Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при палене на Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем при палене на Доминатор

ми незнам колега по ме самнява или карбратор или токове защото като го оставя да работи на обороти когато е топъл и както си работи нормално и за момент прекъсне се едно му прекъснеш тока за момент и пак му го пуснеш

Коментар

Изписа 10 страници и пак не става А.
      Я вземи го закарай на майстор дано се оправи.
      МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Колеги маи с този мотор се вкарах в приключение когато го взех ми направи впечатление че припушва смених му маслото с валволин 10в40 и съм минал около 500км.и онзи ден реших да проверя маслото и пръчката суха долях около 700мили литра масло и доиде в норма и като го посръчкам малко отзад припу6ва доста добре.Тука маи работата ще е на сигменти няма да мина само с гумички вие как мислите

Коментар

Първоначално публикуван от nane_g Преглед на мнение
          Колеги маи с този мотор се вкарах в приключение когато го взех ми направи впечатление че припушва смених му маслото с валволин 10в40 и съм минал около 500км.и онзи ден реших да проверя маслото и пръчката суха долях около 700мили литра масло и доиде в норма и като го посръчкам малко отзад припу6ва доста добре.Тука маи работата ще е на сигменти няма да мина само с гумички вие как мислите
          Приготви си едни 500лв тъкмо ще стане работата.

Коментар

днес карах мотора и забелязах че испушва само когато върна газта

Коментар

Съвсем нормално. Синьо-бели къдели излизат през аспуха най-много когато върнеш газта - дроселовата клапа на карбуратора е затворена и разреждането в цилиндъра е най-голямо.

Коментар

Колеги онзи ден реших да запля мотора малко да поработи но няма палене само гърми в ауспоха и не иска дърпахме го с колята мотора загря без да е палил смених му свеща и запали но като карам и само прекъсва гасне като го оставя та не го паля няколко седмици няма палене иначе ако го паля през два три дена пали без проблем но оставя ли го за повече време няма палене само дърпане с колата

Коментар

Пробвай след по-дълъг престой да наклониш мотора преди палене за да се излее бензина от карбуратора и да влезе нов такъв.Пробвай също и да впръскаш гориво чрез подаване на газ 2-3 пъти преди да го палиш. Успех!
                  Последно редактирано от cdenev; 05-01-12, 20:22.

Коментар

Първоначално публикуван от cdenev Преглед на мнение
                    Пробвай след по-дълъг престой да наклониш мотора преди палене за да се излее бензина от карбуратора и да влезе нов такъв.Успех!
                    И при мен тази формула работи успешно.
                    Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Да ви кажа аз как палех моя Доминатор след по дълъг престой,взимах един дезодорант и пръсках с него 2-3 секунди във филтърната кутия през маркуча отдолу който е за конденза или където Ви е удобно....

Пали отма все едно току що е угасен,и не се хаби грам акумулатор .
                      Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
                        Да ви кажа аз как палех моя Доминатор след по дълъг престой,взимах един дезодорант и пръсках с него 2-3 секунди във филтърната кутия през маркуча отдолу който е за конденза или където Ви е удобно....

Пали отма все едно току що е угасен,и не се хаби грам акумулатор .
                        Браво,хванал си му чалъма

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Преглед на мнение
                          И при мен тази формула работи успешно.
                          Аз също го правя този номер,накланям докато текне хубаво,иначе бая зор виждах докато го почна този чалам и аз.Пускам по на долнището то сваршва мотора неще,аре после и свеща черна сваляй чисти пак на горе по баира,мани мани е накрая му хванах чалъмаТова когато не е пален дълго време.
                          Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 05-01-12, 21:00.
                          HONDA DOMINATOR 650
                          ОРЕЛ ASTRA
                          РСПБЗН-Приморско

Коментар

но по принцип това нормално ли е за тези мотори да палят трудно след по дълаг престои

Коментар

Първоначално публикуван от cdenev Преглед на мнение
                              Пробвай след по-дълъг престой да наклониш мотора преди палене за да се излее бензина от карбуратора и да влезе нов такъв.Пробвай също и да впръскаш гориво чрез подаване на газ 2-3 пъти преди да го палиш. Успех!
                              На доминатора карбураторът е вакуумен и ускорителна помпа няма . Така че упражнението с газта преди палене няма да помогне никак. За да палиш по-лесно се убеди , че смукачът ти работи коректно . На опънат смукач след като е запалил не трябва да гаснее изобщо. Също така провери състоянието на малкия жигльор и нивото на бензина в камерата. Изпран и намазан въздушен филтър също е + . Провери задължително хлабините на клапаните . Провери и свеща- коригирай разстоянието или най-добре си вземи иридиева свещ. Ако имаш манивела ритни 2-3 пъти преди да дадеш контакт. Ако си само с ел. стартер и акумулаторът ти е за пенсиониране най - добре започни с набавянето на изрядна НЕКИТАЙСКА батерия.

Коментар

ми незнам но според мен не битрябвало да има никакеи интервенции трябва да опънеш смукача и да пали без проблем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X