Обява

Свий
Няма добавени обяви.

САЩ започват изпитанията на най-бързия самолет в света - цел над 20 МАХ. !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: САЩ започват изпитанията на най-бързия самолет в света - цел над 20 МАХ. !

Ъъъ, объркал съм 31 с 35. Явно остарявам и недовиждам
    Моля за извинение.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Ъъъ, объркал съм 31 с 35. Явно остарявам и недовиждам
      Моля за извинение.
      Не си ти объркалият - поскоро си подведен.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Грешка, бе! Изморен съм и ми се спи, та две не виждам. Мисля 31, а пиша 35.
        Естествено, че става дума за МиГ-31.
        Прикачени файлове
        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Аз пък да попитам, тия дето плашат /се плашат/ със Сибир, били ли са някога там ? Айде вижте малко снимки в гуглето на съвременни сибирски градове и ще почнете да плашите /се плашите/ със София.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ми да беше поживял там между да речем 1930та и 1991ва ?
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              ...
              А за пустинната местност май току що ми пусна мухата. Като знам че и не съм още досаждал на братята в Сан Диего, пък по пътя ей я къде е...

Ще кажа на жената че ти си виновен.
              Само плашиш... Айде де! Качваме се и отиваме в каквато пустиня кажеш. Аз от самолети нищо не разбирам, язък че бащата пилот и съм отрасъл по летищата. Ама като е за снимки и пустини- готов съм!

Извинявам се за спама ама ме плаши с това идване от сума и време!
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Ми да беше поживял там между да речем 1930та и 1991ва ?
                1977 - 1981 попада ли в твоя интервал !?
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аааа, тия по желание не ги броим

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                    ... докато МиГ 25 е бомбардировач.
                    Изтребител и разузнавателен.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

МиГ 25 е приет на въоръжение през далечната 1967 година в армията на СССР и до ден днешен е единствения самолет с изцяло заварена конструкция от неръждаема стомана . Почти всички знаем колко трудно е заваряването на неръждавейка особено в самолет който е подложен на огромни температурни и механични натоварвания. Разликата с SR 71 е че той е единствено и само разузнавателен самолет докато МиГ 25 освен това е и истребител прехващач и бомбандировач . За него са разработени специални ракети и бомби способни да издържат високите температури . През 1982 година 4 броя (три бойни и една спарка) са приети на въоръжение в българската армия един се разбива през 1984 година поради голямата глупост на наземните диспечери остава без гориво и пилота е принуден да катапултира . Останалите три върнахме на руснаците през лятото на 1991 година поради финансовата невъзможност да ги поддържаме . Беше куц бартер за 5 броя МиГ 23 МЛД летяли над авганистан и с доста следи от поражения . Заводската максимална скорост която му дават 3650 км/ч но пилот летял на такъв ми е казвал че я подминава с лекота но му се стопява гуменото уплътнение на фанара и в кабината замирисва на изгоряло и после фанара го отварят с лост . Машините бяха базирани на летище Толбухин (Добрич) и докато аз служех в родната казарма 1988 - 1990 година летяха редовно . Крейсерската височина на полета му е 23 - 25 000 метра но той още държи абсолютния рекорд от 37 650 метра . С тези си параметри е практически недосегаем за системите на ПВО . SR 71 е изцяло от титан а почти всичките световни залежи от този метал са в границите на бившия СССР . Американците успяват да се сдобият с нужните им количества за построяване на самолетите през много посредници от СССР след като историята се раздухва легендите казват че в СССР имало доста разстреляни . Извеждането от активна разузнавателна дейност на двата типа самолети е най вече заради развитието на спътниковите технологий при които няма дипломатически проблеми при прелитане над чужда територия .
                      Последно редактирано от sek.1; 18-08-11, 18:45.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        ...Беше куц бартер...
                        Бартерът съвсем не беше толкова "куц" - дори напротив. МиГ 23, в модификацията МЛД, ние никога дотогава не сме притежавали, а това е една от най-съвършените му такива (може би дори най-функционалната). Самолетите наистина бяха втора употреба, но бяха минали заводско възстановяване. Най-същественото им достойнство, обаче, беше това, че те бяха във изпълнение като за вътрешна употреба в Русия, а както знаем, абсолютно всякаква военна техника за износ биваше в т.нар. "маймунска версия" (дори и за най-лоялните съюзници каквито бяхме ние).
                        В същото време, самолетите МиГ 25 не бяха, (а и нямаше как) част от някаква наша национална отбранителна доктрина и като така - част от нашата национална армия. Те изпълняваха функции изключително в контекста на глобалната руска агресивна политика и всъщност останаха безпредметни след приключване съществуването на ВД. Те бяха в разузнавателна модификация (РБТ), основното им приложение беше провокиране работата на АУАКС-ите по южната ни граница (което можеше да се осъществява и по ред "конвенционални" методи) и разузнаване над Иран и Ирак, и Афганистан (за това много "не се шуми" и досега), което пък, си беше буквално извън всякакви рамки на понятията за някаква национална българска доктрина. С две думи накратко, става въпрос просто за прехвърляне на разходите по закупуване и експлоатационните такива на нямащите право на отказ "братя" (вярно, става въпрос за само четири бройки, но за държавицата ни и това е непосилно бреме).
                        Онзи рекорд, от 37 650м, всъщност не принадлежи на МиГ 25, става въпрос за експериментален апарат (Е-ххх - сега не ми се рови, кой точно). Това е самолет, специално произведен и оборудван за съответния експеримент, със други двигатели (немонтирани на никой сериен вариант), без никакво въоръжение, или пр. каквото и да е военно оборудване и всячески още облекчен. Освен това става въпрос за "динамичен таван" т. е. самолетът излита и набира височина, във почти (максимално възможното) вертикален полет и със непрекъснат форсаж, докато е в състояние да поддържа полета. В такъв режим, апаратът е практически неуправляем и не е в състояние да използва каквото и да е въоръжение (ако такова евентуално се монтира). Апропо, дори и във бойните си модификации, МиГ 25 не може да използва оръжията си във пределни режими (поради ограничения, основани на параметрите на въоръжението). А практическият му таван е под 30 000м.
                        Извеждането от въоръжение (на "Дрозда", `щото МиГ-а още си е в експлоатация) е поради обезсмислянето му във връзка с приключване на онази война.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

