Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с Доминатор

Значи ще сваля резервоара и трябва ли да обърна внимание на нещо по особенно?Тази верига от там ли мога да я сменя или трябва да поразчаста още неща?
    Ма ако е трудно за обяснение не се занимавай.Аз ще се пробвам пък както се получи.То ще стане но по бавно,ако нямам информация.

Коментар

Първоначално публикуван от aszxcv Преглед на мнение
      Значи ще сваля резервоара и трябва ли да обърна внимание на нещо по особенно?Тази верига от там ли мога да я сменя или трябва да поразчаста още неща?
      Ма ако е трудно за обяснение не се занимавай.Аз ще се пробвам пък както се получи.То ще стане но по бавно,ако нямам информация.
      Колега,
      Това не е ремонт за неподготвен...като знания и опит,но провери първо предпазителя на кривката(ламаринка),на мен ми го правеше от нея по същия начин...

Поздрави,
      MG RACING

Коментар

Чакаи коя кривка човече? Само двигателя не съм човъркал още и не мога да те разбера за кое говориш??
        Ако за предпазителя на тръбите на ауспуха от дясно,тази ламаринката, то не е от нея.

Коментар

И по-добре прегледай другата верига /нормалната?/ , щото няма причина да чуваш точно ангренажната по време на движение. Тя не се натоварва повече от това че мотора се движи. Пък и от нея жужене няма как да чуеш , по-скоро може да я чуеш да чатка ако е хлабава /износена/ , или направо ще изтрака и ще спре с дупка в картера да речем.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
            И по-добре прегледай другата верига /нормалната?/ , щото няма причина да чуваш точно ангренажната по време на движение. Тя не се натоварва повече от това че мотора се движи. Пък и от нея жужене няма как да чуеш , по-скоро може да я чуеш да чатка ако е хлабава /износена/ , или направо ще изтрака и ще спре с дупка в картера да речем.

То има и такова "чаткане" когато не съм съвсем в обороти.Да речем като съм с под 3000 оборота и има тракане.
            Като вдиигна над тези обороти и изчезва и траканито.Ма това жужене се появи от скоро.
            То затова ми се ще да я видя и веригата.Мотора го взех от Дупница преди 3 месеца и съм му навъртял около 1000км.
            Последно редактирано от aszxcv; 16-03-09, 20:54.

Коментар

Чакаи коя кривка човече? Само двигателя не съм човъркал още и не мога да те разбера за кое говориш??
              Ако за предпазителя на тръбите на ауспуха от дясно,тази ламаринката, то не е от нея.
              Нея имах предвид...виж си веригата все пак
              MG RACING

Коментар

Имаш още много неща да разчистваш, докато двигателят слезне на земята. Причината е , че няма да можеш да направиш нищо на място заради рамката ( която пречи). Ще ти е и доста по удобно. Ако е верига или обтегач пиши и ако не ти се дават пари за нови, мога да помогна. Имам някой части за модела.
                П.П. Погледни и кобилиците. По точно първата до веригата на изпускателният клапън.

Коментар

Е добре де ще я видиш , ама не се сещам за начин да провериш дали е износена без да я свалиш. Може би ако успееш да блокираш и след това да демонтираш обтегача , та да се види дали е натегнал докрай?...

А правилния начин е - като свалиш веригата и я поставиш на равно място разпъната и провериш за луфт по-голям от 5-10 мм при свиване и разтягане. Не знам дали го обясних разбираемо. Другия начин е да видиш колко голяма странична дъга прави при огъване ......

Така или иначе мисълта ми е ,че ако нямаш нужния инструмент за разкачане и сглабяне на веригата - нищо не правиш. Ако пък и не знаеш да си я зацепиш след това , съвсем не се захващай и търси сервиз.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Добре а някакво предложение за сервиз?Мотора ми е в едно село до Костинброд.Аз нямам книжка та ако е наблизо все ще го закарам.Иначе ме е страх да не ме спрът.

Коментар

Добре а някакво предложение за сервиз?Мотора ми е в едно село до Костинброд.Аз нямам книжка та ако е наблизо все ще го закарам.Иначе ме е страх да не ме спрът.
                      Разглабяй сам. Ако срещнеш трудност питай.

Коментар

Като го разглобяваш погледни и оптегача на веригата,че малко им слабо място на Доминаторите.А ако не си в час по-добре не го почвай,щото на финала пак ще опреш до сервиз.
                        Polaris Magnum 500
                        Mercedes ml320

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
                          Разглабяй сам. Ако срещнеш трудност питай.

Благодаря за куража.То аз претпочитам да ги правя нещата сам за да не се цупя после на този и онзи.Пък и ми е интересно.Но все пак ми трябва и инфо.
                          Нещата с белезите при свалянето на капака на главата не са ме много ясни??Иначе после като се махне капака долу в дясно ми се открива другата част на веригата.Там както разбирам е закрепен и обтегача на веригата.
                          Мисля да се пробвам

Коментар

georgi.vitliemov това ми е скайпа. Ако има нещо питай там, че ще напишем тука роман като Под игото.

Коментар

Пак
                              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от ivodominator
                                Имам мануал за Доминатор,но незнам дали ще успея да го кача.

Да благодаря успя да го качиш.То аз същия съм го свалил и ще го ползувам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X