Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подводницата ни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подводницата ни

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Едва ли е проблем да се иницира една подписка може и съвместно с клубовете Традиция и Бойна слава за запазването на двете подводници като музейни експонати . Аз лично с голямо удоволствие и професионален интерес като инженер бих разгледал къкво представлява отвътре някоя от въпросните две подводници примерно другото лято като отида на море . И един въпрос от чисто инженерно любопитство към служилите на тези машини колко издържа в подводно положение лодка от този клас при оптимални условия максимално заредени акумолатори и оптимална подводна скорост ?
    Със старата батерия вентилирахме на 8 часа т.е. батерията беше произведена 77 година.... С новата Варта не помня да се е налагало да вентилираме, на дозор 72 часа сме били на 45 метра под вода.
    --------------------------------------------------
    [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
    [/FONT]

Коментар

56 дивизии са повече от населението на Израел, с кучетата и кокошките. И те не поддържат постоянна "военна опастност". Не им трябва - имат си адекватно разузнаване.
      Ако нещо може да се направи - бетонен ложемент на брега, за да може да стои без екипаж, консервация, реална охрана, пък когато има пари за друго ...
      И не при "Дръзки" и катера, там брега вече пълзи към морето.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        .....там брега вече пълзи към морето.
        ?? къде пълзи ....ти от Варна ли си?? Под музея знаеш ли какво има част от градината, път, заведения, плажна ивица....
        единствената причина да не е там е, че тежи 2000т.

[/FONT]

Коментар

Не съм, и не съм бил там от няколко години. Пукнатините не бяха по замазката. Миналата година май, имаше гюрултия, нещо даже поправяха. Не поня какво съм гледал в новините, помня че впечатлението беше - музея трябва да се мести.

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
            Със старата батерия вентилирахме на 8 часа т.е. батерията беше произведена 77 година.... С новата Варта не помня да се е налагало да вентилираме, на дозор 72 часа сме били на 45 метра под вода.
            Значи за нащо море си е напълно достатъчно за 3-4 денонощия може да се появиш навсякъде в него та даже и в съседните.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

„Целокупният български народ след месец трябва да „цвили" от радост - ще му бъдат спестени разходите за единствената ни подводница!"
              кап. първи ранг Станко Станков
              „Писнало ми е от приказки, че сме източна морска граница на НАТО, на Европейския съюз...Ние сме грънци на оградата, уважаеми българи, които, като духне вятър, свирят, като празна стомна на синор! Ей това сме!"

от тук: http://news.ibox.bg/opinion/id_1811059961
              Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Не познавам господин капитана, но през сълзи трябва да се съглася с него.
                Ако някой се интересува, може да намери спомените на кап. Христо Площаков - един от командирите на дивизиона.

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                  „Целокупният български народ след месец трябва да „цвили" от радост - ще му бъдат спестени разходите за единствената ни подводница!"
                  кап. първи ранг Станко Станков
                  [/url]
                  Станко Гирата му викахме, нямаше много мозък. Според хората пълен службогонец без грам креативност и като кон с капаци. На всичко отгоре май за малко го направиха началник ВВМУ добре, че завърших преди този велик момент.

[/FONT]

Коментар

Музеят във Върна не се мести, напротив, направиха много голям ремонт. Изтърбушиха и обновиха изцяло старата къща, която го помещава, големи промени правят и на външната експозиция. Не знам дали са го отворили вече, може и да не са все още. А проблемите с "Дръзки" /или по-точно с неговия близнак, набеден за "Дръзки"/ са просто от липсата на поддръжка. Фундаментът му се пропуква тук-там, самото корабче е в трагично състояние, всичко гние. Скоро гледах снимка на лодката на палубата, тя май вече не може да се вдигне от там, без да се превърне в куп гнили трески.
                    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
                      ... Скоро гледах снимка на лодката на палубата, тя май вече не може да се вдигне от там, без да се превърне в куп гнили трески.

Лодката на палубата!
                      Подводница 2 000тона, дали се поддържа по-просто...
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                        Ако не те затруднява обясни ми малко кинематиката на задвижването двата дизела само генераторите ли задвижват или има и директно задвижване на винтовете? Колко винта има и тнт. Колко време трябва на бордовите генератори да заредят акумолаторите ?

Коментар

Това е немското съвременно дизелово чудо U-32. На фона на саундтрака на далечната и "колежка" U-96 е още по-впечатляващо! U-32 се е състезавала с атомиците по продължителен престой под вода и доколкото знам не е отстъпила /и май ги е била/.Говоря за учения за които четох-иначе по приницип ядрения реактор в сравнение с дизела работи вечно. Човекът обаче е един и същ и на по-малката подводница по-малкият екипаж е по-издържлив.Можело значи и с дизели-но какви...
                          http://www.youtube.com/watch?v=YV5VD...eature=related
                          Последно редактирано от deian; 23-09-10, 19:03.

Коментар

То германците още втората световна имат прототипи които могат много дълго да стоят под вода с някъва система подобна на хофмановия апарат си разграждат водата на кислород и водород което е доста добра горивна смес . Така че нищо ново тази технология се разработва от много години предполагам че като размери е много по лека и компактна от един атомен реактор защото не се нуждае от тежките защитни екрани. Процеса е по лесно управляем и безопасен.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              някъва система подобна на хофмановия апарат си разграждат водата на кислород и водород което е доста добра горивна смес .
                              Не пиши глупости за гориво, получавано на борда, че ще ти се смеят. Разлагането на вода в подводницата има само една функция - да осигури кислород за екипажа.

Коментар

Преди месец в Черно море на около 10 морски мили от Варна на дълбочина 35м беше открит подводен обект, който беше разпознат като подводна лодка с немски произход от времето на Първата световна война. До пълното и разпознаване подводната лодка има всички шансове да се окаже "нарязаната" след войната наша първа българска подводница небезизвестната "Подводник 18" (UB-I-.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...A_%E2%84%96_18 Моето лично мнение е, че най-евтино, туристически атрактивно и исторически полезно би било "Слава" да легне на дъното до своята "баба". Така на едно място ще имаме както началото, така и края на една славна епоха от развитието на българския морски флот.
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X