Обява

Свий
Няма добавени обяви.

YZ 400 изхвърля масло през отдушника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• YZ 400 изхвърля масло през отдушника

Здравейте колеги,смених буталото на мотора,защото хвърляше масло през отдушника,но продължава да хвърля.Някой сблъсквал ли се е с този проблем.Искам също да питам за капака на главата трябва ли да има нещо което да предпазва отвора на отдушника,защото при въртене на разпределителните валове маслото се увлича от тях и бие към този отвор.

От: YZ 400 изхвърля масло през отдушника

Караи и не се притесняваи ,няма да имаш никакви проблеми.Моят духа по същия начин а ,буталото му е шест.

Коментар

Колега VASILEV79,ако е такъв и твоят мотор,като си го разглобявал забелязал ли си да има нещо по капака на главата или самия маркуч,което да предпазва да излиза масло?

Коментар

Koлега няма логика ако всичко е наред по мотора да хвърля масло от отдушника.На моя вр400 имаше само пари от този маркуч но масло не е текло и ако тече според мен има някакъв проблем.На твоя мотор маркуча влиза ли в филтърната кутия или се спуска под двигателя.Дано нямаш проблем с циркулацията на маслото по принцип не би трябвало мотора си има маслена магистрала и ако не качва масло в главата е лошо но данеби при теб да качва и да не може да се връща обратно надолу.Тогава ще пълни горе главата и тогава може да хвърля от този маркуч.Виж какво ще излезе и пиши че ми е интересно.
        0878424143
        0887424150

Коментар

На клр-ра ми е връщало маслото през отдушника ,когато връща компресията през картера :S:S

Коментар

Щом има картерно налягане работата не отива на добре ......
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Пепка да питам и аз тогава. При мен се появи подобна гледка след ремонта. От този отдушник преди не съм имал подобен „феномен“ но сега е факт!
              Казвай как да продцедираме?
              WR400-in-in-in...
              LZ1RAO

Коментар

Според мен , новите сегменти не са се сработили с цилиндъра , пропускат част от компресията и това повишава налягането в картера.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

А може и да си въобразявам. По скоро имаше нещо като конденз. Сега ще го следя! А искам да питам нормално ли е да духа от там като работи мотора?!
                  Баси човек като не разбира е голям проблем!
                  WR400-in-in-in...
                  LZ1RAO

Коментар

Нормално е да духа и да засмуква , защото когато се движи буталото , обема в картера се променя , затова има отдушник , но си има някакви норми.

Коментар

И аз мисля че е нормално моят също сълзи и е направен ремонт

Коментар

налягането в картера над определени норми (колкото измества буталото при движението си надолу, с изключение на някой, които поддържат поднялягане) е признак за проблем-бутало,цилиндър, сегменти и всякаква комбинация от тях...Единственият начин за добра проверка е "лийк-тест"-едва ли на всеки му се дават 200+ лева за подобно оборудване,но по- лесния начин е да се изработи адаптер с резба като на тази на свеща и кух отовор с подходящ накрайник за закачане на компресор за помпане на гуми. Прекарвате буталото в ГМТ (такт сгъстяване), задържате кол. вал в това положение или с подходящ фиксатор (не знам за другите но КТМ има) или на скорост и спирачка и пускате налягане в цилиндъра 1-2бар е достатъчно......Слушате в ауспуха,във кутията на въздушния филтър (с отворена дроселова клапа и без филтър), в отдушника на картера.Чува се ясно и се разбира къде е проблема (проблемите)-клапани, бутала/сегменти/цилиндър
                        A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Първоначално публикуван от suhoi27 Преглед на мнение
                          налягането в картера над определени норми (колкото измества буталото при движението си надолу, с изключение на някой, които поддържат поднялягане) е признак за проблем-бутало,цилиндър, сегменти и всякаква комбинация от тях...Единственият начин за добра проверка е "лийк-тест"-едва ли на всеки му се дават 200+ лева за подобно оборудване,но по- лесния начин е да се изработи адаптер с резба като на тази на свеща и кух отовор с подходящ накрайник за закачане на компресор за помпане на гуми. Прекарвате буталото в ГМТ (такт сгъстяване), задържате кол. вал в това положение или с подходящ фиксатор (не знам за другите но КТМ има) или на скорост и спирачка и пускате налягане в цилиндъра 1-2бар е достатъчно......Слушате в ауспуха,във кутията на въздушния филтър (с отворена дроселова клапа и без филтър), в отдушника на картера.Чува се ясно и се разбира къде е проблема (проблемите)-клапани, бутала/сегменти/цилиндър
                          Много точно казано !!!

Коментар

Колко километра или резервоара с бензин са необходими за да се паснат сигментите с цилиндъра.

Коментар

Това зависи от износването , трябвало е да премериш цилиндъра на няколко места , за да видиш къде е най-голямо износването. Ако ремонта се прави на точно определеният брой мото-часове , този проблем не трябва да го има. Но първо направи процедурата която ти е написал колегата , защото може да имаш и проблем в главата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X