Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПИТАНЕ ЗА Kawasaki KDX 250! Моля помогнете колеги !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПИТАНЕ ЗА Kawasaki KX 250! Моля помогнете колеги !

Ето и снимки на въпростното лостче, свалих и ауспуха за да гледам дали се движат клапите. Махнах приспособената планка която явно е служила за ограничител на оста да седи в отворено или затворено положение. Има доста нагар особено по горната част която се движи заедно с двете клапи. Незнам някой който е отварял такъв двигател може ли да ми каже дали ми липсват други части освен капачето. Не мога да си обясна как тази ос ще се мести и какво ще я връща . Няма като при други модели цилиндри дно малко лосче което да бута. Би ли могла системата така да функционира ? В какво положение клапите са отворени когато оста е на вътре или е издърпана? Има ли варянт за момента ако не работи да ги застопоря в отворено положение ?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img1586f.jpg
Прегледи:1
Размер:132.9 КБ
ID:5196003

Име:img1588eh.jpg
Размер:108.2 КБ
ID:5196008

Име:img1587m.jpg
Размер:101.8 КБ
ID:5196009

Име:img1589w.jpg
Размер:87.2 КБ
ID:5196010
    Погледнах че и буталото вече е за смяна така че като свалям цилиндъра ще разгледам по обстойно и ще почистя клапите !
    намерих това в интернет но не мога да си обясна какво липсва
    http://www.youtube.com/watch?v=ho0xW3rmd7I&NR=1
    Кара: Mercedes W126 , Citroen C4 VTS / Kawasaki KDX 250, Gilera RX 125

Коментар

Първоначално публикуван от Slav_1101 Преглед на мнение
      Ето и снимки на въпростното лостче, свалих и ауспуха за да гледам дали се движат клапите. Махнах приспособената планка която явно е служила за ограничител на оста да седи в отворено или затворено положение. Има доста нагар особено по горната част която се движи заедно с двете клапи. Незнам някой който е отварял такъв двигател може ли да ми каже дали ми липсват други части освен капачето. Не мога да си обясна как тази ос ще се мести и какво ще я връща . Няма като при други модели цилиндри дно малко лосче което да бута. Би ли могла системата така да функционира ? В какво положение клапите са отворени когато оста е на вътре или е издърпана? Има ли варянт за момента ако не работи да ги застопоря в отворено положение ?
      [ATTACH=CONFIG]231130[/ATTACH]
      [ATTACH=CONFIG]231135[/ATTACH]
      [ATTACH=CONFIG]231136[/ATTACH]
      [ATTACH=CONFIG]231137[/ATTACH]
      Погледнах че и буталото вече е за смяна така че като свалям цилиндъра ще разгледам по обстойно и ще почистя клапите !
      намерих това в интернет но не мога да си обясна какво липсва
      http://www.youtube.com/watch?v=ho0xW3rmd7I&NR=1

Колега гаранция ти давам, че клапите ти не работят. Липсва ти един лост, които предава движението от центробежния механизъм, който лостчето на клапите, което ти излиза от цилиндъра. Мога да ти направя снимка на кавазаки кдх 125 как изглеждат нещата. Но заминавам на палатка и незнам дали ще мога да ти ги кача преди неделя вечер. Провери в някой голям магазин за моточасти мисля ,че с една доставка от 2-3 седмици ще ти доставят липсващата ос, капаче и маншон на приемлива цена от 100-тина лева. А повярвай ми , че ще се качиш на друг мотор след това. Успех

Коментар

Ясно така и ще направя, ако ми пуснеш снимки ще съм ти много благодарен поне да добия някаква представа това лостче къде отива и как се движи?

Коментар

От: Проблем, цапа непрекъснато свещта ! Kawasaki KX250 2Т

Колега от снимките до колкото се вижда клапите са застопорени на затворено положение най вероятно за това не върви мотора на високите липсва ти едно лостче което ги движи

Коментар

Ясно така и ще направя, ако ми пуснеш снимки ще съм ти много благодарен поне да добия някаква представа това лостче къде отива и как се движи?
            сега се загледах по добре в снимките и при теб е доста по различно. Но предполагам , че докато се наканя да го снимам. Можеш да запалиш мотора да позагрее. И след това да хванеш с една ръка тази ос с резбата която излиза от двигателя, и да изфорсираш мотора така,че да влезне в критичните. Ще усетиш има ли движение на оста и какво е движението. Като видиш какво е мисли как да го предадеш на горната ос, която излиза от цилиндъра.

