Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизна настройка на карбуратор как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прецизна настройка на карбуратор как?

?Газ анализатор или стъклена /прозрачна/свещ?
    За втората само съм чувал!

От: Прецизна настройка на карбуратор как?

Никой нищо не казва?!

Коментар

На кой карбуратор? С каква цел? И още куп въпроси? Дефинирай си питането малко и ще ти се отговори. Убеден съм :-)
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Интересува ме как да разберем, че карбуратора е регулиран добре! Да следим CO то в изгорелите газове или да гледаме горивния процес в камерата?

Коментар

С гледане на горивния процес в камерата ...... ако работите в развойния отдел на фирма "Кейхин".

Следете СО в газовете - ако сте от "Екогласност"

Ако искаш да си караш мотора - според зависи от атмосферните условия , надморската височина и още разни подобни - караш и наблюдаваш дали ти работи добре двигателя във всички режими , дали дава нормален разход на гориво и ако всичкото това е наред не го пипаш повече.

Двигателя работи добре когато не прекъсва , има мощност, не пуши и не гърми много ауспуха.......
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колегата много точно ти е отговорил ти сам трябва да почувстваш мотора дали е наред,а иначе за изгорелите газове и т.н. не се вталясвяй толкова много въпроса е моторетката да върви

Коментар

След поне половин час работа на двигателя сваляш свеща и гледаш.Тя ще ти каже всичко.
              Polaris Magnum 500
              Mercedes ml320

Коментар

ОК съгласен съм донякъде, но не може да ме убедите че тези работи се правят на слух и на око! Има доста мотори с отвори по генерацията точно за мерене на CO-то, за какво ги слагат тогава?

Коментар

Първоначално публикуван от Partizanin Преглед на мнение
                  Интересува ме как да разберем, че карбуратора е регулиран добре! Да следим CO то в изгорелите газове или да гледаме горивния процес в камерата?
                  Колега, приготвяш си 250 кинта, качвате мотора на диностенд (+ газ анализатор) и ще ти го регулират.Не е евтино, но засега се предлага само от един човек.
                  offroad фен
                  1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                  TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                    Колега, приготвяш си 250 кинта, качвате мотора на диностенд (+ газ анализатор) и ще ти го регулират.Не е евтино, но засега се предлага само от един човек.
                    кой, че не съм чувал, пък са ме питали та да ги пращам?

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
                      кой, че не съм чувал, пък са ме питали та да ги пращам?

Моите отзиви са положителни въпреки цената!

ПП: След около месец същия пич ще предлага официално и настройка на окачване.Говоря за монтиране на датчици по коловете и шока, с телеметрия и компютърен анализ.В момента се предлага само за пистови, но е поръчал и датчици за крос, които са с по-големи ходове.
                      offroad фен
                      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Можело а?!

Сърдечни благодарности!

Коментар

Първоначално публикуван от Partizanin Преглед на мнение
                          Можело а?!

Сърдечни благодарности!

Може естествено. Особено ако си зададеш въпроса коректно.

А сега попитай дали с тези настройки от долината ще си също толкова прецизно настроен във високите части на Рила например.

Нали прочете и това - "Настройване на характеристиките на двигателя на състезателни мотоциклети и чрез използването на телеметрия по време на тест сесии според индивидуалните характеристики на пистата, стила на управление и уменията на пилота - цена по договаряне.

За повете информация питайте или звъннете направо на Митко: 0878624011"
                          0888932647

Коментар

Едно мое лично мнение според мен точно този тип настройки са излишни ако не си професионален състезател, за мен важното е мотора да върви да не прекъсва и гърми и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                              Може естествено. Особено ако си зададеш въпроса коректно.

А сега попитай дали с тези настройки от долината ще си също толкова прецизно настроен във високите части на Рила например.

Нали прочете и това - "Настройване на характеристиките на двигателя на състезателни мотоциклети и чрез използването на телеметрия по време на тест сесии според индивидуалните характеристики на пистата, стила на управление и уменията на пилота - цена по договаряне.

За повете информация питайте или звъннете направо на Митко: 0878624011"
                              Абсолютно си прав бате Жоро.Аз примерно в момента в който подмина хижа Марица, спирам и извършвам следната процедура:

1. Свалям седалката
                              2. Разхлавам болта който държи горната част на опашката и развивам долните два
                              3. Разхлабвам скобата на карбуратора откъм еърбокса и повдигам опашката заедно с еърбоксса
                              4. Охлабвам скобата на карбуратора откъм главата и го вадя
                              5. Развивам долната капачка на карба
                              6. Свалям мейн джета от 168 на 162
                              7. Свалям слоу джета от 42 на 40
                              8. Свалям горния капак и пускам иглата една позиция надолу
                              9. Пайлот скрю-то го връщам от -1.75 на -1.25
                              10.Сглабям всичко по обратната процедура и мотора се държи супер и на 2000 м

За всички останали които ги мързи да направят това, остава мъката да си тровят живота около час с глъхнещ мотор

ПП: Описаните процедури са за карбуратор Keihin F-CR 39
                              Последно редактирано от Гълъбин Колев; 18-02-11, 18:37.
                              offroad фен
                              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X