Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на масло

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на масло

Я ,дайте малко мнения.МОтора е Ямаха YZ250F 2009 г. Кара се със пълна синтетика 10W40 . РАзглеждайки менюала му видях тези таблици:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:oil2.jpg
Прегледи:1
Размер:46.1 КБ
ID:5444398Натиснете снимката за да я уголемите

Име:oil.jpg
Прегледи:1
Размер:25.0 КБ
ID:5444399
    Въпроса ми е :Имам останала туба масло МОТУЛ 7100 20w50 - дали ще е проблем ,ако го изразходвам през летните месеци?
    Последно редактирано от churov; 16-01-13, 14:18.
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

Коментар

ама и аз един правопис ивадих
      Последно редактирано от churov; 16-01-13, 14:21.
      0899187766

Коментар

Течливостта на масла с вискозитети 10w-40 и 20w-50 при една и съща температура на двигателя е различна.Масла с вискозитет -50, -60 се използват при по-голямо топлинно натоварване на двигателя.Ако карате в гората (при по-високи обороти и по-ниска скорост) всичко ще е наред.Маслото не е много подходящо за по-спокойно каране.Например при температура 110 градуса С течливостта на масло с вискозитет -40 ще е по-висока.При същата температура масло с вискозитет -50 ще има по-ниска течливост и е възможно да се стигне до недостиг на масло в някои части на двигателя, където маслопроводите са с по-малко сечение.Така че подборът на масло зависи и от стила на каране.

Коментар

До някъде си прав,до някъде не. Когато маслото е с по-висок визкозитет при 100 градуса,ще изтича по-малко от хлабините и ще се запазва по-добре масления клин между триещите части.Когато му падне визкозитета, ще падне и общото налягане в системата,като дебита на помпата ще намалее от изтичането на маслото през хлабините.Доказано е опитно че един плъзгащ лагер работи нормално,когато кинематичния визкозитет при 100 градуса е не по-нисък от 6 сантистокса. Още повече ,че основното износване на един двигател е при начално стартиране и при рязка промяна на оборотите на двигатели.Така ,че е важно маслото как се придвижва,при относително нормални работни температури.Ако визкозитета е по-висок при ниски температури се придвижва трудно по маслените магистрали и трудно смазва триещите части,защото просто то липсва там.За това масла с по-висок начален визкозитет ,е хубаво двигателя да позагрее и тогава да почва да се напъва.Иначе има доста случаи на превъртели лагери от голям визкозитет на маслото заради трудното му стигане до триещите части.За това най-добро масло се предполага че е 0w-60,но такова масло още не е измислено.Така ,че не е важен само визкозитета на маслото,но и неговите антипенни присадки и диспергиращите,които са необходими за прилепването на маслата към триещите части.

Коментар

В сайта на МОТУЛ препоръчват масла от сериятя 7100 ,каквото е и наличното ми. Визирам употребата му през горещите месеци,когато температурите са над 20 градуса.От таблицата виждам,че мотора му дават 20W 50 при темп. над 10 градуса.Не смея обаче и да рискувам ,а и маслото не ми е изхвърля-доволно е скъпо...
            В крайна сметка температурата на загретия двигател не е ли почти константна ,а от там и вискозитета на маслото?
            0899187766

Коментар

А докато загрее ? Температурата на двигателите на ендурата ми всеки път е различна, но няма да имаш никакъв проблем да си го ползваш това масло, а за да си съвсем спокоен го налей като се стопли

Коментар

здравейтекакво масло дасложа в двигателя намоят мотоциклет БМВ Ф 650 1995г. ?

Коментар

Сега ме "хвърлихте в музиката"
                  Зимата карам с 10W40,a лятото с 15W50 - Motul 300V
                  Не карам по състезания,но си го тормозя доволно в гората.По-добре ли ще е и лятото да го карам с 10W40 ?
                  Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

ами какво ти пише в менюъла, или поне какъв ти е мотора?
                    е така на примависта - карай го с 5W50
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Карай го,както си го карал до сега и си питай сандалите!!!
                      Или може да минеш на 10W50!

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                        ами какво ти пише в менюъла, или поне какъв ти е мотора?
                        е така на примависта - карай го с 5W50
                        Polaris Outlaw 500 е.Дават му 10w40 и с такова си го карах две години.Само че жегите не са това,което бяха,та реших да пробвам с по голям воскозитет.
                        п.п.Модела на маслото,което съм избрал го има само в двата варианта 10w40 , 15w50 .
                        Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

5W50 в Амазон е 2 кинта по-евтино от 15W50 в момента.Не ви знам от кьде купувате масла,но аз сьм напьлнил половин багажник с масло което го дават и за вьздухари боксери,за Харлита и каквито там мотори карат тук.9 кинта или нещо такова е тукашната цена,52 долара за 6 литра.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Ето го и моето масълце за новия сезон Специален поздрав за Пешо 74
                            Прикачени файлове
                            SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Аз ползвам 10W-60 на IGOL някакво рейсингово специално за мотоциклети с голямо натоварване....... Покрива и препокрива всички стандарти........ Масло на 4-ри резервоара, отварям да сменя пуловете на клапаните и след това три пъти се мия и все са ми мазни ръцете
                              Цената за два литра е 32.50 с отстъпката. А най важното според мен е, че го взимам директно от вносителя.
                              http://mymoto.bg/showProductPictures...L_3.jpg&next=0
                              Не можах да намеря друга снимка в нета.
                              Последно редактирано от chavetoo; 11-02-13, 19:16.
                              EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
                                Ето го и моето масълце за новия сезон Специален поздрав за Пешо 74
                                Аз стартирах миналия сезон със същото и съм доволен.
                                По средата на сезона се наложи да мина на добре познатото 15W50 пак на Агип. Не че исках да бягам от 10W60 но в магазина нямаше, а беше спешно защото на другия ден тръгвах за морето ( с мотора естествено )

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X