Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда XR 400 R проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хонда XR 400 R проблем

Първоначално публикуван от vanioto Преглед на мнение
    Ако си запознат с отстраняването на проблема те моля да споделиш повече, какво му е било и как си го отстранилГоворим за ХР400Р
    Горе ти дадох линкове към две теми, но явно не си разбрал...
    ето пак, Jori го е обяснил - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...6&postcount=11

Коментар

проблем с ХР 400

здравейте на всички...от 1 месец карам ХР-ката и съм много доволен още съм нов но се уча бързо.още с взимането и смених маслото, с MOTUL 10w50 сипах 2 л защото мислех че толкова събира карах малко, около 200 км off road и досипах още към 700 гр и стигна на максимум ,след това минах 510 км само на асфалт и като извадих пръчката имаше 1-2 мм масло на върха. мотора няма течове, въздушния филтър е чист не пуши и немога да си обесня каде отиде маслото.ще се радвам ако някой може да ми помогне.и колко масло побира този звяр и с какъв вискозитет е добре да се кара ????

Коментар

Първо прочети в сервиз манюала как се проверява нивото на маслото ако не си запознат.Ако нямаш може да го изтеглиш от форума ето как изглежда написаното.Аможе и да ти са се овеличили хлабините в маслената помпа и маслото да не се задържа в резервоара на рамката.Вместимост при смяна на маслото1,7л. при смяна на маслен филтър 1,8л. след основен ремонт 2,2л.
        Прикачени файлове
        [FONT=Times New Roman]Мотори и щури хора не се свършват.[/FONT]

Коментар

Колега, първото и най-важно си избрал много лош визкозитет.
          За въздухарите най-добрия визкозитет е 20W50. В краен случай 15W50. Ако не даваш много газ и не се набиваш по джандеми може и с 15/40... Но най-доброто за стар въздухар е 20/50.
          Щото 10ката в първите 10-15 минути до като позагрее го яде като топъл хляб

Смени първо маслото и пиши след това за резултата, смятам че ще имаш положителен такъв.

Иначе с 2 литра масло трябва да минеш средата на пръчката.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
            Колега, първото и най-важно си избрал много лош визкозитет.
            За въздухарите най-добрия визкозитет е 20W50. В краен случай 15W50. Ако не даваш много газ и не се набиваш по джандеми може и с 15/40... Но най-доброто за стар въздухар е 20/50.
            Щото 10ката в първите 10-15 минути до като позагрее го яде като топъл хляб

Смени първо маслото и пиши след това за резултата, смятам че ще имаш положителен такъв.

Иначе с 2 литра масло трябва да минеш средата на пръчката.
            Колега на мен ми препоръчаха 10w40 за мойтa xr250 99 . Май са ме съветвали грешно

Коментар

Първоначално публикуван от coolmanx Преглед на мнение
              Колега на мен ми препоръчаха 10w40 за мойтa xr250 99 . Май са ме съветвали грешно
              Ако си купиш нов ХР от магазина, първоначално може и 10ка да му слагаш, но след известен брой км, като му нараснат и без това не малките хлабини, 10ката започва много бързо да минава през сегментите до като е студен двигателя(прословутото бяло пушене когато запалите студен мотор).

И освен всичко друго 10ката е за минусови температури от порядъка на -15, -20 по Целзий... Незнам колко от вас си карат моторите на -20
              То си го пише и в мануалите на всяко една МПС
              А 20-тицата е за Т от -5 на горе.

Няма двигател, който да се кара само с един визкозитет! Запомнете го.
              Това с какъв вискозитет да карате си го определяте вие - спрямо атмосферните условия, спрямо натоварването върху машината и спря терените по които се експлоатира!
              Производителя може да е написал нещо препоръчително, по-универсално, отговарящо за стандартна експлоатация.
              Но вие може да му приложите коренно различна експлоатация на мотора и тогава вече заводските стандартни препоръки няма да са така ефективни.

Коментар

..те производителите обикновенно препоръчват и смяна на бутало или сегменти на..еди колко си часа или км..но кой ли пък ги слуша

Коментар

Първоначално публикуван от Отчето XR Преглед на мнение
                  Абе че ще ходи на доктор ще ходи, то с молитви няма да се оправи.
                  Но исках да науча дали някой е имал същият проблем. Значи точно звука който се чува е като все едно удряш с чук по метал (тъп звук, моментен без някакво ехо). А иначе мотора пали без проблем и върви без накакви осезаеми промени в мощостта или друго.
                  Като установя точно какво е ще пиша. А иначе благодаря за информацията. И аз смятам че е свързано нещо със клапаните или декомпресора. Между другото мисля че декомпресора не е автоматичен а механичен, защото мотора няма и стартер.Но все пак да не се правя на много знаещ. Още съм начинаещ с тия машини.
                  колега,измина повече от година.Отстрани ли чукането,обещал си да споделиш.Има и други с подобни проблеми на ХРове на който можеш да бъдеш полезен
                  на сушата и град помага

Коментар

От: До: Хонда XR 400 R проблем

Търся разпределителен вал за Honda XR400,знаете ли къде мога да намеря или да ме насочите.Може и втора употреба?!!?

Коментар

От: До: Хонда XR 400 R проблем

Питай този човек 0888 98 42 56 от Кърнаре е и работи с Еконт. Скоро си взех от него два клапана втора употреба за ХЛ 600.

Коментар

От: Хонда XR 400 R проблем

Това е телефона на Пачарозата(сложил си го е в подписа), той е доста активен тук, може да се включи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X