Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на охладителна течност WR 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: загуба на антифриз wr 250

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
    Да би трябвало да тече.А и ако си го прегрял няма да хвърли течност през капачката на радиатора,защото преливника и води във разширителния съд а от там има маркуче което го отвежда при тези за излишното гориво "дето стърчат отдолу", така че може и да не го забележиш кога ще хвърли течноста.

За да прелее през този маркуч който излиза при другите от карбуратура,трябва да се е напълнил разширителния съд до горе,само тогава прелива,и ест щом е отгоре преливника няма как да остане целия съд празенмаркуча който идва от радиатора е в долния край,от там вкарва,и от там си взема течност, дръпнала го е системата,или имаш въздушна възглавница и мотора загрявя бързо,или капачката ти е развалена,те също имат числа на разширение,лятото се кара на 0.9 иначе стандартно са на 1.1

Коментар

До: Загуба на охладителна течност WR 250

Моето сузуки също много бързо влиза в червения сектор. Един майстор ми твърдеше, че антифриза за автомобили си става и не би трябвало да има проблеми. Обаче положението с температурата хич не е добро и за това си мисля, че ACCELERATOR е напълно прав! Взех антифриз на Мотул и тази седмица ще тествам - дано да е ок!
      Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

по думите ви стигам до извод единственно че проблема или водна помпа да не върти или духа двигателя и хвърля водата заради налягане и в двата случая трябва да се пали за малък период от време за да не отиде и останалата част от двигателя друга проверка мажеш да направиш като махнеш капачката и запушиш с ръка отвора и още като запалиш да видиш дали надува - има ли налягане а водната помпа можеш да я провериш като откачиш единия маркуч за водата и да видиш дали върти помпата от различен вид антифриз не може да бъде този проблем и на пистовите си съм слагал от вода до гъст антифриз ако помпа или радиатор си работи както трябва си държи нормално температурата
        vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
        Suzuki GSR600 98 hp
        Nissan Pathfinder 174 hp
        0878222 три 3 шест

Коментар

До: загуба на антифриз wr 250

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
          За да прелее през този маркуч който излиза при другите от карбуратура,трябва да се е напълнил разширителния съд до горе,само тогава прелива,и ест щом е отгоре преливника няма как да остане целия съд празенмаркуча който идва от радиатора е в долния край,от там вкарва,и от там си взема течност, дръпнала го е системата,или имаш въздушна възглавница и мотора загрявя бързо,или капачката ти е развалена,те също имат числа на разширение,лятото се кара на 0.9 иначе стандартно са на 1.1
          Това ми е ясно но колегата беше писал,че ако го е прегрял и е хвърлил антифриза ще е видял защото капачката на радиатора е пред него.
          А след като почне да истива няма ли начин да дръпне течноста от разширителния съд към радиаторите и да остане празен съда ?Все пак трябва отнякъде да изтича,след като губи толкова много течност,та това е близо литър.
          [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

капачката ми е 1.1 а за тва че се пални изравнителниа съд и за тва да тече от там от шловките не е така до сега нито веднъж не съм видял съда пълен но като загре е добре и се разклати качествено смисъл като скоча или се изпраи мотора и почва да тече.смених антифриза сложих такъв какъвто трябва подобри се малко почна да губи по малко но да кажем след 100 кл. преход и отвориа радятора и там задължително сабира минимум 100 150 грама антифриз.като развия капачката след като изтине малко си има малко налягане според мен е по вече от нормално но незнам.вече ми писна обмислям да свалям главата и да сменям гарнитура та да видя какво ще става.някой знаели оринтировачни цени на гарнитурата.

Коментар

Обезвъздуши си системата,и напълни разширителния съд до половината,не случайно имаш графа на него min-max.Когато е празен какво да засмуче,винаги трябва да е до половина и системата обезвъздушена,при отваряне на капачката/топъл-студен/антифриза трябва да е до нея(на ръба)!

Коментар

Махни капачката на радиатора или разширителния съд и гледай дали излизат мехурчета (при работещ двигател),преди да си отворил двигателя за гарнитура.

Коментар

Не трябва да излизат мехурчета,само се вижда системата как върти и антифриза(водата)циркулират,може леко да се качи нивото,но си говорим за един пръст повишаване,ако случайно започне да бълбука остави го,може да е необезваздушена(това е само на радиатора,разшерителния съд не го гледай дали бълбука,той няма как и да го прави),после напълни и него и кажи кво става.
                  Прикачени файлове

Коментар

след всички проби и мъки се оказа гарнитура сменихя сега ще видя какво ще става мерси на всички колеги за саветите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X