Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Не съм регулирал, но доколкото се сещам по думите на Бонифаций, който регулира моите се прави с пуловете.
    Сигурен съм обаче, че в Repair manual-а пише как се регулират. Ако го нямаш - дай мейл да ти го пратя.
    Сега проверих - пише.
    totkov@bitex.bg Мерси предварително.

Коментар

Здравейте и от мен!

От година и аз карам Пегасо 650, 97г. и май че съм му станал фен
      Гледам че тука явно е темата за Априлия, на мойто питане за реглаж на карбуратора http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102667 никой не отговори,
      Та някой знае ли как точно трябва да се регулира. Питането ми е конкретно за положението на иглите и колко трябва да се отвият тези два болта за въздуха. Мойте бяха на 3 1/4 както е писал колегата по горе ама майстора дето ми сменя мембраните ( че и те бяха скъсани ) ги отви на 2 1/2. И сложи иглите в срдно положение, а бяха в най-долно.
      След смяната на мембраните моторчето се поотпуши доста, че преди предърпваше яко в ниските и с мъка дигаше обороти, но нещо не ми харесва още, мисля си че май не трябваше да пипаме настройките на карба. Та ако някой знае какви трябва да са точно да казва . В сървис мануала дето го имам не намерих нищо.
      П.С И при мен го има проблема с чаткането при изгасяне на двигателя, не винаги но по често отколкото да не чатка. Иначе съм доволен от машината, много ми харесва визията и за двг. казват хубави работи. Бендикса още работи макар че и на мен ми е заклинвал както някой беше споменал по горе. Това какво може да значи, че вече е тръгнал ли?
      Поздрави на всички и благодаря за отговорите!

Коментар

С тези (а и не само с тези) карбове май мъглата е пълна. Единственото, което мога да ти предложа е да дойдеш и да погледнеш на едни карбове, които имам (от "резервен" двигател) как са иглите.
        За заклинването - според мен не е 100% индикация въпреки, че за тези двигатели се знае, че още със слагането на новият бендикс той започва "да тръгва" . Свършването му, обаче е много разтегливо понятие, но така или иначе е достатъчно ясно като симптоми. Като цяло от момента, в който за първи път стартерът ти започне да върти свободно, без да зацепва за двигателя имаш повече от достатъчно време да си поръчаш частите за смяна, те да дойдат и да имаш време да си ги смениш. Факт е обаче, че колкото по-малко караш с дефектиралият бендикс, толкова по-добре.
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

И моите игли съм ги сложил на средно положение и работи супер пробваи.

Коментар

Колеги, благодаря за отговорите. Ясно че "мъглата " относно карбовете не се е дигнала още и ще трябва да се тестват разни варианти. Колега, а на колко ти е развит въздуха щом иглите с в средно положение? Благодаря за предложението за тест. То идеята да покараш друга Априля е добра пък и ще обменим опит, лошото е че сезона свърши и няма време за каране ( хванал съм да правя едни ремонти дето ми отива всичкото свободно време ) ама при първа възмойност ще се обадя. Тази тема е една от най-пълните за пегасо и ще е хубаво ако я запазим жива за по дълго време.
            Поздрави!

Коментар

Ми за въздуха не знам. Не съм го пипал, след като проблемът се оправи с иглите. Ако разучиш нещо, обади.
              Последно редактирано от viki terzieva; 29-11-10, 13:20. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише отделно от глагола - например "не знам"

Коментар

Някой знае ли къде мога да намеря сегменти за Априлия пегасо 650? Трябва ми маслен
                Последно редактирано от viki terzieva; 29-11-10, 13:20.

Коментар

Ако ти трябва нов - най-добре от Гърция. Ако може и да не е - аз май имам от "резервния двигател"
                  Suzuki GSXR
                  VW Touareg
                  Mitsubishi Pajero II

Коментар

Здравейте,
                    казвам се Пламен ,от няколко дни съм собственик на Aprilia Pegaso 650 /1998г. Това ми е първия мотор от 15годишно прекъсване .В тази тема е изписано доста за тези машинки.И добро и лошо . И аз имам някои въпроси но не искам да се повтарям. Ето защо имам молба към Veselinv ако може да ми отдели няколко минути .
                    Моля за телефон на който мога да Ви потърся?

Благодаря предварително .

Поздрави Пламен

Коментар

0888225127 - Веско
                      Suzuki GSXR
                      VW Touareg
                      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Веско това ми имейла : plamen.dashev@abv.bg

Поздрави

Коментар

Да се върнем малко на темата с "чаткането". На инжекцион също се чува, но не винаги. Като се изключва от копчето, а не от ключа, понякога не чатка Това със смукача ще го пробвам като го гася (да, инжекциона има смукач ), но понякога ми се случва да чатка ако не запали... за свещ съм и малко трудно паля в момента Някакви идеи и размисли?

Коментар

Абе според мен няма как тотално да се избяга от чаткането. Имах едни разсъждения по-горе, ама не съм на 100% убеден в тях.
                            Suzuki GSXR
                            VW Touareg
                            Mitsubishi Pajero II

Коментар

И на смукач си чатка при мене... Изключвайте от копчето, не от ключа

Коментар

Хъм... Аз моя мотор съм го завил и от 2 седмици не съм го палил, ама може да пробвам да видя и аз.
                                Ама пак казвам - според мен не е голям дерт. Вероятно без него е по-добре, ама и с него се живее
                                Suzuki GSXR
                                VW Touareg
                                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X