Обява

Свий
Няма добавени обяви.

YZ250f 2002 Настройки карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: YZ250f 2002 Настройки карбуратор

Така и трябва да бъде. Сега при това положение долу го слагаш на чертата и горе двете крайни точки трябва да са в една равнина. Демек на равно с главата. Защото при предният вариант (завъртяно на 180* за валовете или 360* за КВ) белезите не съвпадат точно и си мислиш, че имаш проблем с веригата и зацепването.
    Аз ти предлагам да свалиш карбуратора, разглобяваш го внимателно. Продухваш/почистваш всичко, смазваш където трябва и сглобяваш. Защото сега може да слагаш винта за сместа на 2-оборота, но като има някакво запушване на жигльора за ниските обороти или някъде другаде и нищо не правиш.
    EXC TPI 2019

Коментар

Някой може ли да качи снимка на валовете,да видя накъде сочат гърбиците.В manual е да дено така Натиснете снимката за да я уголемите

Име:val.JPG
Прегледи:1
Размер:36.4 КБ
ID:5444612 върховете им да са на права линия,успоредна на горния ръб на главата.А моите не са така
      луд умора няма!!!

Коментар

Утре аз ще отворя моя да ти направя няколко снимки. Чувал съм за превъртели зъбни колела спрямо вала и разни майстори се опитват да ги центроват. Като цяло е трудна работа, дано да не е превъртяло при теб.
        Последно редактирано от chavetoo; 17-01-13, 23:10.
        EXC TPI 2019

Коментар

Ще ти бъда много благодарен
          луд умора няма!!!

Коментар

Kолега валовете трябва да сочат малко по-високо от това което си показал на снимката от мануала. Поне при Ямахите който съм ремонтирал е било така.
            0878424143
            0887424150

Коментар

При това положение на валовете.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00171.jpg
Размер:166.5 КБ
ID:5444959

Гърбиците трябва да бъдат така.

Име:DSC00173.jpg
Размер:156.6 КБ
ID:5444962

Лявата от центъра на отвора до главата на 5мм а дясната на 8мм. Като тези мм не са на 100% точни.
              Прикачени файлове
              EXC TPI 2019

Коментар

Много ти благодаря за снимките.Валовете ми са правелно зацепени мерих и хлабините(смукателни 0.15 и изпускателни 0.20)Тея дни ще почистя хубаво карбуратора,ще купя нов филтар и ще пробвам как е.
                луд умора няма!!!

Коментар

Днеска купих въздушен филтър,и поритах мотора 5 10 мин ама файда йок(неще да пали)Кажете какво да правя???
                  луд умора няма!!!

Коментар

Свали свещта и виж в какво състояние е. Ако е мокра я нагрей хубаво да изсъхне и след това провери къде прескача искрата. Ако не е на точното място трудно ще запали. Също така ако е мокра го продухай малко докато няма свещ.
                    EXC TPI 2019

Коментар

Пич като се замисля преди 4-5 месеца имах подобен случай и като гледам след като си проверил всичко останало то остава да е карбуратора. И на мен не ми се вярваше но взех друг от друг мотор и проблема веднага изчезна.След смяната на карб. с друг и до днес си кара без ядове за съжаление го има и това няма как.А това удоволствие му излезе на клиента 250 кинта втора ръка от колега от форума.Поздрави
                      0878424143
                      0887424150

Коментар

Мен ме съмнява че е нещо електрониката CDI е Vortex(на него пише YAMAHA YZ250F 01 DUAL) а не е оригиналното.Мисля си че от там идва цялата работа искрата не се подава на правилното място и трудно пали.Не познавам никой с какъв мотор да пробвам с неговото CDI.
                        луд умора няма!!!

Коментар

Вземи стръбоскоп и му виж центровката. При оригиналната ел. подаването на искрата също зависи дали си на неутрална скорост. Макар, че моя дали ще е на скорост..... си пали по един и същи начин. Също така докато риташ не трябва да подаваш газ. Даваш ли му газ не пали и в много голям % има вероятност да те ритне.
                          Онзи ден гледах точно такъв клип, показваха как трябва да се пали Ямаха. Защото при няколко не правилни неща и няма палене.
                          http://www.youtube.com/watch?v=YG21TKfHTW8
                          няма нищо общо с твоя, освен в начина на палене.
                          EXC TPI 2019

Коментар

Стръбоскоп няма откъде да взема .А дали го ритам правилно и аз не знам.Като разкарвам буталото има един момент където ритача втвърдява,и като премине този момент тогава го ритам.

Име:DSCN1536.jpg
Размер:282.3 КБ
ID:5450121Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1532.jpg
Размер:237.7 КБ
ID:5450122Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1534.jpg
Размер:295.8 КБ
ID:5451490
                            Eто това е CDI-то.Ще пращам имейл на vortex ако може да ми кажат кои кабел къде трябва да влиза в CDI-то.
                            луд умора няма!!!

Коментар

Vortex ми отговориха "Това CDI не го произвеждаме вече 11 години и му нямаме схемата.За този модел мотор може да ви предложи друго CDI което все още го имаме в наличност."
                              Последно редактирано от fanatika_kz; 08-02-13, 12:32.
                              луд умора няма!!!

Коментар

Бате колко да го мислиш няма да го измислиш ей земи намери човек с такъв мотор и смени карб. за проба да видиш. Иначе само си гадаеме опитай и с CDI като мислиш че може и от него да е но на мен не ми се вярва.Успех
                                0878424143
                                0887424150

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X