Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда XR 400 R проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда XR 400 R проблем

Здравейте! От скоро имам XR400 но възникна проблем.Започна да се чува едно тракане в областа на буталото или клапаните там някъде. Мотора обаче върви не е изгубил мощност или нещо такова. Разбира се веднага се прибрах за да не стане по голяма беля. Ако някой има представа какво е станало ще съм благодарен да разбера. Когато съвсем леко натискам манивелата някъде на горна мъртва точка на буталото се чува "щрак" !!! Надявам се проблема да не е сериозен.
    А иначе се интерисувам изобщо за облужването на мотора: масло, филтри и т.н. Дорим още не знам как се сменя маслото.
    Благодаря предварително
    [IMG]http://media.snimka.bg/8339/022934139-big.jpg?r=0[/IMG] Kакто искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях! (Библията)

До: Хонда XR 400 R проблем

Има доста информация за XR600, той принципно е същият мотор. Използвай функцията Търсене.

Не го карай така, защото ако този звък се е появил изведнъж има шанс да са ти развити боловете които държат зъбното колело на разпределителният вал.

Коментар

Колега от разстояние може само да се гадае,може много работи да се случат и да дефектират,затова ти препоръчвам някои компетентен да ти види мотора на място,и ако се наложи да се отвори цилиндъра и главата за да се установи проблема.
      успех...!
      [CENTER] [IMG]http://www.mgracing.eu/podpisi/racer.jpg[/IMG][/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Отчето XR Преглед на мнение
        Когато съвсем леко натискам манивелата някъде на горна мъртва точка на буталото се чува "щрак" !!!
        Отче, както си го описал - 99% е декомпресора...
        Теоритически има вариант и за пистонния болт, но едва ли...
        Карай го на "доктор"

в тая тема е описано за декомпресора - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=33934

прочети и тая, за ХР 400 е - http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8590

И за в бъдеще първо опитвай с търсачката, а след това с въпросите

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
          Отче, както си го описал - 99% е декомпресора...
          Теоритически има вариант и за пистонния болт, но едва ли...
          Карай го на "доктор"

в тая тема е описано за декомпресора - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=33934

прочети и тая, за ХР 400 е - http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8590

И за в бъдеще първо опитвай с търсачката, а след това с въпросите
          Аз пък се обзалагам,че е веригата.Единственият проблем при всички ХОНДИ.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
            Аз пък се обзалагам,че е веригата.Единственият проблем при всички ХОНДИ.
            Асене, според тебе възможно ли е с натискане на манивелата да се чува шума от разтегната верига? Не се заяждам, а питам, щото знам че си в "час".
            А и това както го казва той - "само веднъж прави щрак около горна мъртва точка" - точно автоматичния декомпресор щрака по тоя начин като се преебе...

Коментар

Абе че ще ходи на доктор ще ходи, то с молитви няма да се оправи.
              Но исках да науча дали някой е имал същият проблем. Значи точно звука който се чува е като все едно удряш с чук по метал (тъп звук, моментен без някакво ехо). А иначе мотора пали без проблем и върви без накакви осезаеми промени в мощостта или друго.
              Като установя точно какво е ще пиша. А иначе благодаря за информацията. И аз смятам че е свързано нещо със клапаните или декомпресора. Между другото мисля че декомпресора не е автоматичен а механичен, защото мотора няма и стартер.Но все пак да не се правя на много знаещ. Още съм начинаещ с тия машини.
              [IMG]http://media.snimka.bg/8339/022934139-big.jpg?r=0[/IMG] Kакто искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях! (Библията)

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                Асене, според тебе възможно ли е с натискане на манивелата да се чува шума от разтегната верига? Не се заяждам, а питам, щото знам че си в "час".
                А и това както го казва той - "само веднъж прави щрак около горна мъртва точка" - точно автоматичния декомпресор щрака по тоя начин като се преебе...
                Възможно е и от декомпресора,но от тези дето съм ги ремонтирал,а те не са малко съм имал само един случай да е декомпресора.Нека първо да погледнат обтегача и веригата.

Коментар

Първоначално публикуван от Отчето XR Преглед на мнение
                  Абе че ще ходи на доктор ще ходи, то с молитви няма да се оправи.

Между другото мисля че декомпресора не е автоматичен а механичен, защото мотора няма и стартер.
                  Те всички са механични. НО едни са ръчни, други автоматични

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                    Възможно е и от декомпресора,но от тези дето съм ги ремонтирал,а те не са малко съм имал само един случай да е декомпресора.Нека първо да погледнат обтегача и веригата.
                    А има ли вероятност да му е прескочила веригата и да чука бутало с клапан.
                    Polaris Magnum 500
                    Mercedes ml320

Коментар

Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнение
                      А има ли вероятност да му е прескочила веригата и да чука бутало с клапан.
                      Не,ако е прескочила няма да работи на обороти.

Коментар

Колеги по описанието 99,99% е от декомпресйора,имах такав същия проблем на стария ми XR.
                        [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                        ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Колеги по описанието 99,99% е от декомпресйора,имах такав същия проблем на стария ми XR.

Но предполагам си отстранил този проблем?
                          Да се сещаш за други проблеми по стария ти XR?
                          Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka81 Преглед на мнение

Но предполагам си отстранил този проблем?
                            Да се сещаш за други проблеми по стария ти XR?
                            Ами другият проблем мислех че е отстранен но прочетох че си сменял карборатора значи не съм го отстранил качествено,друго няма.
                            [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                            ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Jori Преглед на мнение
                              Ако си запознат с отстраняването на проблема те моля да споделиш повече, какво му е било и как си го отстранилГоворим за ХР400Р
                              [FONT=Times New Roman]Мотори и щури хора не се свършват.[/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X