Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направя мотора си да гори по-малко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: как да направя мотора си да гори по малко

Иглата се вдига посредством мембрана, управлявана от вакуума на двигателя. Няма твърда връзка между ръчката за газ и иглата.
    Не са предвидени настройки на нивото и положението на иглата. Това че някой може да го "сдела" е друг въпрос.
    С 3000 об, при рязко подаване на газ мотора започва да вибрира, докато със зор набере обороти. По-добре е да се кара с 500 об повече. Това на предавки над 2-ра.
    Доминатора от който имам впечатления е на приятел. Беше в ужасно състояние, гореше 7-8 и нямаше тяга. Изчистих му карбуратора, смених о-ринга на фланеца, регулирах от болта за сместа. Не съм го карал оттогава, собственика също не го е засичал. Вървенето се подобри, очаквам и разхода.
    Аз имам ХЛ600Р - мотора е с 2 механични карбуратора с последователно отваряне. При най-лошите настройки и натоварване разхода се качва малко над 5/100.
    Разликата във вървенето е чувствителна - при подаване на газ, доминатора не реагира веднага и рязко, както ХЛ-а.
    Дъртата баба може да се кара и на 2000 об, при подаване на газ си поема без да се сърди. Ако се даде много газ се включва втория карбуратор и се изстрелва.

Коментар

Първоначално публикуван от toto_cagiva Преглед на мнение
      хора мотора гори към 8/100 смесено каране кал баири асфалт рачка пак ми се струва много с 2.3 л от Горубляне до мотопистата в Пасарел и обратно и вече почти няма бензин а моя приател с хл-а си рачка после яако и каране каде спокойно каде по бързо
      Колега дай някой e-mail да ти пратя сервизен мануал че май тук от форума няма да се разбере че се регулира карбуратора .мануала е със снимки и схеми всичко е обозначено и написано кой жигльор за какво е с какви размери колко е нивото на поплавъка колко диаметъра на главния жигльор на жигльора за тихи обороти всичко е написано само трябва да знаеш английски ,всичко е на английски.
      Ако се включиш до утре и ми пратиш адрес на ел поща ще го имаш вечерта на компа тоя мануал.
      Ако искаш мога да ти пратя целия сервизен мануал или само страницата за горивна система.
      Dimitar Dyakov

Коментар

Ако нямаш нищо против прати го на мен също.
        Аз ще го кача в сървъра на форума за да може да се ползва от всички колеги.

ikiмаймункаdir.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
          Ако нямаш нищо против прати го на мен също.
          Аз ще го кача в сървъра на форума за да може да се ползва от всички колеги.

ikiмаймункаdir.bg
          Колега от този адрес изтеглих мануала http://hondatech.info/.
          Има мануали за доста модели на хонда както за мотори така и за автомобили ,но не всички са сервизни.Довечра ще ти го пратя по майла че сега не съм у нас . Дано бъда полезен на всички Хондаджии
          За доминатора има два а сервизния е този Moto / NX / HondaNX650Servicemanual .
          Dimitar Dyakov

Коментар

Първоначално публикуван от ivodominator Преглед на мнение
            Моя Доминатор гори между 5 и 6 литра,а този XL дето гори 4,не си го представям
            Ами вземи си XL за да се убедиш,Доминатора наистина е бензинопил!

Коментар

На всички ви е ясно че моторите харчат мн повече на KW/H така че няма място за сравнение аз лично моето сузуки др200 на асфалт си го карам на 5-6 об/мин с разход 2 2,5/100, а вече по черните пътища "според зависи" но все пак аз не съм на принципа не на ограничителя понеже с 100-200 об/мин да успеем да излетим на някаде но като цяло за разхода на черно изобщо не ми пука понеже на 5км черно ми е по интересно от 100км асфалт ако иска и 10 на черен път няма да ми се посвиди иначе умерени обороти нито ниски нито прекалено високи подходящ режим на двигателя и няма да бутате до вкъщи
              В този свят се живее и умира само по веднъж - очаквам и за двете поне номинаций за "Оскар"
              Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Бааати шашавя карборатор накрая ше го смена свалих го разглобих го така като е пристигнал в завода на Хонда на части почистих го гледах ниво мембрани жиглори сичко няма видими проблеми или счупваня мотора си работи перфекно форсира се до край без проблем влиза в 8-цата.Качих карборатора регулирах болчето за бензина беше на 6 оборота /реглеж,реглеж,/ на края го оставих на 3 направи ми доста голямо впечатление разхода падна значително а карането беше зверско превключването на по горна предавка ставаше само в 8 хиляди оборота обаче мотора стана по муден не е толкова рязак по трудно се исправя.Има си мощност няма байр който да ми се опре но го забелязвам че не е толкова рязък като преди.Не съща.
                LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Няма 2 хубави Освен ако не е нов мотор

Коментар

Бях чел че нещо му чукало в двигатела на този моторМоже отам да идва този разход все пак човека които ти го е продал знае в какво състояние е машината.

Коментар

Първоначално публикуван от toto_cagiva Преглед на мнение
                      Бааати шашавя карборатор накрая ше го смена свалих го разглобих го така като е пристигнал в завода на Хонда на части почистих го гледах ниво мембрани жиглори сичко няма видими проблеми или счупваня мотора си работи перфекно форсира се до край без проблем влиза в 8-цата.Качих карборатора регулирах болчето за бензина беше на 6 оборота /реглеж,реглеж,/ на края го оставих на 3 направи ми доста голямо впечатление разхода падна значително а карането беше зверско превключването на по горна предавка ставаше само в 8 хиляди оборота обаче мотора стана по муден не е толкова рязак по трудно се исправя.Има си мощност няма байр който да ми се опре но го забелязвам че не е толкова рязък като преди.Не съща.
                      Ако отново ти харчи ,провети по каталог какви жигльори му давар на доминатора дали предишния собстваник не ги е сменил с по голями за да варви повечел
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Lazarov 426 Преглед на мнение
                        Ако отново ти харчи ,провети по каталог какви жигльори му давар на доминатора дали предишния собстваник не ги е сменил с по голями за да варви повечел
                        и да ги е сменил разхода няма да се качи толкоз много

Коментар

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
                          Бях чел че нещо му чукало в двигатела на този моторМоже отам да идва този разход все пак човека които ти го е продал знае в какво състояние е машината.
                          Колега мисля ,че си се объркал с някой друг моя двигател не чука и съм го купил от Италя не е от БГ.
                          Проблема се реши някаква мембранка беше скъсана смених я сега разхода е към 5.5,6.5/100 про смесено каране ръчка,гора,асфалт,спокойно каране. А му се и върна старата сила сега на 3та отново си е той.
                          LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

От: До: как да направя мотора си да гори по малко

колега къде се намира тази мембрана че и моят доминатор е със същият проблем

Коментар

От: Как да направя мотора си да гори по-малко

Та по темата: "кефа ,цена няма" ,при мотоциклетите ,разхода на гориво няма значение , та нали се водят "категория-лукс" , "мотора не е спестовна касичка" и много други...
                              "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

От: Как да направя мотора си да гори по-малко

А как го засичаш колко ти гори.
                                Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X