Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МотоЧасметър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Часметър

Този часметър моточасове ли измерва или часове работа? Малко са различни двете неща.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Този часметър моточасове ли измерва или часове работа?
      Моточасове!

Коментар

А как се калибрира? Моточас за различните мотори е различен брой завъртания на коляновия вал.

Коментар

До: МотоЧасметър

По-горе копирах и едно мнение на Чинела, от което става ясно от практически наблюдения, отмерването на моточасовете.
          Ето и линк - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...32&postcount=3

Коментар

Това видях. Въпросът е, как се въвеждат на малката машинка средните обороти за този двигател. Тя трябва да знае това, за да брои моточасове.

На етикета пише, че едва ли не става за всякакви двигатели. Пък има разлика между корабен двигател, който повече от 90 об/мин посмъртно не може да вдигне и пистарка, която пищи със 16000 об/мин.

Коментар

Ясене, тая вечер докато не го научиш наизуст тУи нящо няма да си лягаш.

За останалите които поназнайват английски ТУК.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                Ясене, тая вечер докато не го научиш наизуст тУи нящо няма да си лягаш.

За останалите които поназнайват английски ТУК.
                Така описано, измерва астрономически часове, а не моточасове.

Коментар

Не виждам как ще стане това, пак повтарям това нещо отчита всеки импулс на свеща, всяка искра по просто казано.
                  И от там всеки един оборот на буталото.
                  Имам такава джаджа на всеки един от моторите си и го ползвам от 3-4 години.
                  Писал съм и преди, има дни в които сме минали 20км за цял ден /много труден терен/ и отчита около 6 моточаса, друг ден караме само черен път и минаваме 120-150км и отчита едвам 3-4 часа.
                  В първия случай карам само на първа цял ден, а вторият е само газ на 4-5 та.
                  Изводите оставям на специалистите, аз само го ползвам.

Коментар

оф, проверих.

Има и двата вида устройства, това брои обикновени часове. Просто докато има искрички брои минутите, като спрат искричките - спира да брои.

Другия вид броят самите искри, но на тях трябва да им зададеш оборотите, които за този двигател се броят за средни.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                      ще стане без проблем..навиваш кабелчето на часметъра на кабела на високото напрежение на единия цилиндър и това е
                      Колега много благодаря за компетентния отговор А дали някой може да ми каже от каде може да се купи такъв часовник ,който измерва "астрономическо време" работа на двигателя.И цена ако е възможно. Благодаря предварително.
                      0887632135-Краси

Коментар

И аз си взех часметър+обортомер, но не знам дали съм го свързал правилно. Трябва ли да се оголват жичките или направо се навива около кабела за свещта? също колко пъти свещта дава искра за оборот - веднъж на два оборота или на всеки оборот?(мотора е 4Т)

Коментар

Първоначално публикуван от g-powerr Преглед на мнение
                          И аз си взех часметър+обортомер, но не знам дали съм го свързал правилно. Трябва ли да се оголват жичките или направо се навива около кабела за свещта? също колко пъти свещта дава искра за оборот - веднъж на два оборота или на всеки оборот?(мотора е 4Т)
                          Нищо не оголваш, само омотаваш. А дали на един или два оборота дава искра, зависи от запалителната система. Ако е като на 2Т на коляновия вал - пуща искра на всеки оборот (половината искри са излишни, ама на кой му пука - и на колите се използват подобни фокуси). Ако запалителната система се задвижва с разпределителния вал - съответно искра на всеки втори оборот.

Коментар

Мерси! Значи трябва да го настроя да отчита на всеки втори оборот. Иначе май обортомера не показва много точно, на празен ход отчита 900 оборота, надявам се поне моточасовете да мери точно...

Коментар

Ако са моточасове, а не астрономически часове - и те зависят от броя обороти за искра.

Коментар

От: До: МотоЧасметър

От къде може да си купя часметър?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X