Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Папион за капла 17"х2,5"(ХТ600)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: папион за капла 17"х2,5"(ХТ600)

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    Ааа почваш да прозираш истината! За едно трапецовидно парче пластмаса с прокаран болт през него няма да дам 50лв. пък каквото ще да става! Полиамид има, болтове също, ръцете са си ми на мястото! Това да не е колянов вал или бутало, я!
    Притесняват ме точните размери,иначе вече да съм го направил!
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Емо по добрия вариант ще е ако има в Стара Загора и Асен ти донесе.Аз също не съм фен на побългаряването,много ядове съм брал в гората от такива преработки и затова спрях да ги права.

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
        Притесняват ме точните размери,иначе вече да съм го направил!
        Съмнявам се че са нужни точни размери! Наистина не съм разглеждал подробно това чудо на техниката, ама от това което съм успял да забележа, това е трапец, който като се притяга с болта към каплата се вклинва между двата борда на гумата притискайки ги към бордовете на каплата. Бордовете на различните гуми са различно дебели, така че точността на размерите на папийона е в в милиметри!
        Ето ти един груб пример: Ако разстоянието вътре между двата борда на каплата е "А"; дебелината на борда на гумата е "Б"; голямата основа на трапеца на папийона е "Х", значи Х=А-2Б+4мм. Ако щеш пробвай първо с повече от 4мм. например 8мм. или 6мм. Ако се окаже много пилиш ъглите при голямата основа като намаляваш дължината и докато стане точно. В крайна сметка трябва да получиш просто един клин, който да се вклини между бордовете на гумата притискайки ги към бордовете на джантата! А най-добре ще е ако успееш да изкопираш точно релефа на джантата от вътре, т.е. вътрешния контур на сечението на джантата да отговаря на външния контур на сечението на папийона с хлабина между папийона и джантата малко по малка от дебелината на борда на гумата! После можеш да използваш и въображението си и да направиш отстрани нарези на папийона, така че да има по-добро сцепление с бордовете на гумата, да оформиш голямата основа на трапеца като дъга, така че да ляга по-добре отгоре вътрешната гума! Въобще поиграй си малко ако имаш време и желание !
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Аз съм намислил друго.Да сваля старата гума и да отрежа един сегмент от нея.Като наложа сегмента на каплата всички необходими размери ще станат ясни.Проблема е ,че трябва да си спра мотора,пък сега нямам пари да пусна втория.Освен папиона ще ми трябват още няколко дреболий за да го вкарам в гората-това сигурно ще е в началото на другия месец-така че за момента съм на изчакване,може някой да реши да зареди папиони и от моя размер.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Моето виждане е едно парче от пластмасова тръба за канализация (мека,подлежаща на финна обработка),дебела около 10 мм. си я изпилваш на трапец по схемата на sl.daskalov, един коларски болт през нея и отгоре може да се облече с парче от стара вътрешна гума.
            [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
            [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от BoykoVS Преглед на мнение
              Моето виждане е едно парче от пластмасова тръба за канализация (мека,подлежаща на финна обработка),дебела около 10 мм. си я изпилваш на трапец по схемата на sl.daskalov, един коларски болт през нея и отгоре може да се облече с парче от стара вътрешна гума.
              След като поразпитах се оказа че трябва да има и дъга отговаряща на радиуса на каплата! Май няма да е толкова просто колкото си мислех, но все пак може да се пробва!

Коментар

Не знам дали тръбата ще успее да стисне гумата както трябва.
                По принцип хубаво е папиона да си е за капла 17"х2,5" , но като разгледах внимателно гумата стигнах до извода че размера може и да не е толкова точен-просто папиона ще ляга на по-малка площ-ще държи по-малко , но все пак ще държи.В този случай решението е два папиона-скъпо , но като нямам друг избор!

Джон Кенеди

Коментар

Хубаво де, ами ако закрепиш с винтове от двете страни на по-тесния папийон по една пластина, така че да компенсираш размера, няма ли да стане?
                  Българи сме в крайна сметка, и живеем в България! Затова понякога се налага да компенсираме нямането с можене!

Коментар

Как така малко ще хваща,нали ти си я правиш. Правиш я по широка,както каза sl.daskalov и после пилиш докато ти хареса. А дължината можеш да я направиш,ако искаш и 20 см.,ако и тогава малко държи,друго не знам.

П.П. отивам до гаража да пробвам,да видя какво ще мога да направя с пластмасата.
                    [/URL]

Коментар

Как така малко ще хваща,нали ти си я правиш. Правиш я по широка,както каза sl.daskalov и после пилиш докато ти хареса. А дължината можеш да я направиш,ако искаш и 20 см.,ако и тогава малко държи,друго не знам.

П.П. отивам до гаража да пробвам,да видя какво ще мога да направя с пластмасата.
                      Не,не.Имам в предвид дали пластмасата няма да се огъва когато не е масивна-на мен меи се въртеше из главата дурал.

Джон Кенеди

Коментар

за това говоря и не мисля,че ще се огъва
                        Прикачени файлове
                        [/URL]

Коментар

за това говоря и не мисля,че ще се огъва
                          Да това може и да стане-а от къде да намеря парче?

Джон Кенеди

Коментар

труден въпрос на мен ми го дадоха.Питай хората с ВиК, за улиците.Това е тръба с Ф около30 см и дебелина 12 мм.Подлежи на термична обработка и по този начин я огъваш както ти трябва с радиус.Материала е твърд като цяло,но при рязане е мек и го предложих защото има по-малка вероятност да среже вътрешната гума
                            [/URL]

Коментар

труден въпрос на мен ми го дадоха.Питай хората с ВиК, за улиците.Това е тръба с Ф около30 см и дебелина 12 мм.Подлежи на термична обработка и по този начин я огъваш както ти трябва с радиус.Материала е твърд като цяло,но при рязане е мек и го предложих защото има по-малка вероятност да среже вътрешната гума
                              Големия проблем е точно материала!
                              Един колега от Ст.Загора (asdimar) в неделя ще ми донесе един папион (за което дълбок поклон) и ако той не стане започвам издирване на нещо подходящо-какво ще е точно , ще видим.Един друг съфорумник-Деян- пък ми подаде информация за дурал.Ако успея да намеря нещо което да стане самата изработка е въпрос на минути!

Джон Кенеди

Коментар

Тя гумата и без папийон трудно превърта, така че едва ли ще е нужно голямо усилие на притискане за да не превърти! Пък и задния венец на шосейните ендура предава движението към каплата посредством гумен тампон, който умекотява много повече отколкото при кросовите и хард ендурата!
                                А идеята на Бойко за материал е отлична! При това материал, от който както виждам могат да се направят и други работи за Ямаха !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X