Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha tt 350 глъхне при рязко подаване на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Yamaha tt 350 глъхне при рязко подаване на газ

Този мотор , ако е в ред работи тихо , меко и приятно . Хлабината на клапаните намалява с пробега на двигателя , а не се увеличава . Нещо друго чука .

Коментар

Ами всъщност не точно чукане, ами нещо като щракане и си се чува, че е от клапаните, но не знам точно как да опиша звука. Не е да тропа или чука нещо ами просто едно шушнене, щракане и се чува по силно докато е студен двигателя след това става по-тих, но това съм почти сигурен че са клапаните и е от доста време така не е от сега.

Коментар

Здравейте, колеги по мотора нямаше никакво развитие до сега поради причината, че бях по чужбина. Та сега по въпроса, ще отварям тези дни да регулирам най-вероятно клапаните и ще се наложи да го направя лично аз причината е, че майстора на който трябваше да го закарам не работи за момента поради лични проблеми. А друг майстор няма в града на който мога да се доверя, та сега с надявам се ваша помощ да успея да се справя. Въпроса който ме вълнува на първо време е с луфтомерните пластини, тези който имам са през 0.05 което ще рече 0.05,0.10,0.15,0.20,0.25 и така до 1мм. Никъде не можах да намеря такива който например да са 0.05,0.06...0.12,0.13 и т.н. и поради тази причина няма да мога да определя колко точно е луфта и няма как да изчисля какъв пул ще ми трябва. Така че, ако може някой да ми каже от къде мога да намеря луфтомерни пластини или ще трябва с различни пулове да слагам докато не дойде на правилната хлабина или на пластина най-близка от тези който имам и тогава да сметна. Другият ми въпрос за сега е от къде мога да намеря пулове за въпросния мотор или ще трябва намесата на стругар.

Коментар

Стойността на хлабината не е константа . Завода производител винаги я дава в толеранс . На ХР 400 например всмукателните са 0,1 мм+- 0,02 мм . Така , че можеш спокойно да ги направиш от 0,08 до 0,12 мм . При теб дали ще са 0,1 - 0,15 ( всмук . и изпуск . ) или 0,15 -0,20 изобщо не е болка за умиране . Работата е да са в тези граници , а не много под или над тях . Така , че мери смело с твоите пластини за да видиш какви са ти хлабините и после ще коментираме . По-фини пластини можеш да вземеш от магазин млад техник или за инструменти .

Коментар

Ами не знам ще видя други ден в събота какво ще излезе и ще пиша в последствие. Иначе мисля да ги направя всмук. 0.12 и изпуск. 0.17 това попринцип са им горните граници по мануал. Въпроса с плстините е че например на изпускателния да кажем хлабината в момента е 0.08 и в този случай ще влезе 0.05 а 0.10 не и аз няма да има как да опрделя дали е 0.06, 0.07, 0.08 или 0.09. Това ме притеснява , че няма да мога да направя луфтовете на 0.17 да кажем, защото няма да мога да сметна с точност. Ако не ще го правя на,, око" един вид както казваш с моите пластини и така.
            П.С. Сега се сетих че преди мисля бях чел някъде че на клапана на който е декомпресора имало нещо специфично при реглажа, не съм го чел специално за ТТ за друг мотор беше и ме интересува тук има ли нещо такова.
            Последно редактирано от krkenzi; 22-10-15, 20:13.

Коментар

Дали хлабината ще е 0,10 или 0,11 или 0,12 или 0,13 - няма никакво значение . В случая ти : щом 0,05 влиза , а 0,1 не , то спокойно шлайфаш пула на моя отговорност с 0,05 мм и ще получиш някоя от тези хлабини 0,10 ; 0,11 ; 0,12 ; 0,13 или 0,14 . Която и да е от тях - работа ще ти свърши прекрасно . 1 или 2 стотни отклонение е нищо - нито ще повлияе на работата на мотора , нито ще я чуеш . Само ще ти кажа , че от това по какъв начин влиза пластината - дали свободно или със стегнатост ( запъване ) , разликата в измерването е 0,01 .

Коментар

Ок, бладаря ти много за съветите, утре ще свалям капака и ще действам, че вече стана много време откато не съм карал и не издържам.

Коментар

Такаа, днес най-после свалих капака и резултата беше очаквания - клапаните бяха за реглаж. Всмукателните бяха до някъде в нормите, единия беше на 0.10 а другия според мен някъде около 0.08, защото пластината влизаше доста трудно. Обаче при изпускателните от който явно идва проблема бяха и двата на 0.10 (при минимална стойност 0.12 по мануал). Така че свалих пуловете и сега през седмицата ще ги нося да ги шлайфат. Обаче има сега един друг проблем, единия болт на единия от държачите на рзпр. вал беше със скъсана резба и болта превърташе, извадих болта и на него беше резбата. Та сега ме интересува какво следва при този случай, ще може ли да се развърти нова резба с метчик и , ако може ще трябва и нов болт, интересува ме болтовете някакви по-специфични ли са или може просто обикновен болт, следователно млко по-дебел за новата резба.

Коментар

Проблемът не ти е в хлабината на клапаните , най-малко и чукането е от там . Хлабина 0,10 също е добре , но за да заспиш спокойно ги направи по "мануал" . Резбата ти е 6 мм . Вземи такъв метчик , отрежи му конусната (началната) част и прекарай резбата до долу . След това вземи малко по-дълъг винт и стегни нормално - можеш да сложиш и капка осигурител за винтови съединения . Следващият вариант е преминаване към 7 мм резба , която е леко нестандартна .

Коментар

Мхм, ясно значи ще пробвам първо с 6мм по начина по който ми каза и тогава вече, ако нещо не се получи ще видя да съм се подсигурил със 7 милиметров болт и метчик. А колкото до хлабините ба всмукателните-да може да се каже че са в нормите и може да се кара, но изпускателните с 0.10 хлабина мисля че са леко стегнати и затова са ми се получавали проблемите при загряване. Но няма значение вече съм свалил и 4те пула и ще ги занеса да се шлайфат, за да ми е по- сигурно и спокойно.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                        Следващият вариант е преминаване към 7 мм резба , която е леко нестандартна .
                        Значи резбите се делят на стандартни, леко нестандартни и съвсем нестандартни, така ли

Коментар

Нестандартна написах , изхождайки от това , че щом луфтомерни пластини не може да си намери по местоживеене , едва ли 7 мм оборудване за нарязване на резба и винт подходящ ще намери !

Коментар

Пластини, различни от 5 стотни не са ширпотреба. М7 има във всеки магазин за крепежни елементи.

Коментар

Да и в този китайски магазин за китайски "крепежни" елементи ще намери свредла и метчици за нарязване на 7 мм резба . Сигурно и спортни червени ще му дадат .

Коментар

Болт М7 ще намеря не сме чак толкова зле в града , а метчик М7 си имам. Но мисля както казах да пробвам първо с 6мм да развъртя и тогава вече ако не стане ще слагам 7мм.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X