... С тези си параметри е практически недосегаем за системите на ПВО ...
                          Както вече е отбелязал и davc, рекордни показатели, постигнати със специално подготвени машини са едно, а реалната експлоатация на серийни машини, с редови пилоти и в бойни условия - съвсем друго ...

• 13 Feb 81 Syrian Foxbat-B shot down over Lebanon by Israeli F-15A Eagle flown by Benyamin Zinker.
                          • 29 Jul 81 Syrian Foxbat-B shot down over Lebanon by Israeli F-15A Eagle flown by Sha'ul Simon.
                          • 7 Jun 82 - Syrian Foxbat-B shot down over Bekaa Vally by Israeli F-15 Eagle
                          • 31 Aug 83 - Syrian Foxbat-B shot down near Lebanese coastal town of Jounieh, north of Beirut by a Hawk SAM and claimed by Sha'ul Simon in his F-15C.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Както вече е отбелязал и davc, рекордни показатели, постигнати със специално подготвени машини са едно, а реалната експлоатация на серийни машини, с редови пилоти и в бойни условия - съвсем друго ...
                            Арабите не могат да бъдат никъкъв ама никъкъв критерий за качествата на една бойна машина . Всичко попаднало при тях реално му се използват възможностите под 1/3 толкова им могат пилотите . Защо няма свалени при египедския комфликт когато е летяла руска ескадрила с руски пилоти ?
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Темата не беше ли за нов американски свръхзвуков самолет? Между впрочем, защо го наричат самолет? Според мен той е по скоро космически апарат, след като го извежда ракета-носител и лети извън атмосферата. Това не е ли по-скоро "совалка"?
                              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

...Защо няма свалени при египеТския комфликт когато е летяла руска ескадрила с руски пилоти ?
                                Има, при това баш трима, за половин час, от един единствен израелски пилот. Забележи че това че са съветски пилоти се споменава в руското предаване Ударная Сила. В щатските документално-рекламни филмчета (Dogfights например) ги определят като "Пилотите на египетските самолети", без да споменават какви са.

ПОПРАВКА: Двама свалени от един екипаж, плюс още двама от други два екипажа, плюс един разбил се. И не за половин час, а за три минути. Виноват. Съотношение на силите в началото на битката: 16 машини от израелска страна, 24 от, ъъъ, египетска страна.
                                Последно редактирано от Goblin; 25-08-11, 18:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X