Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Dr 600 ремонт на двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Suzuki Dr 600 Ремонт На Двигатела!!!

Здравейте колеги!Днес сглобих моторетката обаче като го запалих пушеше синя пушилка след като го покарах и позагря пушенето се исчисти,но преди малко пак го запалих като беше истинал двигателя и пак същата работа като позагря се оправи.Майстора ми сложи нови испускателни клапани защото се оказаха криви и нови гумички всичко е направено както трябва.Преди не ми е пропушвал синя пушилка.Масления сегмент също си беше добре имаше малко нагар и го чистих като свалих сегментите.Буталото го минах с телена четка измих го с обезмаслител и светна.Когато слагах сегментите също нямах проблем буталото си пое и влезе в цилиндъра.Каде ще е проблема тогава някакви идеи да имат колеги?

Коментар

В крайна сметка,слага ли нови сегменти или си със старите?И това за буталото с телената четка,е меко казано малко не както трябва...
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

не колега сигментите ми си бяха добре и не сам ги сменял,но мотора не ми пушеше преди!

Коментар

какво значи "сигментите ми си бяха добре ",има допустими норми на ключа .Какви са твоите

Коментар

В темата съм писал за това

Коментар

Първоначално публикуван от KtM_07 Преглед на мнение
              не колега сигментите ми си бяха добре и не сам ги сменял,но мотора не ми пушеше преди!
              Твоя майстор замери ли цилиндъра за да види какво е износването в различни точки? Като се износва цилиндъра ,отвора добива формата на елипса , масленият сегмент се е сработил в едно положение спрямо цилиндъра , сега си го монтирал в друго положение , и сега са се получили луфтове между сегмента и цилиндъра , през които преминава масло.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Ето затова питах дали си сменял сегментите.Колегата ме е изпреварил с обяснението.Мотора не е пушил преди да го отвориш,но после пуши.Затова цилиндъра се мери с корпоратор в различни точки от работната повърхност за да се провери за елипса.
                Yamaha Yz450F
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Да колега маистора ми ги гледа каза че няма смисал да ги сменям, а и не се знаело новите колко ще карат.?Значи проблема е че съм почистил буталото и от там се е получило.Това значи ли че като го покарам известно време ще се оправи?

Коментар

Между гледане и мерене има голяма разлика. Проблема не е в това , че си почистил буталото , защото между уплътняване и бутане също има разлика. Написах ти от къде се е получил проблема , но след като не разбирате това което съм написал , значи трябва да си търсиш нов майстор.
                    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

След около 1000 км ще спре да пуши.
                      Gnome Rhone AX2 800 1938
                      Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                      Husqvarna Te 510 1989
                      Argvmentvm ad novitatem

Коментар

От: Suzuki Dr 600 ремонт на двигателя

Вярвяш ли си?
                        Polaris Magnum 500
                        Mercedes ml320

Коментар

Ами понякога има така нареченото лягане(пасване)на сегментите и след определен пробег,пушенето намалява.
                          Yamaha Yz450F
                          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                            Аз бих взел бутало следващ размер, шлайф на цилиндъра, ремонт на главата и имаш нов мотор. По-скъпо, но това е единствения правилен начин. Не е никасил.
                            Виж преди това как са главата, разпределителния вал и кобилиците, за да си направиш сметка има ли смисъл да се прави, че там им е другата болка на тези мотори.
                            Ето човека ти е казал кво да правиш ,ама ти не ,тва било здраво онова ще карало още е ся пък ще пуше малко голяма работа тъкмо ще наливате с аверите едновременно масло. Нов бардак със стари к**ви не става! Чудя ти се защо питаш като никой не слушаш какво ти говори ( обезсмисля ти се темата бе пич).
                            Последно редактирано от V.R.R.; 21-06-15, 17:24.
                            KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                              Ами понякога има така нареченото лягане(пасване)на сегментите и след определен пробег,пушенето намалява.
                              Прьв си.Но това е за нови сегменти а тои си е сложил старите.
                              Polaris Magnum 500
                              Mercedes ml320

Коментар

Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнение
                                Прьв си.Но това е за нови сегменти а тои си е сложил старите.
                                Не сте си научили урока.
                                Gnome Rhone AX2 800 1938
                                Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                                Husqvarna Te 510 1989
                                Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X