Здравейте. При последното каране на въпросната хонда тя изгасна в движение близо до вкъщи. Ритнах 2 пъти и прозвуча на задавена, но не я мъчих защото се прибирах така или иначе. Вчера реших да се разходя но нещеш ли тръгвам да ритам ама не ще. Когато се изправя на манивелата със всичкото си тегло слиза до доло но много трудно и със звук на желязо в желязо.Не мисля че е оставала без масло но знаеш ли (съчмата на картера я няма и маслото е постоянно в двигателя, не мога да измервам нивото) . Та въпроса ми е накъде сега...не мисля че ако му налея масло ще има голяма полза тъй като няма как то да стигне навсякъде без да работи двигателя.Та да почвам ли да го разглабям или може да се направи някаква външна интервенция?Също кое е най-вероятно да го е блокирало - като част .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Блокирал двигател на Honda xl600
Свий
X
-
От: Блокирал двигател на Honda xl600
Първоначално публикуван от Veselin Kirov Преглед на мнениеЗдравейте. При последното каране на въпросната хонда тя изгасна в движение близо до вкъщи. Ритнах 2 пъти и прозвуча на задавена, но не я мъчих защото се прибирах така или иначе. Вчера реших да се разходя но нещеш ли тръгвам да ритам ама не ще. Когато се изправя на манивелата със всичкото си тегло слиза до доло но много трудно и със звук на желязо в желязо.Не мисля че е оставала без масло но знаеш ли (съчмата на картера я няма и маслото е постоянно в двигателя, не мога да измервам нивото) . Та въпроса ми е накъде сега...не мисля че ако му налея масло ще има голяма полза тъй като няма как то да стигне навсякъде без да работи двигателя.Та да почвам ли да го разглабям или може да се направи някаква външна интервенция?Също кое е най-вероятно да го е блокирало - като част .
Коментар
-
Митко стига с това "отваряне" . Ти като идеш на доктор веднага ли те отварят ? Нали първо те преглеждат . Като за начало изобщо не напъвай манивелата . Първо свали масления филтър и го огледай добре за специфичните лъскави люспички . Ако ги има - то 101 % биелата ти е загинала . Ако е чист - източи маслото и го прегледай и премери като количество ( да не е избягало през аспуха ) . При липса на нередности си провери газорзапределението . Карай ред по ред .....
Коментар
-
Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнениеМитко стига с това "отваряне" . Ти като идеш на доктор веднага ли те отварят ? Нали първо те преглеждат . Като за начало изобщо не напъвай манивелата . Първо свали масления филтър и го огледай добре за специфичните лъскави люспички . Ако ги има - то 101 % биелата ти е загинала . Ако е чист - източи маслото и го прегледай и премери като количество ( да не е избягало през аспуха ) . При липса на нередности си провери газорзапределението . Карай ред по ред .....
Става дума, да се отвори да се види кое е т'ва задиране.
99% проблема му не може да се реши по - твоите предписания.
Коментар
-
А по твоите предписания трябва първо да отворим двигателя на хр 400 , понеже включва трудно нагоре скоростите . А после да видим , че лоста на скоростите няма достатъчен ход нагоре и опира в стъпенката. Казах , че ПЪРВО се преглежда , а ПОСЛЕ се отваря(оставил съм многоточие , защото няма да стигне страницата да пиша какво и как да се отваря) . При теб тези действия май протичат в обратен ред .
Коментар
-
Отвий едната от левите капачки на капака на клапаните и погледни дали се върти разпределителният вал като риташ - може да си го скъсал! Това става много лесно, ако остане без масло.Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Къса се в средата където няма лагер. Там вала лежи плътно в легло между главата и капака и се маже директно от магистралата - като спре маслото веднага го усеща! Страната към агренажа продължава да се върти, но другите два клапана не работят - в такова положение ме е прибирал от 30 км!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Вала е добре с изключение на 3тата гърбица която се е изяла с 1мм. Забелязах и че медната тръбичка която слиза от картера се е прегънала,най вероятно при някое скорошно падане.Но не знам дали е достатъчно да спре притока на масло защото когато духам през нея не се усеща почти никакво съпротивление.Иначе стигнах до цилиндъра, защото нямах камък за гидорето който да влезе в дупките.Утре ще пробвам да го сваля и него да видя какво става.При проба за завъртане на двигателя се чува пукане от цилиндъра,а когато буталото стигне в най-долното си положение най-лесно се върти.Има някакви следи по вътрешността на цилиндъра но не стои като надрано, а по скоро като нагар.Белее и стои твърд.Утре ще ви дам повече информация.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар