Остава една не съвсем блага за оправяне хипотеза. Опитай да премериш компресия. Евентуално сравни какво съпротивление оказва манивелата в сравнение с друг такъв мотор.
0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Хммм. Разкажи малко повече около чисто новата верига. Преди някое време правих една такава. Беше скъсала веригата и за мой ужас зъбното колело на разпределителния вал беше мръднало. Да не се чудят колегите с опит. На тая моторетка зъбното колело е набито на вала и не е фиксирано към него по друг начин. Цял ден си играх докато налучкам центровката.
0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Лошото при тези мотори е, че са на години, а и много майстори са ги ровичкали.
Разкажи какво и зашо е правено по мотора, поне от както е при теб. Може и да се окаже нещо супер просто по закона на Мърфи.
Аз днес примерно си попсувах, докато открия, че е блокирал клапана на отдушника на резервоара, понеже е препълнен. Два пъти гасна гадта и то защото закъснявах.
Закупих този мотор есента,и трагнах по макитеМотора хвърля антифриз и реших да сменя гарнитурата на главата,ама какво да видя И реших да купя 83мм цилиндър с бутало.Ангренажна верига беше за смяна купих нова ,и шлайфах главата защото беше крива.Събрах мотора ама не ще да пали................
Като гледам и клапани е ударил. Да няма накой крив и да не уплатнява като хората. Има нещо нередно. Моя палеше трудно и гърмеше само от луфт на клапаните. Всмукателните бяха на 0,05 вместо на 0,15. След реглажа пукането се оправи, но паленето не. Проблема се реши с нова иридиева свещ. С нея пали от всяко ритане.
Здравей те колеги,да се включа и аз в темата,вчера решихме да покараме малко,запалех мотора и какво да видя и при мен от преливника протече антифриз,изгасих мотора и го запалих пак и всичко си беше нормално,трагнахме из балкана и доката карах гледах,спирахме,палих но всичко си беше нормално.Някакви идеи,моторa е Yamaha YZ250F 05
Прочетох всичко което сте написали но така и не видях отговор на въпроса колко масло събира ? Защото ми предстой смяна и незнам колко да сипя а, и да попитам MOTUL 5100 4T 15W50 ще свършили работа? Извинявам се за глупавите въпроси но скоро минах на 4т и все още несъм много наясно как стоят нещата.
Коментар