Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно карбуратора на yamaha wr 450

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно карбуратора на yamaha wr 450

Здравейте имам един вапрос:
    когато дам по рязго газ на мотора заглахва и даже загасва понякога
    някои хора ми казват че сместа била бедна
    може ли някои на снимка да ми покаже болта от които може да реголирам горивото и ваздуха?
    как се регулира и трудно ли е?
    благодаря

До: Въпрос относно карбуратора на yamaha wr 450

ето и схема ако може някои дами отбележе болта
    Прикачени файлове

Коментар

Oтговора на въпроса ти се крие в схемата и е под номер 15 Pilot screw - се казва винтчето, но незнам до каква степен ще ти помогне при този проблем. Аз мога да ти помогна само с намирането на винтчето.
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от divecha Преглед на мнение
        Здравейте имам един вапрос:
        когато дам по рязго газ на мотора заглахва и даже загасва понякога
        някои хора ми казват че сместа била бедна
        може ли някои на снимка да ми покаже болта от които може да реголирам горивото и ваздуха?
        как се регулира и трудно ли е?
        благодаря
        Колегата ти е показал винта за сместа но този проблем ти идва най-вероятно от ускорителната помпа и по точно от жигльора който определя количеството на впръснатото гориво.Така,че първо си изчисти хубаво карбуратора и ако не се оправи или подобри тогава чак ще ти кажа как се лекува тоя проблем.
        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
          Колегата ти е показал винта за сместа но този проблем ти идва най-вероятно от ускорителната помпа и по точно от жигльора който определя количеството на впръснатото гориво.Така,че първо си изчисти хубаво карбуратора и ако не се оправи или подобри тогава чак ще ти кажа как се лекува тоя проблем.

Koлега кажи как се лекува,че да го има написано и да се знае,тук имам двама колеги със същите машини и при тях го има това забиване.И те си знаят,че е от ускорителната помпа но пък не са си и отваряли карбураторите

Коментар

Аз до сега не съм срещал мотор на който не е пипан карбуратор, и да не го прави този номер със заглъхването,на ускорителната помпа най-вероятно нищо и няма. Варианта е тотално пренареждане на карбуратора...жигльори,игли и т.н.
            Стефан Дянков

Коментар

А и Дивеча не е написал от кога го прави това,дали след като е променял нещо по мотора като например смяната на оригиналния ауспух със отворен и т.н.
              [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

колеги значи
                този проблем ми го први отдавна
                мотора беше на профилактика почистване на карбуратор клапани и т.н.т в сервиза казаха --:едно ново бутало и ще се ооправи!!
                което неми се вярва
                карбуратора както казах е почистен и неса пипани никакви настройки на мотора какво да правя??

Коментар

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
                  Koлега кажи как се лекува,че да го има написано и да се знае,тук имам двама колеги със същите машини и при тях го има това забиване.И те си знаят,че е от ускорителната помпа но пък не са си и отваряли карбураторите
                  Ще го напиша тук а утре се очаква да направим това за което ще говоря на црф450х на един колега така,че ще пусна и снимки.
                  Проблема е много по сериозен от колкото повечето колеги си мислят ето истината:след закупуването на чисто нов мотор и убеждаването на всички околни,че това заглъхване си е нормално се наложи да се оправям сам даже и тема пуснах но никой не можа да ми помогне:
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=40402
                  Проблема е ,че на повечето мотори е монтиран карбуратор кейхин фцр и за да е универсален са му оставени доста възможности за реглаж каквото и да правих а направих не малко смених иглата,главния жигльор преходния жигльор винта за сместа го въртях в всички полужения подубрение нямаше.
                  Ето истината ускорителната помпа се регулира по 3-показателя
                  1-синхронизация на закъснението спрямо отварянето на дроселовата клапа
                  2-време за впръскването на горивото изпълнило обема на ускорителната помпа
                  3-количество на впръснато гориво
                  синхронизацията се извършва посредством винт от дясната страна на карбуратора който се настройва така,че впръскването да започне веднага щтом започне да се отваря дроселовата клапа (да не закъснява)
                  времето за изпръскване на горивото зависи от една малка пружинка която се намира до винта за синхронизацията нейната сила определя времето колкото по силна е тя толкова по бързо и интензивно ще започне да се впръсква гориво в дифузьора а нейната сила се усилва с помоща на един гумен пръстен който се поставя на вилката до пружината
                  количеството се определя от така наречения LEAK JET той се намира на капака на поплавковата камера и работи обратно пропорционално намаляването на отвора на лик джета увеличава впръснатото гориво получава се така защото ускорителната помпа впръсква в две посоки затварянето на отвора на лик джета увеличава горивото подавано към цилиндъра.

JD Jetting Leak Jet Kit Now from the creator of the highly acclaimed jetting kits comes this Leak Jet kit. The Keihin FCR carb is a high performance carb for high performance motorcross and off-road dirt bikes. However, it often requires fine tuning to acheive its full potential. Adjusting the size of the leak jets can eliminate the dreaded "bog" that many stock bikes suffer from. This kit has comes with all the leak jets necessary to tune your carb.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Здравейте колеги днес отварях капака на дясната част на карбуратора каточели пружината (която съм отбелязал) е хлабава сложих едно телче и това глахнене драстично се подобри . Дали ако трябва да се реголира и болт .14.
                    Прикачени файлове

Коментар

Исках и др да попитам
                      този болт сас каква глава е и спецялен клуч ли има за него
                      сащо според мене трябва да се регулира като е запален мотора ?
                      как да разбера кога е най оптимално регулиран ?

Коментар

Здравейте колеги днес отварях капака на дясната част на карбуратора каточели пружината (която съм отбелязал) е хлабава сложих едно телче и това глахнене драстично се подобри . Дали ако трябва да се реголира и болт .14.
                        А сега махни тая грозна тел и си го направи както си трябва а именно с гумения пръстен за който писах от това колко е дебел гумения пръстен ще зависи и силата с която ще усилиш изтласкващата пружина

Sofrace Offroad Team

Коментар

това добре -ще я махна, да пипам ли и болта за количеството на сместа?

Коментар

това добре -ще я махна, да пипам ли и болта за количеството на сместа?
                            Вината за сместа го завиваш до край и после го отвиваш 1.5 оборота отвиваш един пълен оборот о още полувин това е настройката кочято общо взето ползват всички ако искаш по-прецизна вземиси удължен номериран винт и си я регулираш напараво в гората.

Sofrace Offroad Team

Коментар

и пак питам каква глава е спецялен клу4 ли иска защото несе вижда

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X