Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко масло събира wr400 и yzf400

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко масло събира wr400 или yzf400

Първоначално публикуван от divecha Преглед на мнение
    имах предвид след като источиш старото сам чувал че в двигатела се налива някакво масло(препарат)които почиства двигателя преди да се налее новото масло
    Аз направих промивка на моя двигател и съм доволен от резултата!
    Поразпитах насам натам преди да свърша тази работа и ми казаха че промивното масло върши по-добра работа от препаратите, които се добавят към старото масло. Ползвах промивно масло Приста като спазих инструкциите за употреба:
    1. Подгрях двигателя добре, в движение, за целта карах около двайсетина километра без да спирам.
    2. Източих старото масло и веднага налях промивното.
    3. Стартирах мотора и го оставих да работи на место 5 минути на тихи обороти (без да дърпам смукач или да подавам газ). Това да го държа точно 5 минути си го реших аз, иначе препоръчват по-дълго време!
    4. Изгасих мотора и източих веднага промивното масло, като го оставих да се изтече добре.
    5. Смених стария маслен филтър и налях новото масло.
    Като източвах промивното масло след промивката, изтече страшна чернилка и дори малки парченца нагар. Вече за повече от 1000 км. новото масло съвсем леко е променило цвета си, а преди ставаше чернилка за 1000км. За сега няма негативни ефекти противно на някои твърдения, които бях чувал - т.е. не се е увеличило харченето на масло (дори ми се струва че малко намаля), не са се появили никакви шумове. По-бързо качва маслото в масления резервоар (рамката) и по-дълго го задържа там след като изгася двигателя, съответно ми е по-лесно да си следя нивото на маслото.
    Изрично ме предупредиха да не промивам отново при следващите няколко смени на масло!!!
    Моя мотор е Ямаха XTZ660, т.е. не е спортен мотор, затова се допитай и до други, с повече опит със спортните мотори!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

карам същия мотор.маслото е1.7л..Смяна на 4 резервоара бензин.

Коментар

YZF 400- 1.7 L.
        YZF 450- 1.2 L.
        "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
        MG Racing Team

Коментар

и в този ред на мисли какво трябва да е маслото за YZF 400?
          че се утрепах да търся manual-и за този модел ама нямаааа

някъде бах намерил един сайт, който ти казва за кой мотор какво масло да бъде ама сега не мога да го открия
          EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Първоначално публикуван от MM Преглед на мнение
            YZF 400- 1.7 L.
            YZF 450- 1.2 L.
            написано е и какво даже от този колега
            Първоначално публикуван от Цайтата Преглед на мнение
            ИЗФ 400 сьбира 1,7 литра масло. Желателно е да е Мотул Т5100
            KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от todos Преглед на мнение
              и в този ред на мисли какво трябва да е маслото за YZF 400?
              че се утрепах да търся manual-и за този модел ама нямаааа

някъде бах намерил един сайт, който ти казва за кой мотор какво масло да бъде ама сега не мога да го открия
              ето извадка от мануал-а

най-добре за тоя мотор е пълната синтетика мотоциклетни масла на Motul - 300 V Factory Line , Maxima-Maxum4 Extra , Mobil също имат естерно масло и др. но най-важно е да се сменява и то често
              "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
              MG Racing Team

Коментар

Първоначално публикуван от MM Преглед на мнение
                ето извадка от мануал-а

най-добре за тоя мотор е пълната синтетика мотоциклетни масла на Motul - 300 V Factory Line , Maxima-Maxum4 Extra , Mobil също имат естерно масло и др. но най-важно е да се сменява и то често
                точно този отговор търсех

благодаря ти ММ
                EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

От: Колко масло събира wr400 и yzf400

Колеги аз имам Ямаха уз 400ф. Какво масло трябва да му сипвам и на колко резервоара да го сменям

Коментар

От: Колко масло събира wr400 и yzf400

Колко масло събира УЗФ 450 2004г,и още нещо гледам че кривката на ауспуха ми закрива един от болтовете на капака на масления филтър,някакви идеи за отвиване?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X