Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бензин употребявате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Какъв бензин употребявате?

В България къде се намира ?
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      В България къде се намира ?
      Вероятно по летищата има нещо такова... За самолетите с бутални двигатели - тези за акробатике и други по-малки. Ултралеките карат с нормален 95 ...
      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Ами по принцип какъвти тате сипе иначе аз като ходя 95

Коментар

Първоначално публикуван от YAHOO Преглед на мнение
          Ами по принцип какъвти тате сипе иначе аз като ходя 95
          Ха е те тоя е най хубавия, ама при мене свърши отдавна и нещо не мога да намеря вече такъв!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Авиационният бензин не е 120 октана, и не е препоръчан за двутактови двигатели, така или иначе не вървят особено добре с него. Няма проблем да се смесва с обикновен от бензиностанцията обаче. За това питах къде се намира 120 октанов, понеже това си е състезателен бензин, а такъв миналата година търсих от всички големи производители в Бг и само от омв ме насочиха към един 102 октанов който се ползвал в рали, другите въобще не се занимаваха с такива неща.

Коментар

А някои знае ли какви обогатители има за бензин , също както има обогатители за дизел , мисля че трябва да има и за бензин или няма такова нещо
              http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

За бензин съществуват повишители на октаново число и стабилизатори на гориво.

Повишителят повишава октановото число на бензина. Ползва се при наточени двигатели с висока компресия, когато нямаш достъп до състезателен бензин с висок октан.

Стабилизаторът е течност която се сипва в резервоара при зазимяване на мотора, когато ще трябва да престои бензина в резервоара цяла зима.

Коментар

има някакви октанбустери по бензиностанциите но на тях изрично пише че са само за 4Т мотори

внимавайте защото на 2Т могат да доведат до неприятности

незнам точно каква е разликата в състава им но не е написано напразно това предупреждение
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Има и за двутактови:

http://www.maximausa.com/products/fu...ves/hitest.asp

Но отново припомням - повишаването на октана не означава повече мощност !

Коментар

До: Какъв бензин употребявате?

разликата между 98 и 95 в повечето случаи е само цвета на бензина от 8 години карам цистерна какжи химии сам виждал

Коментар

на моя мотор WR450F в книгата пише не по малко от 95 октана аз ползвам 98
                        Гората ражда хора полето тикви !

Коментар

Като имаш в предвид че в БГ 98 сигурно се равнява на 95 значи си в рамките. Лошо е ако спортен мотор се кара с под 98 октана
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

До: Re: Какъв бензин употребявате?

Първоначално публикуван от ENDURO-RIDER Преглед на мнение
                            на априлията от времена време права бъркочи
                            със 120 октанов и 100 октанов във 5 литрова туба 2 литра 120 октанов с 3 литра 100 октанов и слагам добавка редекс и ма голиама разлика за харчене мисла чее еднакво
                            ако ти е стандартен мотора НИКОГА няма да върви повече с тоя бензин, напротив-по-малко!Прочети какво е специфичното за високооктановия бензин.

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                            ами мисля че отговора е ясен

колкото по високооктанов е бензина толкова по добре е за двигателя
                            аз не съм съгласен-дори напротив-смятам че е най-добре да се кара с бензин с възможно най-ниско октаново число, които обаче бензин да не се възпламенява преди свеща да е дала искра.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                              аз не съм съгласен-дори напротив-смятам че е най-добре да се кара с бензин с възможно най-ниско октаново число, които обаче бензин да не се възпламенява преди свеща да е дала искра.

... е да, говориш за детонациите при нискокачествения бензин. но къде има такова гориво за което говориш ти ?

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                                ... е да, говориш за детонациите при нискокачествения бензин. но къде има такова гориво за което говориш ти ?
                                Не ме разбра-когато мотора е направен да работи с 95, караш с 95, ако на същия му сипеш 120 октанова чорбичка, ще се получи една слабо вървяща машина-тва дет разпрят, че кат сипеш бензинче с милярдите октани, моторя едва ли не ше фръкне са пълни глупости.Според степента на сгъстяване се определят октаните.Моща не идва от октановото число-идва от количеството окислител в горивото(основно) - та нали затва се слагат турботата-за да вкарат повечко въздух.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X