Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подводницата ни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подводницата ни

Нагазвам в малко непознати води та ако пречи темата черпя по бира при закриването и.

Няма да и ровя данни на тая наща подводница,а искам някой по запознат да каже какво може да направи една такава подводница - скорост под вода,автономност,вьорьжение.............и колко време ще изкара при евентуална война,какво може да уцели и какво може да потопи пьк после ще проверя за колко време се стига с Ф16 от Инджирлик до Варна и за колко време се потапя това нещо и дали има смисьл да се подьржа на вьоражение.

Някой запознат с тактиката и има ли?Едно време беше - спрете ги на всяка цена,сега цената пак ли е такава?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От: Подводницата ни

Гледай филма "Down periscope" ("Moрски трепачи" - така го превеждат на български!?) и сам ще си отговориш на въпросите!
    Последно редактирано от м20_маниак; 13-08-10, 03:09.
    С "Фармахим" - непобедим
    Дизел - само дънки!

Коментар

Хидрологията на Черно море е каквато е. Термоклина е на 20 метра. Двете подводници бяха достатъчни, за да парализират турския флот, и задълго да затворят Босфора. Едната беше успяла да го форсира оттам насам в подводно положение, въпреки системата СОСУС. Беше много голям скандал - това е забранено.
      Имаше планове за сменянето им с две или три клас "Варшавянка" - най-тихите подводници, превъзхождат ги само най-новите немски, и това напълно изчерпваше въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Някой запознат с тактиката и има ли?Едно време беше - спрете ги на всяка цена,сега цената пак ли е такава?
        Във всяка уважаваща себе си армия това е важало и важи с пълна сила винаги.Ако и войниците й са готови на това,значи всичко е както трябва.
        За това че бракуването на тази подводница е вече неизбежно,спор няма.Заслугата тя да е толкова години на вода,е на професионализма на екипажите й.Лошото е че няма с какво да се замени в момента и разпиляването на обучения екипаж.

Коментар

Като цяло,военноморския флот на БГ е създаден основно за борба с подводни лодки.Затова ,повечето плавателни съдове бяха оборудвани за тая цел-от 1-ви до 4-ти дивизион бяха само такива -СКР-и/ПЛК-та/Тралчици и подводни лодки.До 90-та година,3 от четирите подводни лодки си бяха действащи и момчетата си вършеха перфектно работата.Не случайно службата бе 3 години по тия места.Усвояването на техниката беше изключително трудно. Всички корита действаха по обща програма,не самостоятелно,в стил- холивудски филм-"великите американци,унищожават смешните руснаци с една лодка".Една подводна лодка,дори и на 50 години,с добър екипаж може да направи невероятни поразий.Въпроса ,за колко време един Ф 16 ще дойде до Варна,тогава не стоеше,защото нямаше как да стане.Бреговата ни ивица бъкаше от ПВО.Тогава и руснаците ни бяха" братя",така че никой не си позволяваше да влезе в Черно море без те да го пуснат.Един малко известен факт е влизането през 87 или 88г на корвета от 6 американски флот,която си отиде с дупка в борда,поради наглоста им тогава на американците.От позицията на времето лесно се правят заключения и е много угодно да се дават квалификаций като варели,казани ,ръждясали печки...Същите тия варели са ни пазили задниците години наред.Нека да им дадем нужното уважение.

Коментар

^^^^^^^^

Тренирах ветроходство едно време в ОСО Варна,много момчета познавам които са служили на тия подводни лодки и сьвсем не ми е за цел да обиждам коя да е от тия подводници.Не сьм я и почнал тая тема за да си пиша от позиция на времето.Писаното е продиктувано от сьседната тема която вече е под ключ,но там се спомена за дадени модели подводници и стана ясно,че бракуваната Бьлгарска е много подобна на тукашния музей.
            Какво общо има?Веднага ще се опитам да го обясня - работим по разни лодки тук,доста често возим туристи из залива на Сан Диего.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:san-diego-bay-map-parks.gif
Прегледи:1
Размер:113.8 КБ
ID:5200576

Картата горе - трьгвам от номер 1 и минавам покрай 4 и след 20 минути сьм на номер 5.Там е Руска подводница вьрзана до едни кораби,изгнила на варел с дупки колкото главата да си пьхна,няма да уточнявам коя глава,дупките са големи.
            Номер 6 е след 10 минутки,самолетоносача Мидуей,номер 7 е централата на тукашния им флот,номер 8 някаква пак военна база.
            Вьртим под моста,че след него са само военни кораби и малко след номер 9 са самолетоносачите Рейгьн и Нимиц както и още някой дето не им обрьщам внимание.NAS се превежда като северна военно вьздушна база - малко хеликоптери,малко истребоци,малко Херкулеси,Ауакси и там каквито хвьрчила имат.
            Продьлжавам кьм океана и малко след 1 в дясно на брега е базата на подводниците им тук,висят по 3-4 и току извадят една и я завият с мрежичка да не я кацат гаргите.
            За 3 часа с лодчица виждаме толкова много военна техника,че се чудех как ония рьждилник който бил подобен на нашия рьждилник и който му е почти набор ще може да окаже някаква сериозна сьпротива или да нанесе някаква щета.СТЕФАН обаче много кратко и ясно го обясни за което сьм благодарен.

