Новото подобрение на мотора е свързано с височината и настройката на амортисиорите на мотора.Първото което се смени беше задната пружина ,защото моите килограми плюс екип и цялото бобино снара жение не позволяваха коректната работа на задния амортисиор,който пък от своя страна оказваше влияние на предницата.Проблема беше такъв че при подаване на газ мотора отзад потъваше и предницата става ше много нервна.По принцип предниците работат при определен градус около 30 ,когато се наруши този баланс и мотра започне да потъва отзад предницата става нервна и неконтрилируема.Другата важна част беше намаляването на височината на мотора без да се загуби СТАТИЧНИЯ МЪРТАВ ХОД на мотора.От пред е нужно само да се вкарат тъбите на предницата на вътре ,но отзад не е така.Отзад трябва да се свали задния амортисиор ,да се разглоби ,да се иакара масло и азот и тогава да се подмени една пластина която е в края на буталния стълб на амортисиора.За PDS има няколко размера които позволяват намаляането на височината на мотора.Така с това намаляване мотора остава компенсират отзад и отпред.Грешка е когато се охлабва пружината отзад и се остава свободна така самият амортисиор губи свойство на работа и при по бързо каране е неустойчив.При моделите с линкове отзад съществуват по дълги линкове за намаляване на височината,но за сметка на това мотора се издължава и става по труден за каране в Екстремни участъци с много завои.Дано да сте ме разбрали,знам и видях това лято че много хора свалят предниците само отпред,но това не е разрешение на проблема.Когато пробвате нещо което е направено на мотор като моя ,тогава ще си промените мнението за винаги
.Сега с ботуш стигам земята спокойно и паданията по време на изкачванията ще бъдат много по малко от преди предполагам.Просто имаш по добър контрол на мотора това е.Предимство итам хората които са високи над 180см, но аз не съм от тях и за това ми се наложи това подобрение.Иначе пружината няма ше как да не я сменя.Даже съществува седалка за по ниски хора от 180 см която предполагам ще си взема също ,че не ми се съсипва мойта.

Коментар