Коментар

Eто го и лостчето
              Нямам по ясни снимки-
              Твоите клапи са постоянно затворени и най-вероятно това е причината да не може да се изцепва!
              Моето мнение е да провериш и другите спомагателни клапи, освен тази която си снимал, за да допълниш
              списъка за покупки евентуално.
              Това лостче е с конус на отвора, така че може да се центрова и обере луфта на механизмът
              Ако имаш питания-пиши, моите ги разглобявах по три пъти на ден и пак не тръгнаха
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от dab4i_125; 26-07-10, 20:15.

Коментар

Да колега те клапите са три , едната е от горе и две от ляво и дясно ! Работят и трите ! ЛосТчето с резба се мести от центробежната сила ....и то работи ! Поръчах частите: вилката капаето и маншинчето от долната страна. През това време съм разглобил двигателя за смяна на семеринги и други неща !
                Ще пиша за развитие
                Благодаря за снимките ...
                Поздрави

Коментар

Искам да направя едно важно уточнение. Мотора за който се говори в темата е КДХ250 а не КХ250 !!!
                  Не знам кой е подвел собственика на мотора, че това е 1993 КХ250, но нито рамката, нито двигатвля са на КХ.
                  Двигателите на КДХ250 и КХ250 са различни. Може да имат някои общи елементи но като цяло са различни.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                    ...
                    И дай снимка на целия мотор де, да го видим, но рамката е от Кдх гаранция.
                    Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                    Не е идентичен
                    КХ има още около 10 кончета повече от КДХ.
                    Yamaha WR 200

Коментар

От: ПИТАНЕ ЗА Kawasaki KDX 250! Моля помогнете колеги !

На двигателя си пише Кх250
                      По номера на двигателя в началото на темата не става ли ясно какъв е точно двигателя.
                      Мисля че човек който е в час веднага ще извади даните на този двигател по номера.
                      Последно редактирано от Slav_1101; 30-07-10, 19:18.

Коментар

Двигателя ми е Идентичен с този :
                        http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1

Някой може ли да ми каже нещо повече за него!
                        Благодаря предварително
                        Последно редактирано от viki terzieva; 02-08-10, 13:49.

Коментар

...номера на двигатела е DX250DE00073.
                          По това разбирам, че моторът е КДХ 250 кб.см.
                          Друго не мога да кажа и няма кой да ти каже нещо повече (предполагам), защото това не е ВИН номер.Вин номера е със 17 знака.
                          Поздрави!
                          Последно редактирано от viki terzieva; 02-08-10, 13:49.
                          Yamaha WR 200

Коментар

Не се изразих достатъчно точно.
                            Мотора не е КХ250 а със сигурност е КДХ250. Модела като обсъждания е произвеждан без модификации някъде от началото до края на 90-те на миналия век.
                            Тоя въпрос за двигателя "някой да ми каже нещо повече за него" не го разбирам. Двутактов, едноцилиндров, със система за контрол на изгорелите газове KIPS, водно охлаждане. Стар. Много стар.
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Ясно до тук , значи щом е KDX 250 значи животЪТ междУ обслужването му е малко по-дълЪг от този на Кх 250 от същите години! Интересно ми е само защо пише КX 250 на двигателя, но това може би няма значение. Частите, коИто поръчах за Управлението на KIPS клапите, ги взехме за КХ също и металната гарнитура на главата! Може би съвпадат при двата двигателЯ.
                              Последно редактирано от viki terzieva; 02-08-10, 13:50. Причина: правопис

Коментар

... Интересното ми е само защо пише КX 250 на двигател , но това може би няма значение . Частите който поръчах за оправлението на KIPS клапите ги взехме за КХ също и металната гарнитура на главата ! Може би съвпадат при двата двигатела.
                                За да има някакъв ред хората са възприели да слагат номера (означения) на нещата които се произвеждат. Номера може да съдържа цифри и букви. Примерно KDX250D3 е означението на 1993 KDX250 за щатите.
                                КХ250 може би пише на някоя част. На двигателя ти пише DX250DE00073 ! Всяка част от този двигател си има заводски номер който е само за нея и за никоя друга. Затова като идеш в магазина да търсиш нещо те питат за "парт номер" или казано на български номер на част.
                                2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X