Разбери ме и мен - това е като да гледам басеин с алигатори и сьседа да се чуди що му бастисват злобното морско конче ми не го насьскат срещу тях.Сьседната тема е за нашата подводница която се бракува,аз сьщото нещо го гледам изнило тук и не си го представям да спре и част от големите сиви неща които се шмиткат из залива та за това попитах каква е била идеята и защо тоя вой за тая подводна лодка.
            Имало е тактика,явно вече някой я е забравил и сме братя с всички.Едно време / 93-95 / ни успокояваха,че никой нямало да прецапа границата,ако ни нападнат обаче се качвахме на 2 камиона,мрьсна газ кьм Стара Планина и отбраняваме периметьра,до кога никой не каза.Ебати тактиката ма пак имаше някаква,сега без подводница ще останат ЯЛ-6 с каквито се сьстезавахме на регата Трети Март едно време.
            Какво е ЯЛ-6 ли?Ми дьрвена / новите модели стькломат / десантна лодка за 6 гребци на която се слагаше мачта и платна и понеже дьрво и нямала хващане от радарите.Приближаваш се тихо изотзадзе и бой с чембери.Врьзката - забаваня на атаката на противника,то е ясно,че с 2 подводници няма да ги сьсипем и няма да ги избием с десантни лодки,но поне такива времена бяха и такава тактика имаше.Сега........................сме братя само кой е изотзадзе не ми е ясно.

ОФФче от темата - кой иска да му наснимам малко матрял?Или да му потьрся снимки из нета та да не се чудите Тоз кво не и харесва на нашата си подводница.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              ^^^^^^^^

Тренирах ветроходство едно време в ОСО Варна,много момчета познавам които са служили на тия подводни лодки и сьвсем не ми е за цел да обиждам коя да е от тия подводници.Не сьм я и почнал тая тема за да си пиша от позиция на времето.Писаното е продиктувано от сьседната тема която вече е под ключ,но там се спомена за дадени модели подводници и стана ясно,че бракуваната Бьлгарска е много подобна на тукашния музей.
              Какво общо има?Веднага ще се опитам да го обясня - работим по разни лодки тук,доста често возим туристи из залива на Сан Диего.

[ATTACH=CONFIG]237063[/ATTACH]

Картата горе - трьгвам от номер 1 и минавам покрай 4 и след 20 минути сьм на номер 5.Там е Руска подводница вьрзана до едни кораби,изгнила на варел с дупки колкото главата да си пьхна,няма да уточнявам коя глава,дупките са големи.
              Номер 6 е след 10 минутки,самолетоносача Мидуей,номер 7 е централата на тукашния им флот,номер 8 някаква пак военна база.
              Вьртим под моста,че след него са само военни кораби и малко след номер 9 са самолетоносачите Рейгьн и Нимиц както и още някой дето не им обрьщам внимание.NAS се превежда като северна военно вьздушна база - малко хеликоптери,малко истребоци,малко Херкулеси,Ауакси и там каквито хвьрчила имат.
              Продьлжавам кьм океана и малко след 1 в дясно на брега е базата на подводниците им тук,висят по 3-4 и току извадят една и я завият с мрежичка да не я кацат гаргите.
              За 3 часа с лодчица виждаме толкова много военна техника,че се чудех как ония рьждилник който бил подобен на нашия рьждилник и който му е почти набор ще може да окаже някаква сериозна сьпротива или да нанесе някаква щета.СТЕФАН обаче много кратко и ясно го обясни за което сьм благодарен.

Разбери ме и мен - това е като да гледам басеин с алигатори и сьседа да се чуди що му бастисват злобното морско конче ми не го насьскат срещу тях.Сьседната тема е за нашата подводница която се бракува,аз сьщото нещо го гледам изнило тук и не си го представям да спре и част от големите сиви неща които се шмиткат из залива та за това попитах каква е била идеята и защо тоя вой за тая подводна лодка.
              Имало е тактика,явно вече някой я е забравил и сме братя с всички.Едно време / 93-95 / ни успокояваха,че никой нямало да прецапа границата,ако ни нападнат обаче се качвахме на 2 камиона,мрьсна газ кьм Стара Планина и отбраняваме периметьра,до кога никой не каза.Ебати тактиката ма пак имаше някаква,сега без подводница ще останат ЯЛ-6 с каквито се сьстезавахме на регата Трети Март едно време.
              Какво е ЯЛ-6 ли?Ми дьрвена / новите модели стькломат / десантна лодка за 6 гребци на която се слагаше мачта и платна и понеже дьрво и нямала хващане от радарите.Приближаваш се тихо изотзадзе и бой с чембери.Врьзката - забаваня на атаката на противника,то е ясно,че с 2 подводници няма да ги сьсипем и няма да ги избием с десантни лодки,но поне такива времена бяха и такава тактика имаше.Сега........................сме братя само кой е изотзадзе не ми е ясно.

