Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно карбуратора на yamaha wr 450

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос относно карбуратора на yamaha wr 450

Първоначално публикуван от Радо Преглед на мнение
    Напиши с какъв карбуратор си да не гадая кой болт отдолу .
    С Keihin FCR е ВР450. Колегата говори за болта за сместа на празен ход.

Един въпрос и от мен - преместих зегерката на иглата с две деления надолу и сега е на третата резка отдолу нагоре и мотора глъхне във високи обороти и пуши черно и неможе да се изфорсира хубаво. Толкова много ли се е обогатила сместа с преместването с две деления на зегерката или не съм събрал карба правилно?

Коментар

Първоначално публикуван от divecha Преглед на мнение
      Здравейте колеги скоро не бях влизал тук..
      моя проблем го реших отдавна само че не с прастен а с телче пак стана и глахненето изчезна за това несам пробвал и с прастенче

аз пък иксах да ви питам за един болт (от долна час на карбуратора)
      който е за въздуха и се регулира но незнам как дейсва (при завъртане-повече въздухли пуска или обратното...) и попринцип как се регулира спрямо кое???

Не питай как деиства затягаш до край и отвиваш оборот и четвърт най-много оборот и половина проверено е за ВР че се държи най-коректно при тази настройка.
      Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Благодаря, така ще го направя.
        Последно редактирано от Chinela; 02-05-10, 12:35. Причина: Няма букви 6 и 4.

Коментар

От: Въпрос относно карбуратора на yamaha wr 450

Проблемът с глъхненето и/или дори гаснене (придружени с гърмене и често, огън от аспуха) при рязко подаване на газ се разрешава като се смени жиглора на ускорителната помпа (т. наречения изпускателен жиглор) с друг по-малък. ВНИМАНИЕ! Обратно на другите жиглори, когато този жиглор е ПО-МАЛЪК, количеството на гориво впръсквано от ускорителната помпа е ПО-ГОЛЯМО. Намира се на капака на поплавковата камера на карбуратора. Обратно, когато при рязко подаване на газ двигателят се ускорява мързеливо и неравномерно означава, че ускорителната помпа подава много гориво и трябва да се сложи по-голям жиглор.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:getto pompa accelerazione.JPG
Прегледи:1
Размер:40.1 КБ
ID:5231071
          списък жиглори
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:getto pompa accelerazione 2.JPG
Прегледи:1
Размер:112.1 КБ
ID:5231084

ПП тъй като това е много често срещан проблем при yamaha WR и YZF бих помолил модераторите да залепят тази тема като важна в началото на отдела
          Последно редактирано от 121; 28-11-10, 22:30.

Коментар

Интересно ти на опит ли се позоваваш знаеш ли някой да го е правил ??? Бих опитал а знаеш ли точно какъв жигльор трябва да се постави.
            Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

редактирах поста със списъка на жиглори.
              позовавам се на опит, питане, четене и т н
              не съм голям майстор но по този въпрос имам опит

Коментар

Благодара ти колега когато остане свободно време ще се пробва.Има логика в по малкият жигльор връща по малко гориво към полавковата камера и повече за впръскване към цилиндъра.

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Преглед на мнение
                  Интересно ти на опит ли се позоваваш знаеш ли някой да го е правил ??? Бих опитал а знаеш ли точно какъв жигльор трябва да се постави.
                  извинявай, къде на клавиатурата да намеря тази буква - ь - ер малък, че да не пиша жиглор, жиглйор, колйо и прочее?

Коментар

Първоначално публикуван от 121 Преглед на мнение
                    извинявай, къде на клавиатурата да намеря тази буква - ь - ер малък, че да не пиша жиглор, жиглйор, колйо и прочее?
                    по БДС стандарта буквата Ь е от лявата страна на буквата Я(най-отляво на клавиатурата).

На фонетика нямам идея - не ползвам, нямам я и на компа, за да проверя.

Коментар

Първоначално публикуван от 121 Преглед на мнение
                      На фонетиката тази буква е на "Х"
                      (НЕУДОБНО?????) неудобно е да си обуеш панталона през главата!!!

Тошко 0878524239

Коментар

мерси, намерих я преди една седмица. Моят малоумен лаптоп е с италианска клавиатура и „ь“ е на трети ред най-вдясно

Коментар

Ами ако модела е от '98 година и няма "Leak Jet"?Има ли решение на проблема?Мотора е YZ400F 1998 и при рязко подаване на газ глъхне,гърми през аспуха и/или гасне.

Коментар

Наскоро ми се случи, докараха ми един 250Ф с уж прегледан и почистен карбуратор. Какво ли не мъчих: пръстенче, регулиране на ускорителната помпа, жигльори... нищо не помагаше. Накрая отворих гилотината и видях, че уплътнението на блендата е напукана и се рони. 9 евро от Yamaha и се оправи. Веднъж един имаше продупчен маншон между главата и карбуратора. Изглежда някой му го беше дупнал нарочно с отвертката.

Коментар

Колеги, аз съм с yz450f 2005 и имам същият проблем, както и друг - като дам леко газ и я върна държи високи обороти и след известно време затихне, а като съм в движение, като съм на някаква предавка и натисна съединителя и ги държи без да утихва. Бихте ли ме упътили къде , към кой майстор да се обърна? От Белово съм и мога да го закатам мотора примерно в София, Пазарджик, Пловдив или някой друг град наблизо. Ще съм ви много благодарен.
                              YZ 450 F
                              0888-939-807

Коментар

Колега звънни един тел че се мотам много с писането.
                                0878424143
                                0887424150

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X