Обява

Свий
Няма добавени обяви.

YZ 400 изхвърля масло през отдушника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: YZ 400 изхвърля масло през отдушника

Колега на моя като му правих основен ремонт и карах около един резервуар по леко без да го натоварвам мисля че повече не му и трябва.Номера е че съм го карал само по асфалт и то по 15 мин на ден и така докато изхабих 8л. и после гас.
    0878424143
    0887424150

Коментар

На отдушника работата му е да изравни картерното налягане с атносверното.Ако духа от него или изьвърля масло има проблем с буталоцелиндровата група.Така става обикновено когато някой се прави на "майстор"и си прави сам ремонта на мотора само като е слушал или гледал.Не става само с това да смениш буталото.Трябва да се проверяват нещата по ред дали влизат в допустимите износвания.За какво пасване на сегменти говорите то ако ще се пасват значи целиндъра има елипса и е за изхвърляне та на ли докато се "паснат" те ще се износят и "ключа" им ще надхвърли допуските.'Не става само с гледане трябва и акъл" в ръководството за експлоатация на ямаха има всичките нужни размери и допустими граници на износване.Но според мен си закарай мотора на някой който се занимава с това за да си свърши работата защото мотора ти май има сериозен проблем.Успех
      [URL="http://www.youtube.com/watch?v=9HxSw-FCv8U&feature=related"]
      [/URL]

Коментар

И как ще я свърши според теб?Ще ме накара да си купя нов цилиндър и готово.Тази работа и аз мога да я свърша.Цилиндъра съм го мерил поне 5 пъти и е в допуските.При едноцилиндров мотор няма как да не духа от отдущника.Ходих да гледам един мотор който не изхвърля масло и духаше по същия начин само че не хвърля масло.

Коментар

Колега с толкова изписано по-горе исках само да ти кажа че,явно нещо пропускаш.Пробвай нещо тогава!Когато работи мотора и ти се струва че духа от отдушника на картерните газове леко го запуши с палец и задръж няколко секунди .Ако усетиш че се получава картерно налягане или като си махнеш палеца се е събрало такова бъди сигурен че има пропуски от буталоцелиндровата група и започвай пак с измерванията ако щеш и 10 пъти.Според теб от каде идват газовете които излизат от отдушника.На един мотор му сменях сигменти духаше много леко но постоянно капеше масло от отдушника сигментите му имаха"ключ"компресионния 3мм масления 4мм неможах да повярвам че,е палил и вървял. СТД хлабината му трябваше да е 0.15мм и 0.30мм.Това е пример и това не значи че,и на твоя това му е дефекта.Просто търси по упорито щом си решил сам да си го оправиш,не очаквай някой да го направи по телефона или по чата
          [URL="http://www.youtube.com/watch?v=9HxSw-FCv8U&feature=related"]
          [/URL]

Коментар

А ако сегментите при поставяне не са завъртяни под правилния ъгъл дали няма да се получи същия ефект?

Коментар

Извинявай , колега , но "изхвърля масло" е доста относително . Минало е време откакто си забелязал проблема , та може би ще можеш да кажеш по колко масло на колко километра липсва.
              [B]За всяко идиотско деяние си има философско оправдание[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от menkata Преглед на мнение
                ......На отдушника работата му е да изравни картерното налягане с атносверното.Ако духа от него или изьвърля масло има проблем с буталоцелиндровата група.....
                Точно казано
                "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                MG Racing Team

Коментар

Здравейте колеги yamaha yzf 400 сащо хвърля масло през отдушника на главата някакво решение на проблема

Коментар

Така де,точно за него сме говорили преди време в темата !
                    "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                    MG Racing Team

Коментар

Първоначално публикуван от georgi947 Преглед на мнение
                      Здравейте колеги yamaha yzf 400 сащо хвърля масло през отдушника на главата някакво решение на проблема
                      Радикално

Коментар

Първоначално публикуван от georgi947 Преглед на мнение
                        Запуши го ,ама хубаво,яко.Няма да хвърля повече масло......от него !!!

Коментар

Първоначално публикуван от MM Преглед на мнение
                          Така де,точно за него сме говорили преди време в темата !
                          И не сте казали нищо съществено
                          EXC TPI 2019

Коментар

Абе с цялото ми уважение какво точно "съществено" очаквате да чуете. То вярно форума е да се обсъждат проблеми и тяхното решение, ама няма как, някой от другия край на Бг да каже какво ти се случва в двигателя. 10 човека казаха, че НЕ трябва да хвърля масло ! Отваряш и гледаш, ако сам не можеш да откриеш проблема, даваш го на някой дет разбира. Аман от "домашни майстори" и "перфектни мотори" в последствие за продажба. И аз обичам да си правя сам (до колкото мога ) мотора, но когато за нещо не съм сигурен си ходя на майстор.
                            Последно редактирано от 4ef4o; 09-11-12, 11:13.
                            Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
                              Абе с цялото ми уважение какво точно "съществено" очаквате да чуете.
                              Причина поради която хвърля маслото. Причините може да са много, не само от износена бутало-цилиндрова група.
                              Защото всеки един двигател духа от въпросният маркуч. Ако по някаква причина попада масло към маркуча ще тече, ако ще и сега да е сглобен в магазина. Също така има масла които имат много изпарения, в маркуча кондензират и отново ще капе/тече от маркуча и т.н.
                              EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                                Причина поради която хвърля маслото.
                                Ами колега, той си го е казал човека точно и ясно:
                                Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
                                Абе с цялото ми уважение какво точно "съществено" очаквате да чуете. То вярно форума е да се обсъждат проблеми и тяхното решение, ама няма как, някой от другия край на Бг да каже какво ти се случва в двигателя...
                                Майстора казва всичко съществено, от което клиента се интересува.
                                Yamaha WR 200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X