Всяка такава тема се "освинва" защото спора тече в следната последователност: Основно ще разделим репликите на две- Б (блядолюбец) и П (пиндустанолюбец):

Б:Това е техниката- пиндустанците такова нямат и не могат и да имат!!!
                              П: Всъщност нямат в момента но имат доста машини каквито Русия в момента няма.
                              Б:Тяхната техника е пълно дермо - чупи се и пада от небето:
                              П:Чупи се колкото и всяка друга техника (обикновено следват някакви данни).
                              Б: Ти нищо не разбираш - на война е друго!!!
                              П: Какво е на война? Вие къде точно сте воювали?
                              Б: Това няма значение защото ти не си и ходил казарма.
                              П: Ходил съм.
                              Б: Това младото поколение (30-35 годишните и по- младите) и сте промити пиндустански мозъци, които не можете да оцените величието на Мадър Раша и колко е благо да се гушкаш с нея.
                              П: Видяхме вече.

И така - до безкрай.
                              До сега не съм имал един единствен случай, когато оборването да става с факти. Когато тактиката "Абе аз като говоря вие ще мълчите и ще гледате засрамено" не работи - почва се с обвиненията за Пи Ар и реклама. От твоята клавиатура- в божия сървър Стефане- ако продам двайсетина Апачита на БА - обещавам- ще ти купя един БТР 60 ПБ и ГСМ да се возиш поне една година.

Коментар

Протестирам!
                                На Mad Dog да му се наложи наказание за неправомерна търговска дейност във форума - продава Апачи, а дори не е "ТП". Като същевременно се намери начин за наваксване пропуснатите ползи - поне по два и четирисет за СМС, за всяка прикрита обява.
                                Стефан го оставете, той е ходил в казарма... Напълно реално е да е участвал в Щит `82 (бе май е малко малък) но това е недопустимо личен въпрос.
                                Последно редактирано от davc; 15-03-12, 10:07.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X