Обява

Свий
Няма добавени обяви.

XR мания - 400/440сс

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: XR мания - 400/440сс

Първоначално публикуван от Петков(Sidekick) Преглед на мнение
    Незнам колега аз нямам много опит с ендуро,но преди години имах CBR 919 и след като го купих му смених маслото с 10W40 и осезаемо започна да пуши повече при пълна газ.За горене немога да кажа тъй като го продадох скоро след това.Иначе предните мотори съм ги карал с 15W50 и нямаше проблеми.
    Да аз му купих 10W40 и след това почна да пуши... Дано да се оправи иначе за вървенето и мощността всичко си е ОК!
    HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

Коментар

Масло точно с такъв вискозитет – 10w40 - препоръчва и производителят.Съветвам те да следваш тези препоръки, а не мненията на всевъзможни “специалисти“ и да не сменяш вискозитета.Той не е причина за дима от двигателя.Повече подробности можеш да откриеш тук: http://www.4strokes.com/tech/honda/x...eck_change.asp

Коментар

Първоначално публикуван от rashidov Преглед на мнение
        Да аз му купих 10W40 и след това почна да пуши... Дано да се оправи иначе за вървенето и мощността всичко си е ОК!
        Всички горят масло.
        на сушата и град помага

Коментар

Първоначално публикуван от rashidov Преглед на мнение
          Така днеска разбрах, че мотора наистина гори масло... Има ли възможност ако сменя маслото да се оправи? Какво масло ще може да ми препоръчвате щото още съм начинаещ и днеска става 1 месец от както притежавам любовта си... Вчера за Св. Валентин му подарих една гума.. HONDA XR400R 96' Какво масло трябва да сложа? Благодаря ви! Поздравления!

Мотул 5100 15в50

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:xr400roil1.gif
Прегледи:1
Размер:41.3 КБ
ID:5564264

Аз не си карам мотора при -15 градуса(за теб не знам).От друга страна 20в50 на Мотул е минерално и бързо се скапва.Ако ти стига въздух 20в60,но ти си преценяваш.

Вярно е , че всички горят масло но важното е колко. Горят по много когато често се карат студени(като мен),когато е гадно маслото(като марка),когато е старо(вече станало гадно),когато текат(пак я , от мързел) и когато има нещо по двигателя-гумички или сегменти.А! И когато ти е мръсен въздушния филтър-тогава не го горят ами го вкарват във филтърната кутия. Но! Като се има предвид , че маслото трябва да се сменява на 500 до 800км пробег , разхода ти е най-малкия проблем-обикновено до тогава не е изхарчило кой знае колко-справка поста на Пешо74-сиреч гледай си щеката.

Ключ за свещи най-лесно и най-евтино се прави от тръбен ключ 17 и малко игра с пилата (тръбен 18 се намира страшно трудно и най-често е в комплект).
          Последно редактирано от ЕМО; 16-02-14, 01:52.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Когато купи мотора с какво масло беше ? Пушеше ли ? Правилно ли смени маслото ? Колко масло събра ? Имал съм случай с неизточено масло от двигателя ( сменено масло на студен двигател ) и съответно налято почти още 2 литра в рамката , понеже от там не е излязло почти нищо .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
              Когато купи мотора с какво масло беше ? Пушеше ли ? Правилно ли смени маслото ? Колко масло събра ? Имал съм случай с неизточено масло от двигателя ( сменено масло на студен двигател ) и съответно налято почти още 2 литра в рамката , понеже от там не е излязло почти нищо .
              Когато купих мотора предишното му масло незнам (обаче не пушеше) Когато сменях маслото от мотора излезе около 500-600 грама масло направо УЖАС! Сложих около 2,7л. 2,8л. масло сега щеката ми показва на минимум и като го карам след около 4-5-6 хил. оборота пуши иначе като работи на свободна скорост или като го карам бавно на ниски обороти не пуши само след определени оборота. Маслото не съм го сменил аз, а един приятел. Обаче ще го питам мисля, че го е сменил на студен двигател. Ще сменя маслото ще се опитам с 15W50. Благодаря ви на всички! Ще споделя резултата.

Коментар

2,8 литра са му много . Приятелят ти от къде го източи ? Има си правило : Двигателят се загрява . Първо източваш от рамката , после от двигателя . Преди да го смениш първо го източи ПРАВИЛНО и премери количеството .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                  2,8 литра са му много . Приятелят ти от къде го източи ? Има си правило : Двигателят се загрява . Първо източваш от рамката , после от двигателя . Преди да го смениш първо го източи ПРАВИЛНО и премери количеството .
                  И от двете места го източил. Събрал около 2,7л.

Коментар

Как 2.7 литра?
                    По каталог му дават 1.8 със смяна на филтъра, айде да кажем 2литра но не повече. Аз му сипах Castrol R4 10W50 и след 3-4 карания (2 резервоара) не е мръднало

Коментар

То в началото не мърда . След като си промени цвета става интересното . Е има и изключения , но редки . Ще изровя някоя снимка на едно такова мое изключение .

Коментар

Едва ли ще мръдне, като го вземах беше с Мотул и след 3-4 дена не мърдаше от щеката, а маслото според бившият собственик, бе на 2 сезона!
                        Друг ще да е проблема, хората правили ремонт могат да кажат варианти, но едва ли чрез виртуално "кристално кълбо"

Коментар

И една снимка от вчера Габрово-Шипка и обратно с почти никакво изхарчено гориво (май ще дойде икономичен мотор)

Име:IMG_20140216_124659.jpg
Размер:149.3 КБ
ID:5564840

Коментар

Казах , че има и изключения . Ето и две мои :

Име:DSCN2216.jpg
Размер:179.0 КБ
ID:5564932Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_05092011_011100.jpg
Размер:266.8 КБ
ID:5564933

Вторият беше на 1000 км и още със заводските гуми IRC .

Коментар

• honda xr 250 r

Зравеите на всички имам вьпросната хонда хр 250 трябва да правя ремонт на мотора интересуваме дали мога да го направя по мощен извинявам се за правописа.

Коментар

Този парвия се продава нещо дами кажете за него защото мисля да го копувам.Благодаря предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X