Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли значение ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли значение ?

Здравейте имам хонда хл за смяна ми беше ангренажната верига и сега като я смених ще променили вървежа и разхода. Мерси предварително

От: Има ли значение ?

Не

Коментар

Първоначално публикуван от tiradjiqta Преглед на мнение
      Здравейте имам хонда хл за смяна ми беше ангренажната верига и сега като я смених ще променили вървежа и разхода. Мерси предварително
      Ако е била прескочила с 2-3 зъба може и да промени вървежа,но дори и да не е прескочила ако е била много разпъната се измества с около 1 зъб закъснение така, че може и да се промени леко.Зависи колко ти е била разпъната старата верига.
      0888 074 049

Коментар

Една стара ангренажна верига се разтяга в някои от случаите до един сантиметър.Логично е белезите на разпределителните валове да не съвпадат с ГМТ.Още по логична е и изгубената центровка м-у колянов вал и разпределителен такъв така че разлика във вървенето и разхода ще има.
        Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Преглед на мнение
          Една стара ангренажна верига се разтяга в някои от случаите до един сантиметър.Логично е белезите на разпределителните валове да не съвпадат с ГМТ.Още по логична е и изгубената центровка м-у колянов вал и разпределителен такъв така че разлика във вървенето и разхода ще има.
          На теория нещата стоят точно така.
          На практика се срещат два варианта:
          1. Разликата е толкова малка, че практически не се усеща. Задейства се ефекта "плацебо".
          2. Ако при предната смяна е избягало с един зъб, /обикновенно толкова при неизвършени в пълен обем проверки след поставянето/ сега може да е по-добре, но може и по-зле, защото неминуемо е пипан аванса.
          Добре е след смяната да се направи диагностика, ако това не си влиза в "пакета".
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Няма колега да се промени вървенето, но ако е била много разтегната и е бъркала нормалната работа на двг ще се подобри работата на двг
            Последно редактирано от Chinela; 23-02-11, 19:57.

Коментар

ЗдрАВЕЙТЕ. Колега - Колеги
              и Аз съм с XL 600 RM . значи мотора е на 24000 км и миналия сезон ми се получи едно остро чукане в двигателя което първоначално като загрееше изчезваше но сега уви вече чука постоянно.Искам да попитам колегата как е разбрал че е за смяна анг.верига,защото колеги ме посаветваха да сменя и Аз веригата и ще се оправи.
              И ако наистина е от нея къде може да чука така тази верига та да е от нея??

Коментар

ЗдрАВЕЙТЕ. Колега - Колеги
                Нуждата от смяна на ангренажна верига се появява при остро чукане в двигателя , което първоначално като загрее изчезва но след това уви вече чука постоянно.

Разтяга се пущината и почва да удря по стените на двигателя ...

Сменяй докато е време!
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И моя XBR започна да чука докАто е студен.
                  Като загрее се поспираше.
                  Kато свалих веригата беше разтегната с 8mm
                  Сменяй докАто не е станало по-сериозно.
                  Honda XBR-500

Коментар

ДА поръчах е вече от "shop.ml-racing.eu" -D.I.D SCA0412A SDH/118 ENDLESS- 116лв. , ама се чудя дали да не сменя и гумичките на клапаните така и съм го разглобил.
                    ЩЕ има ли ефект??? КОЛЕГИ??? НЯКОИ??? Мнения..

Коментар

Ако изпушва за кратко след запалване синкав пушек - си за смяна на гумички. Иначе и просто реглаж на клапаните е достатъчен.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Здрaвейте колеги и aз трябвa дa сменям веригaтa . Белегa т го знaм но кaк трябвa дa е рaзпределителния вaл

Коментар

Първоначално публикуван от vidiniq Преглед на мнение
                          Здрaвейте колеги и aз трябвa дa сменям веригaтa . Белегa т го знaм но кaк трябвa дa е рaзпределителния вaл
                          В това положение колелото на разпределителният вал трябва да е успоредно на главата - двата белега на 180 градуса да са съосни с челото на главата. Всичките клапани затворени в този момент /гърбиците надолу/. Белезите на разпределителния вал са от дясната страна (от към манивелата) Това го правиш когато си на ГМТ демек на белег Т от лявата страна . Ако съм сбъркал нещо нека някой колега ме поправи...И ако има нещо друго неясно питай ...

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
                            В това положение колелото на разпределителният вал трябва да е успоредно на главата - двата белега на 180 градуса да са съосни с челото на главата. Всичките клапани затворени в този момент /гърбиците надолу/. Белезите на разпределителния вал са от дясната страна (от към манивелата) Това го правиш когато си на ГМТ демек на белег Т от лявата страна . Ако съм сбъркал нещо нека някой колега ме поправи...И ако има нещо друго неясно питай ...
                            Колега мерси много малко късно пиша, иначе го направих точно така е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X