Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Намаляване хода на задния амортисьор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Намаляване хода на задния амортисьор

При мен пък ефекта е обратен. КТМ-а със стандартните пружини които са мекички май вече за мен ми е нисък дори. Когато седна на седалката бедрата ми стоят хоризонтални, вместу да имат лек наклон надолу. Като влизам в завой и се налага единия крак да ми е опънат напред а другия да стои на спирачката, мога да кажа дори че ми е леко наудобна тази сгъната стойка на краката. Ако някой има задна пружина за 75-80кг за PDS 04-07 година да се обаджа.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

дано правилно съм разбрал,че мотора е Кавазаки?-Ако е така;защо ти трябва да се бъркаш на амортисьора? за да се свали мотор с подобно окачване се удължават рамената-можеш да си направиш няколко комплекта през 3-5мм и да си тестваш. Удължените рамена променят "отношението" и мотора става по-мек като вторичен ефект от снижаването.....А тази безумна втулка,с тези ръбести отовори ще ти създаде много проблеми и с кавитацията, и с всичко останало.....за да не се налага да вдигаш предницата 5-10 см!!!! над короните (което е малко вероятно да се получи) трябва да ограничиш и нейния ход+ скъсяване на пружините-това е игра,която ти (повярвай ми) не искаш да започваш на полеви условия!!!

А за Краси: пружините няма да променят дистанцията между седалката и степенките-ти имаш моя проблем и решението е: по-ниски степенки (около 5-7мм) и/или по-висока седалка (около 20-25 мм)...В каталога на КТМ има такива степенки-аз карам с такива от 3 години.
      A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Първоначално публикуван от suhoi27 Преглед на мнение
        дано правилно съм разбрал,че мотора е Кавазаки?-Ако е така;защо ти трябва да се бъркаш на амортисьора? за да се свали мотор с подобно окачване се удължават рамената-можеш да си направиш няколко комплекта през 3-5мм и да си тестваш. Удължените рамена променят "отношението" и мотора става по-мек като вторичен ефект от снижаването....
        Ей това сега е нещо доста интересно! Сега ходих да разгледам как е окачването и забелязах, че на самите рамена има цифри! На тези пише 112,5 и измерих със шублера точно толкова е и разтоянието между центрите! Това не го бях обмислил! Направих няколко чертежа и утре мисля да посмятам та да се опитам да извадя някакви закономерностти!
        Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

ок.значи тръгваш в правилната посока. Съветът ми е да си натегнеш пружината на амортисьора така, както трябва да е -без свободен ход и поне 3мм (това ще си го определиш по-късно, когато си свалиш мотора)......не изпадай в много изчисления, направи си няколко -през 10мм...може би е добре да започнеш от 115мм и да видиш колко е реалния "спад".......аз лично ги правя от стоманена ламарина 4мм. Успех!
          A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

А за Краси: пружините няма да променят дистанцията между седалката и степенките-ти имаш моя проблем и решението е: по-ниски степенки (около 5-7мм) и/или по-висока седалка (около 20-25 мм)...В каталога на КТМ има такива степенки-аз карам с такива от 3 години.
            Да така е, седалката и стъпенките са си фиксирани като позиция, но при малко по "вирната" задница, съответно седалка, се чувствам леко по-добре.
            Сега пружината ми се сгъва повече от необходимото и не ми е много комфортна стойката.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
              Ей това сега е нещо доста интересно! Сега ходих да разгледам как е окачването и забелязах, че на самите рамена има цифри! На тези пише 112,5 и измерих със шублера точно толкова е и разтоянието между центрите! Това не го бях обмислил! Направих няколко чертежа и утре мисля да посмятам та да се опитам да извадя някакви закономерностти!
              Когато продавах кавазакито KLX300R на Светльо KLX от форума, му дадох и по-дълги снижаващи линкове за KDX които явно стават и за KLX. Може да го питаш дали ще ги ползва, да пробваш.

Коментар

ок.значи тръгваш в правилната посока. Съветът ми е да си натегнеш пружината на амортисьора така, както трябва да е -без свободен ход и поне 3мм (това ще си го определиш по-късно, когато си свалиш мотора)......не изпадай в много изчисления, направи си няколко -през 10мм...може би е добре да започнеш от 115мм и да видиш колко е реалния "спад".......аз лично ги правя от стоманена ламарина 4мм. Успех!
                Паднаха изчисления и то доста! Мисля, че всичко ще си заслужава, но все пак да изчакаме до крайния резултат!
                Ще има удължаване на линковете, но ще има и намаляне на хода на амортесьора! Това се налага защото така хем ще го "сваля" и хем ще го настроя за моите килограми (+екипировката).

Коментар

писах ти по-горе, че увеличавайки рамената, задницата на мотора става по-ниска и като вторичен ефект мотоциклета става по-мек. Основен принцип при тунинговане на окачването е: само по една промяна на опит...."one change at a time

Коментар

писах ти по-горе, че увеличавайки рамената, задницата на мотора става по-ниска и като вторичен ефект мотоциклета става по-мек. Основен принцип при тунинговане на окачването е: само по една промяна на опит...."one change at a time
                    Именно заради това омекване (удължаване на рамената), оптималния вариант определени мм удължаване е съобразен с моите килограми! Просто неможе по-дълги, защото амортесьора ще стане прекалено мек за теглото ми! Реални спад отзад идва на около 34,97 мм.. Само от тази промяна!

Коментар

Окачването е готово! Намалих хода на амортесьора с 7,5 мм и одължих линковете също със 7,5 мм.
                      Крайната равносметка е "клякане" отзад с 5 см. и задния амортесьор настроен на 85 кг. Първите ми впечетления са доста добри, но трябва доста да се експериментира в настройките! За съжаление не успях да завърша теста защото получих проблем в двигателя!
                      В заключение мога да спомена, че има ефект от изолирване на този неефективен ход при отхлабване на прожината с цел намаляване на височината! Също така и доста добре се получава с по-дългите линкове и настройка според килограмите на водача!
                      Благодаря на всички за съветите които получих!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X