Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Др 250! Не иска да включва скорости...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сузуки Др 250! Не иска да включва скорости...

Здравейте.
    Тъкмо се прибирам от каране (поне трябваше да е такова де).
    По средата на измисленият за деня преход или по-точно на една стръмна пътека при спускане на 1-ва или 2-ра скорост (не съм сигорен на коя бях), изведнъж изключи от скорост и от там на татък едвам включвах скоростите докато се пребера

Чукам надоло скоростния лост и изтраква все едно е включило на скорост (и лампичката за свободната ми изгася), но като пусна съединителя не иска да тръгне! После пак чукам надоло, пак се чува такова тракане все едно включва и пак не иска да тръгне (така няколко пъти).
    Някак си включи 1-ва, 2-ра, 3-та и до там, нагоре не искаше да включва!
    Някак си включи на 4-та, 5-та и после пак неможе да свали надоло

Някак си се прибрах (на някои крастовища тръгвах на 4-та, защото неможеше да включи на по-долна скорост), но се прибрах жив и здрав, което е най-важното!

Та въпроса ми е от какво може да е това според Вас
    И също така да попитам маслото в двигателя и в скоростите едно и също ли е или си има отделно само за скоростите?

Ще съм много благодарен на всички, които се опитат да ми помогнат!!!
    Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

До: Сузуки Др 250! Не иска да включва скорости...

Най-напред си виж шлиците на лостчето да не са обрани

Коментар

Първоначално публикуван от SvetlioSV Преглед на мнение
      Най-напред си виж шлиците на лостчето да не са обрани
      Проверих ги, добре си са
      От какво друго може да е...
      Сигорно ще трябва да се отваря да се види по вътре да няма нещо счупено
      Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Виж си първо жилото на съединителя , може да се е скъсало . На мен също ми е правило такъв номер ... един час умувах от какво е това , докато не видях , че жилото ми почти се бе откачило от захвата си .
        [URL="http://userbarmaker.com/"][/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от NikKB Преглед на мнение
          Виж си първо жилото на съединителя , може да се е скъсало . На мен също ми е правило такъв номер ... един час умувах от какво е това , докато не видях , че жилото ми почти се бе откачило от захвата си .
          Проверявах и това, но жилото си е екстра
          Ще долея малко масло и ако не се оправи... май ще трябва да се отваря

Коментар

Относно маслото,в скоростите и в двигателя мисля че се слага едно и също.
            [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Първоначално публикуван от Ради_DR 350 Преглед на мнение
              Относно маслото,в скоростите и в двигателя мисля че се слага едно и също.
              И аз така предполагам, защото не виждам да има друго място за сипване на масло освен отпред на рамата, където е щеката за измерване на маслото, но все пак исках да съм сигурен.

Благодаря!

Коментар

На братовчед ми Ямахата правеше същият номер , ама при него направо блокираха скоростите и нито можеха да включат , нито изключат . Беше останал на 5-та и като го подкараха със около 100 км/ч , след като беше долято масло , се оправиха ... пробвай с доливане и после отваряй .
                http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Първоначално публикуван от Chaveto Преглед на мнение
                  И аз така предполагам, защото не виждам да има друго място за сипване на масло освен отпред на рамата, където е щеката за измерване на маслото, но все пак исках да съм сигурен.

Благодаря!
                  По принцип във скоростите се сипва от-600 до 800 милилитра,а останалото в рамката.Но не съм на 100% сигорен.
                  Поздрави!
                  [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Първоначално публикуван от Ради_DR 350 Преглед на мнение
                    По принцип във скоростите се сипва от-600 до 800 милилитра,а останалото в рамката.Но не съм на 100% сигорен.
                    Поздрави!
                    Не се ли сипва в рамката и от там да си върви колкото трябва в скоростите, а другото да си остава в рамката да го развърта?

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
                    На братовчед ми Ямахата правеше същият номер , ама при него направо блокираха скоростите и нито можеха да включат , нито изключат . Беше останал на 5-та и като го подкараха със около 100 км/ч , след като беше долято масло , се оправиха ... пробвай с доливане и после отваряй .
                    Това ще направя!

Коментар

Коя година ти е ДР-а? На аватара ти изглежда от по-старите с обърнатата предница. Аз имах '96 и пробката беше над лоста за задната спирачка. Също маслото е едно за двигател + скорости. Може да провериш да не са се поизхабили дисковете на съединитела ако цяра с маслото не стане.
                      No bike - no fun!

Коментар

Първоначално публикуван от Dido_DR Преглед на мнение
                        Коя година ти е ДР-а? На аватара ти изглежда от по-старите с обърнатата предница. Аз имах '96 и пробката беше над лоста за задната спирачка. Също маслото е едно за двигател + скорости. Може да провериш да не са се поизхабили дисковете на съединитела ако цяра с маслото не стане.
                        Suzuki Dr 250 RS - това цялото име на мотора! Годината на производство според талона е 1991-ва, а според номера на рамата е 1992-ра!
                        Моят има три пробки! Една под двигателя, една на рамата (пред цилиндъра) и една до лостчето за скоростите!

Смених му маслото и има разлика!
                        Сега включва както нагоре, така и надоло, но пак не е както беше преди...

Коментар

Какво не е като преди?
                          -по трудно превключваш
                          -не изка да тръгне боксува съединителя
                          -с междинна гас по лесно превключва
                          -и тн.и тн.

бъди по конкретен
                          В ГОРАТА Е ИГРАТА

Коментар

Първоначално публикуван от ДАНКО Преглед на мнение
                            Какво не е като преди?
                            -по трудно превключваш
                            -не изка да тръгне боксува съединителя
                            -с междинна гас по лесно превключва
                            -и тн.и тн.

бъди по конкретен
                            Здравей Данко
                            С "не е както преди" исках да кажа, че не включва толкова лесно!
                            Не боксува съединителя!
                            Също така сега трудно се оцелва неутрална-та (или по-трудно от преди)!
                            Знам, че с междинна гас по-лесно се превключва и така правя

Коментар

Да не са се залепили дисковете на съединителя Или пък да им е дошло време за смяна.
                              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X