Обява

Свий
Няма добавени обяви.

центровка на КЛХ250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: центровка на КЛХ250

Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнение
    При натиск на двете, тежести навън пина трябва да се прибира и заключва без заяждане и т.н. Важно нещо за работата на декомпресора е пружинката, трябва да е оригинална. Нова струва 5 лева.
    Ами прижината съм я поръчал. Иначе пина си се прибира в леглото, но ми прави впечатление че първо трябва да се натисне едната тежест и след това пина се движи , но има като , че ли леко задържане и при двата вала които имам. Някакви идеи за майстор около Бургас , който да погледне двата вала и да препоръча кой да използвам или да каже да купувам нов ако трябва? Че от предния майстор още не мога да се възстановя финансово а уж само добри думи за него съм чувал

Коментар

Смени марката и ще се възстановиш и психически . С тези твои страхове не си за такъв мотор . Човек , като се качва на мотора трябва да мисли положително , а не за това дали ще му затвори или не декомпресора . Черни мисли = счупено возило .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
        Смени марката и ще се възстановиш и психически . С тези твои страхове не си за такъв мотор . Човек , като се качва на мотора трябва да мисли положително , а не за това дали ще му затвори или не декомпресора . Черни мисли = счупено возило .
        С всяка марка може да се случи а не знам как би мислил ти ако след като си вземеш мотора от майстор изкара 5 часа и се наложи да вложиш в него над 1000лв . Всеки се разпростира според възможностите си но аз лично не мога да си позволя след месец да наливам отново над 1000лв и да чакам 2 месеца части.
        Благодаря на всички итговорили ще взема под внимание всички съвети и ще видим какво ще стане

Коментар

RTFM! Нищо повече.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не се сърди , но технически си доста зле . Моторът още когато си го взел е бил в недобро здраве . Той сам ти го е показал , когато малко след покупката е почнал да прави аномалии . Ангренажната верига щом е била толкова провиснала се е чувало характерния метален звук при работа на двигателя . Въпрос на време е било да се случи неизбежното . Като не искаш да наливаш пари и да чакаш с месеци за части е трябвало да си вземеш девствен мотор . Познават се лесно .

Коментар

Няма място за сърдене, когато не ми е ясно нещо питам, просто не смятам , че купи си девствен мотор или смени марката е правилния съвет. А иначе наистина не съм професионален автомонтьор но с правилните напътствия се справям добре, ме ме е срам да питам и чета какво са нписали производителите. Ако имах възможност щеше да карам чисто нов мотор, както и всички тук. За съжаление се борим с действителността на ниски заплати и набедени майстори. За информация само мотора не е правил никакви аномалии за 3000-4000км (като изключим няколко прекъснати кабела ) . Двигателя палеше от първия път и нямше никакви шумове. Всичко стана от веднъж загуби мощност и спря да пали. Смених (майстор) веригата и след 5 часа се счупи клапан.

живот и здраве тази седмица ще събера двигателя и скоро надявам се да няма проблеми. Поздрави на всички ��

Коментар

И защо смени веригата като нямаше никакъв шум и палеше от първия път ? И как така се счупи за 3000 км като е бил много хубав ? Ако е девствен не за 3 , а за 30 000 км нищо няма да му стане . Майсторът не ти е виновен . Ако той нещо е объркал с веригата - щеше да се счупи веднага , а не след 5 часа . Като смяташ съветите ми за неправилни - повече няма и да ги получиш . Сега най-добре си го сглоби сам , после да не ти и виновен някой друг .

Коментар

Веригата я смених защото когато спря да пали и свалих капака на клапаните и двата вала бяха с по един зъб назад. Но шум нямаше . А както казах всеки би си взел мотор от магазина стига да има възможност в случая аз нямам извинявам се за което . Майстора не е догледал клапаните или декомпресьора не веригата (това е както мое мнение така и на още няколко човека занимаващи се с автомобили просто когато им закарах мотора казаха, че нямат нужната документация и е нещо ново за тях ). Нямам нищо против технически съвети , за тях съм благодарен. За девствения мотор също някой ден може да се получи но не сега. Ако толкова много е проблем , че карам стар мотор и пиша във форума може да ми подариш един девствен. А мотора е купен точно от Карлово. Не те знам с какво се занимаваш но най вероятно човека който ми го продаде ( на входа на Карлово откъм Казанлък в дясно се пада ) ти е приятел и ти плюеш неговата стока.
                  Последно редактирано от bascho; 23-07-14, 13:13.

