До: Какъв бензин употребявате?
Всеки производител който препоръчва примерно 10w30 за нефорсиран двигател и 10w50 за пистарка
Не е нужно да де с по-големи хлабини. Сам си отговаряш на въпроса в коментара ти за работната температура. Работната температура на маслата в различните двигатели е различна, не е винаги 90 градуса. В четиритактов кросак е яко над 110. В състезания е още повече.
При работната температура на даден мотор, маслото е с нужната гъстота. Понеже нормите за мерене на вискозитет за този вид масла са едни, измерването се прави при една стандартна температура. Тази стандартна температура при която се прави замерването може да няма нищо общо с работната температура на дадения вид двигател.
Не съм съгласен с определението "състезателните масла са по-гъсти". Тоест - не съм съгласен с това което той нарича "състезателни масла"
Съгласен съм обаче с това че висококачествените специфични за мотоциклети масла при стандартната температура на замерване са по-гъсти от други.
В случая не споря с теб, напротив, точно това имах предвид, че цифрите имат много по-малко значение от останалото.
Първоначално публикуван от sl.daskalov
Преглед на мнение
Преглед на мнение
При работната температура на даден мотор, маслото е с нужната гъстота. Понеже нормите за мерене на вискозитет за този вид масла са едни, измерването се прави при една стандартна температура. Тази стандартна температура при която се прави замерването може да няма нищо общо с работната температура на дадения вид двигател.
Преглед на мнение
Съгласен съм обаче с това че висококачествените специфични за мотоциклети масла при стандартната температура на замерване са по-гъсти от други.
В случая не споря с теб, напротив, точно това имах предвид, че цифрите имат много по-малко значение от останалото.

пък като го спрът и него като 92 ще минаваме на 98
Дано се появи някой който е малко по- начетен по тая тема...
Коментар