Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha tt 350 глъхне при рязко подаване на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha tt 350 глъхне при рязко подаване на газ

Здравейте, колеги онзи ден ми се появи внезапно проблем, с рязко подаване на газ мотора започна да заглъхва. Работата е такава, че ходих сутринта да карам и нямаше никакви проблеми, след което вечерта като тръгнах да прибирам мотора, реших да се повозя малко. Първото което беше, че запали много трудно обикновено пали от 2рия 3тия път, а тогава от 20тия някъде. Реших че съм го задавил нещо и тръгнах, да обаче малко след това, като навих газта рязко и заглъхна и почти беше готов да угасне и така всеки път, ако давам постепенно газ няма проблем. Също и от средни към високи няма проблеми, но от ниски навия ли масура повече веднага заглъхва. Реших че е запушен карбуратор или ускорителна помпа, свалих го на другия ден и изчистих и проверих всичко си беше наред. Сложих карбуратора и същата работа, запали трудно и заглъхването си остана. Следващото което направих беше да проверя фланците между карба и цилиндъра и при тях всичко е наред, изпрах и филтъра но също без никакъв резултат проблема си остана. Вече не знам от какво може да е, сега следващото което ми остава да направя е да сменя свеща, но не съм сигурен, че това може да е от нея. Другото което ми се върти в главата е да не е нещо от електрониката, но не съм много компетентен по тази част и не знам какво да проверя, а няма и от кой да вземе друга за проба. Така че ако може дайте ми някакви съвети какво може да е, защото аз вече не знам какво да правя и как така всичко стана от един път.

От: Yamaha tt 350 глъхне при рязко подаване на газ

Здравейте, отново проблема беше решен след смяната на свеща.

Коментар

Проблемите продължават, както писах по-горе следсмяната на свеща мотора се оправи, започна да пали лесно и не глъхне. Да, обаче вчера като тръгнах да карам и като позагря мотора започна да гасне докато работи на място на тихи. Прибрах се и реших да сваля свеща, беше бяла на цвят което би трябвало да рече, че е бедна сместа. И сега се чудя как така със същата настройка на карба преди цвета на свеща беше перфектен, а сега е бяла. И защо като загрее започва да ми гасне, докато е по-студен няма никакви проблеми държи си обороти, но след 3-4 км като загрее и започва да гасне на място. Та ако може да ми помогнете къде да търся проблема сега.

Коментар

Ускорителна помпа тези карбуратори нямат . Иска доктор .

Коментар

Още малко ще почакам, да видя дали ще мога с ваша помощ да се справя с проблема, ако ли не ще ходи на доктор. А проблема който изникна след смяната на свеща не мисля, че е от карба. А и доколкото знам втория карб който е с мембраната не е ли именно ускорителната помпа или съм нещо в грешка.
          Последно редактирано от krkenzi; 15-08-15, 22:01.

Коментар

Ако новата свещ е по-топла от старата, ще белеле и на горещо ще работи лошо.
            A Lone Rider

Коментар

Попринцип свеща за търси по каталог за модела мотор и годината. Не може да се слага каквато дойде. В България повечето мотористи се опитват да се правят на майстори и като не стане оп в мобилето. После, защо 90 процента са пълни боклуци

Коментар

Ами свеща по каталог я дават d8ea и такава поисках в магазина, обаче продавача ми препоръча dr8ea и взех нея. А старата която беше на мотора е dpr8ea-9.

Коментар

Свещта няма нищо общо с глъхненето . И най - обикновена ВМЗ да му сложиш , ще върви като пушка , ако е наред . Преди 20+ години никакви каталози не е имало и моторите ни вървяха яко и не са спирали . Сега : свещ по " каталог " - китайска , масло по "каталог" - и то , ама какъв вискозитет да е ??? , гумите с кой дот са ??? , в интернет клип се търси как да са смени маслото , ще вали ли ??? , лунно затъмнение ще има ли ??? ... и още и още и още.....

Коментар

@pe6o74 проблема с глъхненето изчезна след смяната на свеща. Но излезе нов с новата, като загрее мотора започва да гасне на място и свеща е бяла, а преди старата със същата настройка на карба беше керемидена.

Коментар

Колеги, здравейте отново, значи проблема с мотора си остава, онзи ден му взех още една свещ, но този път като старата (dpr8ea-9) и същата работа, като загря започна да ми прави проблеми и е бяла. Сега тези бели свещи ме навеждат единствено на мисълта, че му е бедна сместа и сега мисля да поместя иглата и да видя дали ше се оправи, но ми е много странно как така до последно си вървеше и сега в един момент-бедна смес. Не дърпа от никъде въздух, филтъра е изпран и омаслен с масло за филтри и просто не разбирам, защо е тази бедна смес.

Коментар

Провери си хлабините на клапаните .

Коментар

Ами всъщност клапаните ми са за реглаж, защото не е правен от доста време, но там не искам да пипам, защото ще ми е за първи път и затова мисля да го закарам на майстор да видя как стават точно работите и за напред да действам сам. Да кажем хлбините ще мога да проверя, но със сигурност ще трябва и реглаж. Обаче майстора на който трябва да го закарам в момента е на почивка и не работи. Иначе и аз си мислех, че може да е от клапаните, но не бях сигурен и реших да опитам да му обогатя малко сместа с преместване на иглата. Но щом и ти предполагаш, че може да е от клапаните няма да пипам нищо, а направо като се върне майстора ще му го закарам да регулира клапаните и ако трябва вече нещо друго да се прави.

Коментар

Не е нужно да регулираш , а само да провериш дали имат хлабина - става за 10 мин. . Регулират се , ако има нужда - на твоя мотор не е много лесно , защото е с пулове . На моторите от 80-те и 90-те години не се изисква често реглаж , защото са направени както трябва , а не като съвременните китайски еднодневки .

Коментар

Хлабините ще мога да проверя, но съм почти сигурен, че ще трябва да се регулират, защото в последно време доста започнаха да се чуват ( да чукат ). Но ще видя може пък тези дни да го отворя и да ги проверя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X