Коментар

Девствен мотор не означава нов , а нечовъркан и закрепен , т.е истински . Старите мотори между другото са направени много по-добре и имат доста по-голям ресурс от новите . Кристално кълбо нямам , а и защо ми е да знам от къде и от кой си го взел . Измисляш си доста неща и ги пишеш преди даже и да помислиш дали е редно или не : карай си колкото стар козел искаш и си пиши на воля - някой да ти е забранил ? Как да ти подаря девствен мотор , като искаш да му завариш декомпресора ей така превантивно ? Няколко човека се помъчихме да те предпазим от теб самия и от твоите неадекватни мисли и дейности , но ти явно не разбираш какво ти се говори . От мен - толкова , стегни се , прочети повече , запретни ръкави и си оправи мотора .

Коментар

[QUOTE=pe6o74;2554533] ....... а и защо ми е да знам от къде и от кой си го взел . Измисляш си доста неща и ги пишеш преди даже и да помислиш дали е редно или не : карай си колкото стар козел искаш и си пиши на воля - някой да ти е забранил ? Как да ти подаря девствен мотор , като искаш да му завариш декомпресора ей така превантивно ? Няколко човека се помъчихме да те предпазим от теб самия и от твоите неадекватни мисли и дейности , но ти явно не разбираш какво ти се говори ...... /QUOTE]

Значи нищо не съм измислил от къде съм го взел само казах защото ти каза нещо от сорта , че съм го взел така а мотора си работеше много добре. Трудно е да разбереш един мотор дали е пипа , за да се закрепи или не. Поне моите познания не стигат . Двигателя работеше много добре, нямаше разни силикони и т.н. на външен вид изглеждаше добре и го взех това е. Относно декомпресьора веднага си взех забележка , просто автомобилните двигатели нямат такова устройство и за това си помислих, че тук е сложено само заради по-слабия стартер поради по малкия стартов ток на мотоциклетните акомулатори, и на манивела ще пали. Няколко колеги казахте , че няма как да стане и се отказах. Относно четенето мотора ще се сглоби бавно и внимателно според мануала. И както казах технически съвети не отказвам няма място за сърдене, щом питам значи не ми е ясно . Много оспамихме темата така , че ще помоля някой да изтрие излишното а да се надяваме и , че на никой няма да му трябват съвети а само ще си караме моторите .

Коментар

И аз ходих на това място в Карлово и да моторите са само закрепени. Освен това баща ми звъня сутринта и пита за 3 мотора и казаха, че може да отидем да ги видим. Отидохме следобед и имаше едно раздрънкано сузуку с шум, изпуснал амортисьор и разбити лагери.Нямаше другите мотори, За които говорихме. Питаме къде са, ами продадени били преди седмица. Обявите си стоят, абе много некоректни.

Коментар

Вчера затворихме всичко но укъсняхме много. Днес налях антифриз премерих компресията на студен двигател 8 атмосфери. Знам , че се мери при загрял двигател ама ще изчакам да изгоря един два резервоара тогава ще я проверя. Свързах всички кабели мотора запали от четвърт . Няма никакви шумове и вибрации по двигателя. Днес го запалих да позагрее на място за по 4-5минути и го изгасих да изстине поне за 2 часа това 4 пъти. Утре мисля да повторя процедурата и го пробвам как върви, тъй като мотора вече е с чугунена риза ( по съвет на колега от форума се договорих с работилницата където обработиха всичко да вземат от малолитражен японски двигател (мисля че е за Suzuki Swift 1.3 ) и четох , че трябва да се внимава доста при разработката. Благодаря на всички още веднъ за съветите .

Коментар

Пожелавам ти вече много безаварийни километри !!
                            KAWASAKI KLR 250-->HONDA XR 250-->KTM EXC 250 2T-->KAWASAKI KDX 200R
                            НЯМА ЛОШИ МАРКИ, ИМА ЛОШИ СТОПАНИ!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X