Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направя мотора си да гори по-малко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да направя мотора си да гори по-малко

Има ли начин да направа по малък разхода на гориво на мотора си обаче да не се намали мощноста му защото Доминатора ми харчи към 8 на 100 ако не и повече .ТОВА Е НЕНОРМАЛНА РАБОТА СПОРЕД МЕН ЕДИН ХЛ С ДВАТА КАРБУРАТОРА ХАРЧИ КЪМ 4 А ТОЯ МОЯ ИДИОД 8

П.П650куб.см един карбуратор само стартер
    LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

До: как да направя мотора си да гори по малко

Първо мисля, че тази тема не и е тук мястото... Така мисля аз.

Иначе, невиждам какво се очудваш, че ти гори 8 на 100... един мой приятел има Хонда МТХ 125 и му гори 5... Незнам, защо мислиш, че за 650куб. мотор трябва да гори по-малко. Все пак е ендуро, незнам по какви пътища го караш, но аз мисля, че няма на къде повече да намалиш разхода. Това си е лично мое мнение. Късмет!

Поздрави, Данаил!
    Последно редактирано от iva_kx; 03-11-08, 15:58.
    Пази душата си, не гумите!

Коментар

Е да ама мтх е 2т то е ясну че ше гори 5 та и повече ама при положение че хл с два карбуратора гори 4 а моя 8 незнам май си му ина нещу

Коментар

Аз имам горе упоменатата хонда - в смисъл същата, като на приятеля на Дичката - гори разнообразно в зависимост от това колко я ръчкаш! Имам пътечки на които сигурно гори по 8-9 на 100, заради играта със съединителя и адски трудния терен. На равното по черния път най-вероятно пада до 4-5 на 100. Има и голямо значение дали си караш мотора в оборот, дали ти е вярно натегната веригата, в какво състояние е карбуратора и горивния филтър (почистен, леко или много замърсен и т.н.) - има много външни фактори.

Коментар

Ами, съжалявам колега, неразбирам много много, иначе ти пожелавам късмет... дано опрайш тоя разход на гориво.Може и моторчето нещо да не е наред... Да не е за бутало, сегменти и т.н... Карба провери ли си го, дали неможеш да намалиш от там разхода... Късмет!

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            Аз имам горе упоменатата хонда - в смисъл същата, като на приятеля на Дичката - гори разнообразно в зависимост от това колко я ръчкаш! Имам пътечки на които сигурно гори по 8-9 на 100, заради играта със съединителя и адски трудния терен. На равното по черния път най-вероятно пада до 4-5 на 100. Има и голямо значение дали си караш мотора в оборот, дали ти е вярно натегната веригата, в какво състояние е карбуратора и горивния филтър (почистен, леко или много замърсен и т.н.) - има много външни фактори.
            А каде се намира този филтер да го погледна че за него чувам за пръв път.

Коментар

За твоя мотор нямам идея - при мен е между резервоара и карбуратора.

П.С. може да съм объркал името... преведох си го от френски на английски (това друг ми го преведе) и после от английски на български - та превода е меко казано свободен...
              Последно редактирано от господин никой; 03-11-08, 15:52. Причина: Добавка...

Коментар

Ааа, аз мислех, че е отдясно някъде, при акумулатора...

Коментар

[quote=toto_cagiva;512522]А каде се намира този филтер да го погледна че за него чувам за пръв път.[/q И аз не съм чувал за горивен филтър но не е лошо да си погледнеш въздушния. Да ти гори 8/100 наистина е ненормална работа то тва е бензинопил бе.ЦРФ-а не гори толкова.Обясни как работи мотора дави ли се, лесно ли пали как работи на място
                  0888 074 049

Коментар

Мотора не дава да му се пипа копчето работи се едно марка няма никакв проблем влиза у ....... без проблем върви на поразия въздушния филтер е на 1000км от хонда поручан

Коментар

От този клас мотоциклети доминатора е с най-висок разход на гориво и няма смисъл да се сравнява със XL, това като 1-во!
                      2-ро Провери си въздужния филтър, защото това е много важно за един мотор. Колкото повече неможе да "диша" толкова повече се "задъхва" и вдига разхода.
                      3-тия начин да му свалиш разхода е да смениш жигльорите с по-малки, но това не гарантира същата мощност.
                      Според мен дори да падне мощноста му малко ако решиш да смениш жигльорите с по-малки то тя няма да падне до толкова, че да бъде недостатъчна за какъвто и да е терен !

Коментар

Моя Доминатор гори между 5 и 6 литра,а този XL дето гори 4,не си го представям

Коментар

Първоначално публикуван от ivodominator Преглед на мнение
                          Моя Доминатор гори между 5 и 6 литра,а този XL дето гори 4,не си го представям
                          KLR 600 може да падне и на 3.5, а на скоро приятел се сдоби със XL 600R 87-ма година модел с голям резервуар точно с разход 4/100 !!!
                          А средното на един доминатор е около 6 литра на 100 км. !
                          XR 600 и Dominator са с най-висок разход в този си клас.

Коментар

Незнам какъв е този Хл които гори 4 . Защото до преди 2 месеца карах Хл и под 8 не ми е е падал . И в краина сметка не е толкова много според мен се пак са си 650 кубика за Доминатора няма как да гори 2
                            Поздрави Марсел
                            [FONT=Impact][SIZE=4] :lol: [COLOR=Red]Тетевен4x4 Offroad Club :D[/COLOR]
                            [/SIZE][/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от xtaz4oo Преглед на мнение
                              Незнам какъв е този Хл които гори 4 . Защото до преди 2 месеца карах Хл и под 8 не ми е е падал . И в краина сметка не е толкова много според мен се пак са си 650 кубика за Доминатора няма как да гори 2
                              Поздрави Марсел
                              А аз незнам какъв е бил твоя ХЛ та да ти гори 8/100 само името ли му беше Хонда.ХЛ-600Р 4.5-5л/100.Моя като е 125 2/100 ли да гори? Моя си гори между 8 и 10/100 но кубиците не са критерии че като е много кубици и си спокоен че гори много. 4Т-машини са си икономични
                              0888 074 049

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X