Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бензин употребявате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв бензин употребявате?

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    Ами поглеждам, ама нещо не мога да видя такова нещо! Та затова, ако можеш да ми посочиш конкретни примери:
    1. Кой е тоя производител, който препоръчва за спортните си модели по-гъсти масла, отколкото за туристическите, бавнооборотни модели например?
    Всеки производител който препоръчва примерно 10w30 за нефорсиран двигател и 10w50 за пистарка

2. Кой е тоя спортен, бързооборотен двигател, който има по-големи хлабини от някой бавнооборотен, неспортен двигател - говориме за сравнение между неизносени мотори от едно и също поколение?
    Не е нужно да де с по-големи хлабини. Сам си отговаряш на въпроса в коментара ти за работната температура. Работната температура на маслата в различните двигатели е различна, не е винаги 90 градуса. В четиритактов кросак е яко над 110. В състезания е още повече.
    При работната температура на даден мотор, маслото е с нужната гъстота. Понеже нормите за мерене на вискозитет за този вид масла са едни, измерването се прави при една стандартна температура. Тази стандартна температура при която се прави замерването може да няма нищо общо с работната температура на дадения вид двигател.

Не разбирам, как можеш да кажеш че не си съгласен с накого:

и няколко реда по-надолу да кажеш че същия човек е прав:

Не разбирам, как можеш да кажеш че не си съгласен с накого:
    Цитат:
    Мнение на Goblin
    За маслата не съм съвсем съгласен, истинските състезателни масла (за четиритактови двигатели говорим) в същност са доста редки. Състезателните естерни на Motul и на Maxima са 0W10, което е супер рядко масло. Това обаче са едни от малкото истински състезателни масла, и употребата им е специфична - най-малкото, трябва да се сменят изключително често.

и няколко реда по-надолу да кажеш че същия човек е прав:

Цитат:
    Т-1000 е прав - специфичните за мотоциклети масла се правят с висок вискозитет при високи температури (втората цифра). Това се дължи основно на факта че при високи температури и обороти в мотоциклетен двигател, маслото е подложено на такива натоварвания, че му се дава един вид "резерв" гъстота (естествената тенденция на маслото с повишаване на температурата е да става все по-рядко и по-рядко, докато накрая загуби качествата си на масло). Демек - при 10W60 или 20W60 масло, знаеш че при високи температури маслото няма да стане течно като вода, грубо казано.
    Не съм съгласен с определението "състезателните масла са по-гъсти". Тоест - не съм съгласен с това което той нарича "състезателни масла"

Съгласен съм обаче с това че висококачествените специфични за мотоциклети масла при стандартната температура на замерване са по-гъсти от други.

В случая не споря с теб, напротив, точно това имах предвид, че цифрите имат много по-малко значение от останалото.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Извинявам се за офтопика,но така и така обърнахте спора от бензин на масло.Да по питам такива като мен,които не разбират колкото вас,как могат да разберат от вашите думи кое е по-добро,защото тук чета няколко мнения и всички са коренно различни.
      [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
      [/URL]

Коментар

Всичко написано до тук можеш да четеш като "по-добро няма, всеки продукт има специфично приложение".
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

аз си карам с 95 пък като го спрът и него като 92 ще минаваме на 98
          CRF - Contingency Reaction Force

Коментар

Има ли проблем като се смесят 2 бензина примерно от омв 95 супер и от лукойл 98 ???

Коментар

Моя мотор вечно си го карам на 95. До ся не ми е изревал на умряло значи що-годе бива.
              Има ли проблем като се смесят 2 бензина примерно от омв 95 супер и от лукойл 98 ???
              Колега, правил съм го това испълнение, при мен лично нищо различно нямаше. Пак си вървеше както преди, само че 95-то беше 10 литра, а 98 - 2 литра, незначи нищо според мен.

Коментар

То и аз съм го правил няколко пъти, но без да се замислям дали не става няква каша която не е полезно да се прави

Коментар

Ми май имаше някаква информация в Интернет, за 2-тактови и 4-тактови двигатели, която забраняваше смеската между 2- бензина, но нещу не мога да я намеря и да ти помогна.
                  Поздрави!

Коментар

и аз претърсвам ма без резултат Дано се появи някой който е малко по- начетен по тая тема...

Коментар

А ти по какво си сигурен че като заредиш на една бензиностанция 98 той е наистина 98 или по-скоро 95, и след това го смесиш със хубав 98. Това не е ли смесване на октаните?
                      Ако от смесване на 2 бензина имаше проблем досега повечето возила да са на скрап.
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Моето конче (Yamaha WR-400) го яздя със 98. Сипвам от една и съща бензиностанция и като му сипя 95 става ужас просто пука пляка и не работи както трябва а като му сипя 98 си е добре. А да смесвам бензини избягвам.
                        0878424143
                        0887424150

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Всичко написано до тук можеш да четеш като "по-добро няма, всеки продукт има специфично приложение".
                          Добре, тогава задавам конкретен въпрос и се надявам да получа точен отговор:
                          За КТМ 525ХС какъв бензин да ползвам, какво масло, и на колко часа/литра изгорен бензин да го сменям?

Да поясня: Четох от сайт на английски, че бензина трябва да е "92 ор хая", а за масло производителя препоръчва 10W50, което да се сменя на 5 -10 часа работа или 105 литра изгорен бензин, което не ми се връзва, т.к за 2 часа "яка ръчка" /до колкото ми стига силата в III КРЪГ "ATV CHALLENGE CUP 2009"/ на състезание и изминати около 95 км съм изгорил м/у 7 и 8 литра бензин. Значи 5 часа не е = на 105 литра. От смяната на маслото грубо съм карал 12 часа, но още не съм изпразнил 6-тия резервоар /по около 9-10л. дозареждам всеки път/. И още за маслото: при тръгване, когато гумите не превъртат съединителя много жално цвили и ми препоръчаха да ползвам 10W40, а вентилатора включва при около 60'C измерени с контактен термометър на корпуса на радиатора.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ами аз до колкото знам един астрономически час работа на двигателя не се равнява на един моточас и от там ти идва разликата
                            0888 074 049

Коментар

Това за смяна на маслото много пъти е коментирано.
                              В състезателен режим се сменя след всяко състезание (1път на ден) а на световното дори след всеки манш. При любителско каране тип ендуро повечето хора го сменят на 5 резервоара бензин или около 5-600 км. Ако се набиеш в някой джендем и мотора ти е постоянно прегрял а съединителя е светнал, е наложително да го смениш след като се върнеш.
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Горивата в Бг. не са това което е навън,един 92 и 95 в Германия тук отговарят на 98 +.....за да работят машините ни добре трябва тук да се слага 98 + ,100 ок...ест. ,че и с 95 пак вървят..../сипвал съм немски бензин в колата си и разликата с тук е голяма/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X