ОФФче от темата - кой иска да му наснимам малко матрял?Или да му потьрся снимки из нета та да не се чудите Тоз кво не и харесва на нашата си подводница.
              Ами като минеш ГКП Малко Търново,веднага ще забележиш кой ни е отзад .Там не са съкратили и един войник и поделенията по границата им стоят

Коментар

Име:12839851-6a1b-427d-819d-d853aec1e8c2.JPG
Размер:53.0 КБ
ID:5200579

Име:san-diego.jpg
Размер:27.6 КБ
ID:5200580

Име:submarine.jpg
Размер:46.7 КБ
ID:5200581

Име:californian.jpg
Размер:19.9 КБ
ID:5200582
                И изглед от подводницата - това зад Калифорниан няма нужда да казвам какво е,хангарите в дясно са хеликоптерната база,зад тях е тая на подводниците.

Сега поне стана ясно защо питам глупави вьпроси.
                Прикачени файлове
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от dimvex Преглед на мнение
                  Ами като минеш ГКП Малко Търново,веднага ще забележиш кой ни е отзад .Там не са съкратили и един войник и поделенията по границата им стоят

И през ум не ми минава да пресичам тая граница по тоя начин вече.Едно време бяхме 12:1,сега колко ли са не ми се мисли.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

,,,

Коментар

Музея в Сан Диего,цькат с език туристите на 5 метра от това нещо и се чудят как вьобще стои на вода.Влизам вьв форума и рев що се бракува наща дето и била братче................и реших да попитам.

Подводници трябват ако има тактика,като няма ми няма и тва си е.Аз ще се опитам да и снима задника на тукашната,изгнила като Опел Кадет Март месец.Не сравнявам тая с нашите,но 50 години са си 50 години,как и да ги вьртя не ми излизат сметките.

Поне имаме Г класи
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от dimvex Преглед на мнение
                        Като цяло,военноморския флот на БГ е създаден основно за борба с подводни лодки.Затова ,повечето плавателни съдове бяха оборудвани за тая цел-от 1-ви до 4-ти дивизион бяха само такива -СКР-и/ПЛК-та/Тралчици и подводни лодки.До 90-та година,3 от четирите подводни лодки си бяха действащи и момчетата си вършеха перфектно работата.Не случайно службата бе 3 години по тия места.Усвояването на техниката беше изключително трудно. Всички корита действаха по обща програма,не самостоятелно,в стил- холивудски филм-"великите американци,унищожават смешните руснаци с една лодка".Една подводна лодка,дори и на 50 години,с добър екипаж може да направи невероятни поразий.Въпроса ,за колко време един Ф 16 ще дойде до Варна,тогава не стоеше,защото нямаше как да стане.Бреговата ни ивица бъкаше от ПВО.Тогава и руснаците ни бяха" братя",така че никой не си позволяваше да влезе в Черно море без те да го пуснат.Един малко известен факт е влизането през 87 или 88г на корвета от 6 американски флот,която си отиде с дупка в борда,поради наглоста им тогава на американците.От позицията на времето лесно се правят заключения и е много угодно да се дават квалификаций като варели,казани ,ръждясали печки...Същите тия варели са ни пазили задниците години наред.Нека да им дадем нужното уважение.
                        В същност тогава го отнесе крайцер "Йорктаун" и фрегата "Керол". http://rutube.ru/tracks/1610511.html...ee9c4beef813b5

Коментар

До последната наборна комисия ме гласяха за подводничар, но нещата се обърнаха в последния момент, та ми се размина. Тогава го преживях, едва ли не, като трагедия, но по-късно, след години разбрах, че съм бил късметлия, да служа малко повече от две, вместо почти 3 и половина години, колкото отнесоха съучениците ми. На въпроса на BENZBOSS, за к'ъв ни е подводница, отговорите са няколко, но първият който ми идва на ум, е: Да плашим гаргите... пардон, рибите! Обаче колко ще ни струва едното плашене... и от 'де кинти?!
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Работата е проста. На теория. Старо, ръждясало и пробито корито, ама плава и гърми. Значи непропорционално оскъпява посещението на евентуален вражески флот насам. В мирно време в това се състои цялата отбрана - да направиш криви сметките на всеки, на който му трябва нова земя и нови данъкоплатци.

Ей това е и същността на мирното съжителство на големи и малки държави - малката не е нужно да има армия като голямата, за да е в съвсем приемлива безопасност. Достатъчно е малката държавица да има адекватна на собствената си ценност армия, а шефът на голямата държава да не е идиот. Военните съюзи служат ИМЕННО за случаите "шеф на голяма държава - идиот".

Коментар

Сьгласен,но какво се разбира под "плува и гьрми"?Колко плува и колко гьрми?Ако и е изтекьл ресурса / майната му / или ако няма какво да гьрми какво го правим?И срещу подводница най-добре играе друга подводница.Тая нашата срещу какво може да се опьне?

СТЕФАН каза за немските и тия след тях тихите,вьпроса тук е тая може или на да се опьне на нещо друго в нейния клас или нейния клас е по музеите само?Колко скорост,колко автономност,какво бие..............?

Сибирски,клипчето кефи,това не бях го гледал.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X