Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на масло

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на масло

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
    Ето го и моето масълце за новия сезон Специален поздрав за Пешо 74
    На етикета му пише, че е за мощни 4Т мотоциклети и за употреба при спорт и състезания

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
      На етикета му пише, че е за мощни 4Т мотоциклети и за употреба при спорт и състезания
      Еми тука ни хвана колега Нито мотоциклетите са ни мощни, нито практикуваме този спорт /само се разхождаме/, а и състезанията ги гледаме само от външната страна........... Ми то както излезе, май трябва да караме с М10Д
      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

здравейте казаха ми че са спрели от производство маслото Castrol off-road вярно ли е ?

Коментар

Благодаря , маслото вече е с нови етикети . От 1994 година това е втората промяна . Поздрави от Карлово .

Коментар

Етикета в случая не е важен, а това което е от обратната му страна Доколкото разбрах има някаква лека промяна в маслото, т.е. че вече отговаря на по-добър стандарт, но не мога да се сетя този до момента, как беше
            SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Колеги,миналата зима си взех Suzuki Bandit 400V (червените глави) и разбира се веднага го обслужих.Маслото което му сложих е CASTROL POWER 1 RACING 4T - 10W50

. В книгата ми пише,че вискозитета трябва да е 10w40,но според продавача (офиц.вносител) , 10w50 e по-добро.
              Обаче проблем-скоростите ми се включват трудно,особено намирането на неутрална-минава 1-2 и обратно.
              Според вас къде е проблема?
              -марката на маслото?
              -вискозитета?
              -съединител или скорости?
              Мотора съм го карал около 600км,маслото почерня на около 200км от наливането. Мисля пак да го сменя,че все пак мина 1 година,поне да знам дали да сменям марка и вискозитет.

Благодаря!
              Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

В съединителя е проблема - леко увлича.
                Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                  В съединителя е проблема - леко увлича.
                  я! а дали не е възможно защото маслото е с по-висок вискозите?
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                    я! а дали не е възможно защото маслото е с по-висок вискозите?
                    Няма такъв филм,даже ако е 60 е още по добре.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                      Няма такъв филм,даже ако е 60 е още по добре.
                      малко филми гледаш....

Коментар

малко филми гледаш....
                        Обясни ми тогава защо 10w60 е по скъпо и по качествено масло от 10w40.

Коментар

а някой нещо за моя въпрос ?

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                            Обясни ми тогава защо 10w60 е по скъпо и по качествено масло от 10w40.
                            щом ме питаш това ще ми е трудно да ти обясня, но все пак: второто число от обозначението на маслото показва вискозитета му при работна температура. Ако даден мотор е проектиран да работи с вискозитет 40, а ти му сипеш 60 е възможно освен всички други ефекти (породени от по-високия вискозите) да се получи и ефекта на увличане на съединителя и от там и до хъркането на скоростите при превключване.

п.п. Това за цената какво общо има ?!?
                            п.п. сега виждам, че твърдиш, че е и по-качествено, а това не винаги е вярно! просто масло (като 10W60) с по-широки граници на стабилен вискозитет трудно/скъпо за изработка, ама ми се струва, че бъркаш качество на мазане с вискозитет - те не са тъждествени - има масла 0W40, които никак не са евтини!
                            Последно редактирано от bushiDO; 15-02-13, 21:26.

Коментар

щом ме питаш това ще ми е трудно да ти обясня, но все пак: второто число от обозначението на маслото показва вискозитета му при работна температура. Ако даден мотор е проектиран да работи с вискозитет 40, а ти му сипеш 60 е възможно освен всички други ефекти (породени от по-високия вискозите) да се получи и ефекта на увличане на съединителя и от там и до хъркането на скоростите при превключване.
                              Когато този мотор е бил проектиран най хубавото масло произвеждано тогава е 10W40,естествено че от завода ще пишат него.Та няма никакво значение за скоростите и съединителя това че е с по висок вискозитет,а може би напротив има но лятото,с по ниския 40 който става на вода и скоростите почват да хъркат.При мен хъркат с 50 но когато го изпържа по някоя пътека,защото нямам пари да карам с 60,студено ли е маслото влизат като у тях си.

Коментар

Колкото е по редичко едно масло то толкова е по трудно да се създаде увличане от самото масло. По принцип на студено съединителя прави проблем и то не защото не е отделил ами защото маслото между дисковете увлича.
                                10/60 при много по висока температура си запазва вискозитета спрямо 10/40 това е предимно разликата. Да не говорим, че 60 си е предимно рейсингово масло проектирано за двигатели с голямо натоварване.
                                EXC TPI 2019

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X