Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шипове за гуми!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шипове за гуми!?

Ако сега отново ми се наложи да я направя не бих се отказал в никакъв случай и бих променил следните неща:
    -смяна на клеясалите (ръждясалите) спици, неподлежащи на притягане въпреки спрейовете и опитите за натягане;
    -добавяне на още една допълнителна гайка за по-бавно износване, въпреки че вчера на гумата не й беше спестено абсолютно нищо;
    -евентуално слагане и по един болт на най-крайните грайфери, макар и в момента да ми се стори, че няма нужда.
    Засега това е, което мога да посъветвам ентусиастите, както и това, че гумата трябва да е доста твърда като материал (не като атмосфери), за да не се "завалят" шиповете и да се износват неправилно.
    И още един съвет- да не се отказват, защото сезонът не е свършил.
    Успех!
    Последно редактирано от viki terzieva; 15-02-11, 15:12.
    Бензин в кръвта!
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150681644348141.417840.569443140&type=1

Коментар

Пробвал съм го това преди 2 години, много е яко. Малко трудно става, ама после е голям кеф. Единствено на сух черен път започва да поднася над 50км, иначе минава на 99% заслужава си труда.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00724.jpg
Прегледи:1
Размер:176.1 КБ
ID:5250305
      Последно редактирано от viki terzieva; 15-02-11, 15:12.

Коментар

Браво, супер тема с кеф да четеш.
        Ако се монтират закалени болтове няма ли да удължи живота, защото както спомена колегата а се вижда и на снимката за 1 ден са аут.
        поздрав и респект
        No Pain No Gain...
        Прости хора и силен вятър спиране нямат.....Не понасям бившия кмет!!!
        RR P38
        КТМ 530 ЕXС

Коментар

Оригиналните са по-добри, но и така става.
          Последно редактирано от viki terzieva; 24-02-11, 13:55. Причина: След "по-" и "най-" преди прилагателно винаги има тире

Коментар

Явно е вярно, че апетита идва с яденето и че всеки си има някаква краста! В този ред на мисли и имайки в предвид бъдещите метео-условия ще ми е нужна и нова чесалка.
            След като понатегнах спиците, нещата си дойдоха отново на място. Мотора не е спиран, а гумата макар и вече без някои гайки от последния път, все още е здрава. Последно този уикенд се разходих до с.Вуково и региона.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040184 copy.jpg
Размер:187.3 КБ
ID:5254411

Име:P1040187 copy.jpg
Размер:129.6 КБ
ID:5254414

Име:P1040188 copy.jpg
Размер:152.7 КБ
ID:5254412

Име:P1040186 copy.jpg
Размер:193.7 КБ
ID:5254416

Име:P1040192 copy.jpg
Размер:240.5 КБ
ID:5254413

Име:P1040191 copy.jpg
Размер:232.2 КБ
ID:5254415
            Покрай този сняг и един приятел е залудял да му сложа на четириколката, но ще видим какво ще стане
            Последно редактирано от Chinela; 22-02-11, 05:58.
            Бензин в кръвта!
            http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150681644348141.417840.569443140&type=1

Коментар

Здравейте
              Поздрави за работата, но бих искал да попитам 2 неща:
              1-во: Ако навиеш дирекно винтове няма ли да имаш добър ефект? Не помня къде го гледах, но видях че доста добре се получи, пък и помня че по подобен начин са правили едно време когато тепърва са започвали да правят зимните състезания по езера и etc, преди още да започнат да ги правят със спец шипове... ?
              2-ро: Голямото изхабяване не е ли по-скоро, заради карането ти по асфалта, отколкото из гората ?
              Поздрави
              Последно редактирано от viki terzieva; 25-02-11, 16:25. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише ВИНАГИ отделно от глагола - например "не помня"

Коментар

Аз мислех от начало да пробвам именно така- само с винтове, но се разколебах понеже имам гуми за кола с шипове и гнездата се разбиват, ако се карат на асФалт или черно без сняг.
                Притягането с гайка и широка шайба дава неимоверна стабилност на болта спрямо протектора. Дефакто сега на първата гума след износването и падането на някои от гайките нямаше проблем, но не знам какво би станало, ако още от началото не се монтират с гайки и шайби.
                Износването зависи действително от карането, но и от тежестта на машината и терена- ако се кара без големи изкачвания се спестява доста "оране" на гумата, както и ако мотора просто си е по- лек, а земята и камъните са си толкова абразивни, колкото асФалта, че дори и повече.
                Аз с тази гума се навозих доволно и не съм имал проблеми никъде. Ако си я пазех щях да си я карам и сега отново когато падне сняг, сега ще си направя нова и ще си я ползвам само за сняг.
                Последно редактирано от viki terzieva; 25-02-11, 16:26. Причина: асФалт
                Бензин в кръвта!

Коментар

Първоначално публикуван от Falkon Преглед на мнение
                  Браво, супер тема с кеф да четеш.
                  Ако се монтират закалени болтове няма ли да удължи живота, защото както спомена колегата а се вижда и на снимката за 1 ден са аут.
                  поздрав и респект
                  Закалени такива няма никъде, или поне аз не можах да намеря. Закалка мога да направя но предвид броя, ще ми дойде в повече
                  Бензин в кръвта!

Коментар

А като се сложат тези шипове на вътрешната гума трябва ли да се мисли пояс да се слага ?
                    Honda MTX 125 , Suzuki DRZ 400S 2004, Suzuki DRZ 400S 2004

Коментар

Поне при мен се получи идеално без пояс, но вътрешната ми гума е дебела 3-4мм. и шапките на болтовете са доста широки. Понеже и аз отначало предполагах че ще възникнат проблеми заради липсата на пояс се стараех да взема всичко възможно от гумата, абе направо й изкарах душата и пак не се спука.

По принцип ако прочетеш темата стават ясни доста въпросителни, като тази.
                      Успех...
                      Последно редактирано от viki terzieva; 26-02-11, 14:38.
                      Бензин в кръвта!

Коментар

Ти и изкара душата, пък аз за едно каране и половината болтове липсваха, другите на нула.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Chinela; 26-02-11, 08:53.
                        МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

С повече болтове и малко по- малко газ ще е перфектната работа, а и да не забравяме че моя мотор не е толкова рязък при подаване на газ. За сметка на това е по- тежичък.
                          Бензин в кръвта!

Коментар

Първоначално публикуван от emo.com Преглед на мнение
                            С повече болтове и малко по- малко газ ще е перфектната работа, а и да не забравяме че моя мотор не е толкова рязък при подаване на газ. За сметка на това е по- тежичък.

Дали повЕче, дали по-малко, пунтамара си е особЕно за стария балкан с многото камЪни.
                            Последно редактирано от viki terzieva; 28-02-11, 14:18. Причина: При степенуване с "по-" и най-" преди прилагателното ВИНАГИ има тире!
                            МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Ето и следващата генерация този път с 228 винта
                              Сега съм сложил по 2 гайки на основните грайфери, а и ще съм по малък душманин към гумата.

Име:P1040193 copy.jpg
Размер:184.6 КБ
ID:5257656
                              Последно редактирано от Chinela; 04-03-11, 06:46.
                              Бензин в кръвта!

Коментар

Един приятел си направи само ,че с по 3 болта косо подредени коларски болт отгоре шаиба и с по 2-гайки и се оставя 3-4 см от гайките Скача с нея кара я по кал няма мърдане няма един скъсан болт много добре се е получило ще добавя и снимки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X