Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бензин употребявате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв бензин употребявате?

Колега Краси напълно споделям твоето мнение НаRстина един мото час не се равнява на един астрономически. Също така тези данни, коИто ги дават по каталог са при нормално каране, а не при екстремни условия, за каквито спомена колегата по-горе. В такъв случай наИстина маслото трябва по-често да се сменя.
    Последно редактирано от viki terzieva; 08-07-10, 09:02.
    0878424143
    0887424150

Коментар

До: Какъв бензин употребявате?

А 96 extra force на Петрол много ми харесва ,мотора стартира от раз , държи обороти, бързо се форсира ... но той е сравнително нов на пазара , така че можем да очакваме да го развалят и него...
      "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

От: До: Какъв бензин употребявате?

Аз карам с 98, като си мисля че разликата е само в цвета.

Иначе нискооктановия бензин детонира лесно при висока степен на сгъстяване и температура в цилиндрите. Затова двигатели направени да работят така, се карат високооктанов бензин.
        Икономията в литри идва от това че бензина гори със своята маса, предполагам в 1литър има различно количество енергия което може да се отдели при изгаряне на различните бензини.

Също и за маслото, то може да е 100 градуса някъде по зъбаците но е доста повече когато маже цилиндър, сегменти и лагерите под тях. Затова то трябва да има определени свойства при температурата там, която е различна при различните двигатели. Затова сипваме каквото пише производителя, а не което е най скъпо

Поздравления за сравнението с ракията по-горе
        Наздраве

Коментар

От: Какъв бензин употребявате?

Аз не мисля че разликата е само в цвета, помириши 95 и 98 да видиш че миришат различно, даже 95 имам чувство че мирише на някакъв примес на бензин с нафта и мирише гадно, също като измислените 100 октана на Еко с които 2Т двигателя ми се побърка когато налях от него.
          98 си е нещо съвсем друго, и при вървене мотора има повече сила и изгорелите газове миришат съвсем различно.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

И аз до скоро карах със 96 Екстра форс, Сега каквото падне.. 95, 96 октана.. имам добри впечетления от Петрол и ОМВ и предимно от тях зареждам зависи кое ще ми е по-близо
            Истинския кантар е на границата преди да паднеш.. Който некара - НЕ ПАДА

Коментар

Колеги карам КХ 250 2Т с какъв бензин е най добре да го карам и каква добавка мога да слагам ? Маслото е винаги пълна синтетика !
              Кара: Mercedes W126 , Citroen C4 VTS / Kawasaki KDX 250, Gilera RX 125

Коментар

Първоначално публикуван от Maniakov Преглед на мнение
                Аз карам с 98, като си мисля че разликата е само в цвета.

Иначе нискооктановия бензин детонира лесно при висока степен на сгъстяване и температура в цилиндрите. Затова двигатели направени да работят така, се карат високооктанов бензин.
                Икономията в литри идва от това че бензина гори със своята маса, предполагам в 1литър има различно количество енергия което може да се отдели при изгаряне на различните бензини.

Също и за маслото, то може да е 100 градуса някъде по зъбаците но е доста повече когато маже цилиндър, сегменти и лагерите под тях. Затова то трябва да има определени свойства при температурата там, която е различна при различните двигатели. Затова сипваме каквото пише производителя, а не което е най скъпо

Поздравления за сравнението с ракията по-горе
                Наздраве
                Колегата е много много прав. Карайте с бензин и масло които са одобрени от завода производител на мотоциклета.Тъй като имам щастието да се занимавам със спортни автомобили от рали шампионата само ще ви кажа че бензина не е 120 октана и цената на 1 литър гориво е различна но е над 14лв. Вървежа не се определя от горивото а от Инженера
                LZ1VPM
                KTM 450 SX
                JEEP CHEROKEE XJ 2.5 TD

Коментар

И аз карам със 96 extra force на Петрол,мотора ми е Yamaha YZ450F,от него съм най доволен.

Коментар

Аз откакто си видях цедката за горивото на кранчето която служи като филтър за бензина,сипвам по възможност само с 10 литрово шише от минерална и накрая последните стотина грама им намирам друго приложение.Както и сложих хартиен горивен филтър преди карба!

Коментар

Зареждам с 98 на Петрол, че ми близко, иначе все мисля да напълня една туба от някой Лук-ойл с 98 да видя ще имали разлика..
                      Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Аз на мойто Tenere му сипвам 95 и няма никакви проблеми даже доста добре си върви и дава г/д приличен разход, веднъж ми се наложи да му сипвам 92 доста престоял (1-2години) може би, защото го закъсах за бензин и само този беше в наличност и мотора въобще не иска да запали даже го дърпахме и пак нищо, след това го източих сипах му 95 и от третото ритане запали!Съгласен съм че мотора ако е 2Т трябва да се кара със по-високо октанов бензин - 98-100

Коментар

С КАКЪВ БЕНЗИН КАРАТЕ?

Аз на клх-а му слагам shell v-power 100 racing или shall v-power 95 .А когато "ножа опре до кокала",наливам какъвто падне.
                          Балкан 50--->Минск 125--->Кавазаки КЛХ 250---> Beta RR 525 Factory 2009

Коментар

Само 100 октана от OMW друг не признавам,колата я карам с 95 плус от еко(XANTIA turbo c.t.) и все едно съм я ритнал отзад,но с crf-a не е същото.иска си октан

Коментар

Октановото число е мярка за детонационната устойчивост на бензина,или по-висока степен на сгъстяване, по-високо октаново число.Друг е въпросът за качеството на горивото по бензиностанциите и всеки сам си преценява какво да зарежда след като е пробвал на няколко места.Моят мотор е със степен на сгъстяване 11.9:1 и в книжката му пише да се използва 95 октана .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                              X