Здравейте имам хонда хл за смяна ми беше ангренажната верига и сега като я смених ще променили вървежа и разхода. Мерси предварително 

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Има ли значение ?
Свий
X
-
От: Има ли значение ?
Ако е била прескочила с 2-3 зъба може и да промени вървежа,но дори и да не е прескочила ако е била много разпъната се измества с около 1 зъб закъснение така, че може и да се промени леко.Зависи колко ти е била разпъната старата верига.Първоначално публикуван от tiradjiqta Преглед на мнениеЗдравейте имам хонда хл за смяна ми беше ангренажната верига и сега като я смених ще променили вървежа и разхода. Мерси предварително

0888 074 049
Коментар
-
Една стара ангренажна верига се разтяга в някои от случаите до един сантиметър.Логично е белезите на разпределителните валове да не съвпадат с ГМТ.Още по логична е и изгубената центровка м-у колянов вал и разпределителен такъв така че разлика във вървенето и разхода ще има.Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F
Коментар
-
На теория нещата стоят точно така.Първоначално публикуван от Радо Преглед на мнениеЕдна стара ангренажна верига се разтяга в някои от случаите до един сантиметър.Логично е белезите на разпределителните валове да не съвпадат с ГМТ.Още по логична е и изгубената центровка м-у колянов вал и разпределителен такъв така че разлика във вървенето и разхода ще има.
На практика се срещат два варианта:
1. Разликата е толкова малка, че практически не се усеща. Задейства се ефекта "плацебо".
2. Ако при предната смяна е избягало с един зъб, /обикновенно толкова при неизвършени в пълен обем проверки след поставянето/ сега може да е по-добре, но може и по-зле, защото неминуемо е пипан аванса.
Добре е след смяната да се направи диагностика, ако това не си влиза в "пакета".сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
ЗдрАВЕЙТЕ. Колега - Колеги
и Аз съм с XL 600 RM . значи мотора е на 24000 км и миналия сезон ми се получи едно остро чукане в двигателя което първоначално като загрееше изчезваше но сега уви вече чука постоянно.Искам да попитам колегата как е разбрал че е за смяна анг.верига,защото колеги ме посаветваха да сменя и Аз веригата и ще се оправи.
И ако наистина е от нея къде може да чука така тази верига та да е от нея??
Коментар
-
ЗдрАВЕЙТЕ. Колега - Колеги
Нуждата от смяна на ангренажна верига се появява при остро чукане в двигателя , което първоначално като загрее изчезва но след това уви вече чука постоянно.
Разтяга се пущината и почва да удря по стените на двигателя ...
Сменяй докато е време!0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Ако изпушва за кратко след запалване синкав пушек - си за смяна на гумички. Иначе и просто реглаж на клапаните е достатъчен.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
В това положение колелото на разпределителният вал трябва да е успоредно на главата - двата белега на 180 градуса да са съосни с челото на главата. Всичките клапани затворени в този момент /гърбиците надолу/. Белезите на разпределителния вал са от дясната страна (от към манивелата) Това го правиш когато си на ГМТ демек на белег Т от лявата страна . Ако съм сбъркал нещо нека някой колега ме поправи...И ако има нещо друго неясно питай ...Първоначално публикуван от vidiniq Преглед на мнениеЗдрaвейте колеги и aз трябвa дa сменям веригaтa . Белегa т го знaм но кaк трябвa дa е рaзпределителния вaл
Коментар
-
Колега мерси много малко късно пиша, иначе го направих точно така еПървоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнениеВ това положение колелото на разпределителният вал трябва да е успоредно на главата - двата белега на 180 градуса да са съосни с челото на главата. Всичките клапани затворени в този момент /гърбиците надолу/. Белезите на разпределителния вал са от дясната страна (от към манивелата) Това го правиш когато си на ГМТ демек на белег Т от лявата страна . Ако съм сбъркал нещо нека някой колега ме поправи...И ако има нещо друго неясно питай ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар