Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Намаляване хода на задния амортисьор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Намаляване хода на задния амортисьор

Жоро ,нещо се бъркаш .Аркаронс е каталан,не вярвам да си бил в Мадрид.Да не се бъркаш с Барселона.Кажете ми чесно колко сервизи има в БГ за подготовка на амортисьори ,и къде можеш да си закараш мотора ,да го оставиш и да ти направат всичко по твойте килограми.Не се засягай ,но като изключим тебе май са много малко или изобщо няма.Като казваш че не са кой знае какво Испанските механици,кой ли им прави моторите зада се състезават..

Тук се говори че най добрите механици не са тези дето обиклят света,а тези които работят за себеси.Виж какво стана и с механика на Хуан Рома,а ми на Кари Тианинен,и още колко други.Всички бягат от светвните и работят за тях.
    Човека който ми прави мотора се казва Анхел и го има на снимките когато ми подариха моора.Нисичкия с очилата ,това е той.Ходи на всички ендура и 6 дневки.
    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Човека от лявата ми страна е майстора на амортисьорите
      Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
      0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

http://www.shop.synergyseals.com/pro...&categoryId=13

опитай и това (като идея)
        A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Не е много по темата, но все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от suhoi27 Преглед на мнение
            http://www.shop.synergyseals.com/pro...&categoryId=13

опитай и това (като идея)
            хм, доста интересна джаджа. Иглежда има голяма прояма макар и с малки промени в ексцентрика. А ти пробвал ли си го това?

Ето и нещо подобно но за предната ос.
            http://www.rekluse.com/e-Axle_KTM__0...733-042706.pdf
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аз имам другия проблем-по-висок съм и се налага да търся степенки с по-ниска платформа..

слагах на един мотор-идеално пасна.. КТМ де! според зависи може да се наложи и много леко (ЛЕКО) пилене на ухото на вилката-но това важи за по-старите машини..Това е най-евтиния вариант за сваляне на задницата засега и всеки може да си го направи сам!

За реклус оста-доста старо решение за промяна на trail-a...основна болка при по-старите генерации КТМ---все едно си играеш с offset-a на короните...само дето не ти струва по 300 и нагоре долара за всеки 2 мм промяна.
              Добро е, има сериозен ефект и можеш да правиш експерименти директно на поляната.
              A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

се анимава в списание Moto Verde брой 374 можете да видите ,пластината сравнения и всичко това което ви интересува.
                .. заради теб си купих току що този брой на мото верде..че и ддс ми начислиха..вече е на е мейла ми ..почвам да чета

Коментар

Мите какво ще кажеш,сега ясно ли тие какво е и за какво става въпрос.То в прочем ти беше ясно ама като го види човек е друга работа.

Коментар

..да видях ги..като гледам имат 4 размера някъде като най малкото е много малко а най дебелото е прекалено
                    значи остават тия другите 2 по средата
                    интересна е и формата им и материала..струва ми се че е нещо като алуминии а аз мислех че са пластмасови

..продават ли се отделно само такива вложки

Коментар

suhoi можеш ли да ми намериш такъв х бушинг и х болт?
                      виждам от темата че си взимал вече такъв

Коментар

Тъй като аз съм с по-къси крачка бях с отхлабена пружина отзад и евентуално свален мотор! При скоци и препятствия имах проблем с връщането на седалката в задника ми и това при оптимални настройки!
                        Предполагам, че това се получава от свободния ход който остава при свалянето! Реших да сложа спейсър за да го премахна!
                        Ето какво нахвърлих като начало:

Утре ще пробия дупки за маслото, а и да олекне малко, че така доста тежичко ми се вижда! Скъсявам хода с 17 мм. Доста, но ако е много ще пробвам друг!
                        Дано скоро го пробвам за да отчета действието му!
                        Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Тази сутрин довърших спейсъра. Това е окончателния вариант:

Коментар

17 мм ти си луд бе човек
                            при 17мм скъсяване на амортисьора отзад задницата ще ти клекне с около 6-7 сантиметра
                            отделно че хода ще стане прекалено малък а той при кдх са какъвто е твоя мотор и без това е по малък от на другите модели

..да не говорим че за да го компенсираш ще трябва да повдигнеш предницата в тройника с 10 тина сантиметра ..ще опре и подмине кормилото..луда работа

моят амортисьор вече е скъсен -скъсиха го с 2 и малко мм а отзад ефекта бе че "клекна " с около сантиметър
                            в резултат се наложи да повдигна и предницата в тройника с почти 2 сантиметра ..точно колко определих след няколко карания различни проби и тествания като си подбрах специфични терени дето съм карал и преди и знам как би трябвало да се държи мотора но все пак и няколко падания ми костваше
                            като цяло въпреки че е с над 2см по ниска седалка и скъсен амортисьор мотора пак не изглежда много нисък /мноо високи тия КТМ и / но поне си стъпвам почти спокойно а не на пръсти както до сега иначе пробвах го и на мотокрос трасето..със същите настройки както преди и същото натягане на пружината ..не усещам да има влошаване в амортизацията ..само дето отнема доста игра да нагласиш точно повдигането на предницата за да съответства на снижението на задницата ..а не го ли направиш коректно се влошава управляемостта пробвах със стъпки от по 1 и 2 мм и доста игра падна ..но сега мисля май че вече стана
                            ..като цяло съм на мнение обаче че май не е много добра идея тва чевъркане по окачването особенно ако е некомпетентно извършено..направо си е опасно..както ви казах моя въпреки че бе компетентно направен все пак докато пробвах..направих и няколко падания
                            Последно редактирано от mitkov; 06-04-10, 13:12.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                              17 мм ти си луд бе човек
                              при 17мм скъсяване на амортисьора отзад задницата ще ти клекне с около 6-7 сантиметра
                              отделно че хода ще стане прекалено малък а той при кдх са какъвто е твоя мотор и без това е по малък от на другите модели

..да не говорим че за да го компенсираш ще трябва да повдигнеш предницата в тройника с 10 тина сантиметра ..ще опре и подмине кормилото..луда работа
                              Ами до сега пружината отзад бе отхлабена и мотора "пропадаше" с толкова - 5-6 см и пак ми е висок! Стъпвам на пръсти! След като го сглобя и пробвам ще търся сваляне от ушите горе, където се захваща! Тогава може и да махна спейсъра но сега не целя точно снижение, премахване на това пропадане в спокойно положение!
                              Относно кормилото до сега карах с много малко повдигната отпред и нещо не ми харесва (при това "пропадане" отзад) така, че сега ще я сваля още да видим резултатите!

Коментар

Митков е прав,няма как после да го компенсираш отпред,или освен ако сложиш повдигачи накормилото 6,7 сантиметра което е лудост.Моя когато го правиха беше 2,9 сантиметра отзад и 2,5 сантиметра отпред зада могат да го компенсират.
                                Режи седалката ако е толкова зле работата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X